Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aloiram

Poród wodny?

Polecane posty

Hej! Jeśli macie pytania dotyczące porodu w wodzie to chętnie odpowiem. Sama tak rodziłam i bardzo polecam Pozdrawiam

ja bym chciala urodzic w wannie, ale polozna ostrzegala, ze w przypadku 1 porodu czesto jest nacinane krocze a nie wygląda to zbyt ciekawie w wodzie,...poza tym jest mnostwo przeciwskazan. Jakie dokumenty sa wymagalne do takiego porodu?

Hej! Wydaje mi się, że położna wprowadziła Cię w bląd. Wiele szpitali odchodzi wogóle od nacinania krocza, a w szczególności przy porodach wodnych, kiedy mięśnie są bardziej elastyczne niż zwykle.To także był mój pierwszy poród i właśnie dlatego zdecydowałam się na wodę.A badania- to HCV, HIV, posiew z pochwy i ogólne badania moczu i krwi. Naprawdę polecam

Tez chcialabym rodzic w wodzie Brdzo bardzo bardzo Jestem nawet gotowa zaplacic te 500zl - bo tyle to kosztuje w szpitalu w ktorym chce rodzic Wiesz moze jakie sa przeciwskazania???bo mam nadzieje ze ja bede mogla rodzic bez zadnych problemow w wodzie Aaa i jeszcze jedno.... Czy moze to byc polaczone z porodem rodzinnym?ze partnewr bedzie mi towarzyszyl?

przeciwskazan jest niestety duzo(moze to byc nawet wysypka lub niewlasciwe cisnienie)..martwie sie czy moja anemia nie bedzie takim..no i to ze mam ogolnie problemy z brzuszkiem w ciazy. Co do nacinania, to niestety czasem zdarza sie ze w wodzie trzeba naciac.Choc oczywiscie rzadziej niz przy porodzie \"na lądzie\". U nas porod w wodzie (lub imersja wodna) kosztuje 200 zl, +100 zl jesli chce meza przy sobie (tyle kosztuje porod rodzinny). Jesli nie zakwalifikuje sie do rodzenia w wannie to pociesze sie chociaz prysznicem, ktory jest na sali porodowej:)

Gość zastanawiam się nad porodem
A jak położna natnie krocze w wannie?? Trzeba oczywiście wyjść z wanny, ona natnie krocze i potem wrócić do wanny??

Przeciwwskazaniem są oczywiście złe wyniki w/w badań, problemy dermatologiczne, wysokie ciśnienie krwi i zanikające tętno płodu. Badania moim mieście kosztują 150 zł, a sam poród 350 zł. Oczywiście mąż może być przy Tobie- mój ze mną był i twierdzi,że to wspaniałe przeżycie. Zadnej krwi, żadnego nacinania i miła atmosfera.

Gość PrzyszłaMamusia
Jak wygladał Twój poród i jak długo trwał? Kto jest obecny przy takim porodzie? Czy jest w wannie czy w płytkim małym basenie? Jak dużo jest wody - n. do wysokości 50 cm? Jak długo ważne są wyniki badań - lepiej je zrobić zanim zajdzie się w ciąże czy w trakcie ciązy? Dzieki i pozdrawiam:)