Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak pytam bo nie wiem

nauki przedmałżeńskie w Krakowie, gdzie?

Polecane posty

Gość gość
nauki.pl NIE MAJĄ imprimatur kościoła. Czyli NIE SĄ dopuszczone w kościele rzymskokatolickim jako przygotowanie do małżeństwa. Sam cenzor to jeszcze niewiele....

Gość mość
co mam powiedzieć o panu Babiku z kurs na miłość i spółce, za dzień wykładów zgarniają 5k pln ( tyle ile inni mają problem zarobić przez miesiąc, przy tym lansując swoje ego… bez podatków.. żyć nie umierać.. – od tego kursu nigdy więcej nic na tacę – jeśli takie kursy wykonuje się pod skrzydłami – w gmachach przykościelnych.. co do księdza z wiosny.. – ego już dawno chmury przebiło.. i tak jak Babik warci są siebie, lans lans i lans.. za 5k.. nie ma co.. per week.. a to tylko wierzchołek góry lodowej.. bo jak nazwać pokolenie lansu,

Gość gość
Czemu tak bardzo szkoda Wam czasu na nauki? Wesele macie czas organizować a na nauki czasu nie starcza? Wiecie, że dobre nauki mogą wnieść bardzo wiele do związku, dać inną perspektywe na małżeństwo? Nie jestem mocno wierząca z Narzeczonym, ale byliśmy na takich weekendowych z tym że trwaly calutkie dwa dni. Nie da się załatwić wszystkiego w 4 godziny Panienki. To co wynieśliśmy jest dla naszego związku wspaniałe. Przepracowaliśmy naszą relację, poruszyliśmy trudne tematy na godzinach narzeczeńskich. Nikt nas nie oceniał , pomogli nam tylko spojrzeć na siebie z jeszcze wieksza miłością. Nie żalujcie czasu na siebie.

Gość gość_niedzielny
nasze babcie i dziadkowie nie chodziły na kursy, za Polskę walczyli, ich synowie i córki - nasi rodzice na kursy nie chodzili.. tą Polskę sprzedali.. a teraz chcą Nas swoje pokolenie na kursach edukować.. i kasę sobie nabijać tam gdzie nie posiali, bynajmniej niesmaczne podejście obecnego kleru że pozwala na takie idiotyzmy.. kursowe.. kurs na miłość a co to jest.. certyfikat na seks? dla kogo potrzebne, a wiara i ich kasa ma tyle wspólnego z wiarą co kot z rybą.. (dokładnie nic..)

Gość mikołaj_tatasko
wiara trwa nieprzerwanie od ponad 2000 lat, a te organy trzeba jakość przejść, a to dwie różne rzeczy - tymczasowe wymagania formalne na przeciw wiary.. - czuje się na tych kursach jak na praniu mózgu .. - dosłownie i w przenośni..

Gość gość
A czy ktoś był na kazimerzu na Naukach:)?

Gość mila 4455
a ja ostatnio zaliczyłam 4 tygodniowe spotkania dla narzeczonych na Bernardyńskiej 3 w Krakowie, tj budynek UPJPII. Te kursy są od niedawna. Kurs prowadzą m.in. Babikowie (ci sami co u Stryczka i dominikanów) oraz jakieś inne małżeństwo. Było bardzo miło, nic nie narzucali i szanowali że ktoś może mieć inne zdanie ...(jak mój narzeczony w niektórych kwestiach). podrzucam link jakby ktoś był zainteresowany http://naukiprzedmalzenskie.pl/

Gość Annakauf
Polecamy Warszaty Komunikacji Małżeńskiej na ul Misjonarskiej 38 w każdą czwartą sobotę miesiąca. Zastępują one dwa spotkania w poradni. Prowadzi je kochane małżeństwo z Krakowa. Prowadzą również oni trzecia rozmowę na spotkaniu. wdr.diecezjakrakow.pl/malzenstwo/warsztaty-komunikacji-malzenskiej/394-krakow-parafia-nmp-z-lourdes