Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gadzik

spuchnięte oko

Polecane posty

Gość gadzik

mojej mamie spuchło oko.. nie jest ani zaczerwienione ani teraz za bardzo nie boli.. tylko jakby zrobi.la się nad okiem taka druga powieka... wpuszcza sobie jakieś krople do niego- vision czy inne, robi.la okłady z herbaty, ale mimo ze troche pomogło, to jednak cały czas jest opuchnięte... co robić?

Gość iść do okulisty

iść do dermatologa albo okulisty. Jesli to jęczmień - potrzeć złotą obrączką, przykładać na zamkniętą powiekę ciepłe okłady (waicki, chusteczki namoczone w rumianku)🌻

Gość jęczmień
zwykle boli

Gość gadzik
nie,to nie jęczmień.

jęczmień niekoniecznie musi boleć. Mnie na początku wcale nie bolał choć powiekę miałam całą spuchniętą. Zresztą jęczmień raczej swędzi niż boli. Może teżbyć taka ewentualność, że to zapalenie brzegu powieki i wtedy trzeba podobno przykładać chłodne okładyna zamknięte oko.

Gość jęczmień
no przecież piszę że nie jęczmień

No to ja piszę, że zapalenie brzegu powieki, o matko! I wtedy najlepiej iść do lekarza.

Gość gadzik
właśnie jęczmień swędzi i boli. a to tak naprawdę ani nie boli, ani nie swędzi... nie wiem może sobie zatarła, albo jakas substancja jej tam wpadła. tylko jak się teraz tego pozbyć?

Gość jęczmień
po primo: można stwierdzić że jestem weteranką w walce z jęczmieniem, i wiem że nigdy nie kończy się na opuchliźnie, zawsze jest on odczywalny, a najczęściej właśnie bolesny. I to bardzo! po drugie primo :P : czy nie lepiej iść do okulisty zamiat gdybać przed monitorem i okładać ślepia coraz to innymi specyfikami? Pozdrowienia dla mamy.

Gość gadzik
no pewnie, że lepiej iść do okulisty. tylko że po pierwsze dzisiaj sobota, po drugie wiekszość to na urlopach, a prywatni nie przyjmują w soboty. przynajmniej nie u nas w mieście, więc trzeba czekać do poniedziałku.. a poza tym kto lubi chodzić do lekarza, jak może najpierw sam sobie pomóc..

dla mnie glupota jest szukanie porad na to schorzenie na necie kobiecie sie cos dzieje ale do lekarza nie pojdzie--zalosne i smiesne do lekarza !!!!!!!!!

Gość gadzik
no pewnie, że lepiej iść do okulisty. tylko że po pierwsze dzisiaj sobota, po drugie wiekszość to na urlopach, a prywatni nie przyjmują w soboty. przynajmniej nie u nas w mieście, więc trzeba czekać do poniedziałku.. a poza tym kto lubi chodzić do lekarza, jak może najpierw sam sobie pomóc..

dla mnie glupota jest szukanie porad na to schorzenie na necie kobiecie sie cos dzieje ale do lekarza nie pojdzie--zalosne i smiesne do lekarza !!!!!!!!!