Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evelinka 22

chyba mam hemoroidy.. Co robić..?

Polecane posty

Gość Evelinka 22

wiem że trzeba z tym isć do proktologa ale zanim sięodważe minie trochęczasu. Mam uczucie swędzenia, ból trochęi pieczenie po wypróżnieniu i 2 razy zauważyłam odrobinkękrwi na papierze. Miałam przez ostatni rok bardzo dużo siedzenia i mało ruchu więc podejrzewam że to objawy hemoroidów. Ogólny dyskomfort w tym miejscu. Czy da sięto wyleczyćjakośw ogóle?? Myślę że jeśli to to, to mam wczesne statdium, co mogękupićw aptece na tę przypadłość i przede wszystkim czy to można wyleczyć??? Pomóżcie prosze.

Gość ja nie wiem moze tez
idz do lekarza ogolnego, on ci zrobi takie moim zdaniem nieprzyjemne badanie na ktore ja sie nie zgodzilam i hemoroidow do konca nei mama zdiagnozowanych. a jak nie lubisz tak jak ja jak ci pchaja rece do srodka:P to kup sobie po prostu czopki, wbrew pozor nie jest to nic neiprzyjemnego. a tak wogle to jakie masz objawy?

Gość Poswiec Bioptronem
I po krzyku.:)

Gość Evelinka 22
hmmm no napisałam powyżej :D No swędzenie, ból taki jakby jakieśodparzenie-po wypróżnieniu trwa to jakiś czas zanim się'uspokoi'. Bardzo nieprzyjemne, takie podrażninie noi to swędzenie i po wypróżnienieu i wytarciu to ała :( 2 razy zauważyłam odrobinkę krwi :(

Gość Ania 32_
Hemoroidy to ponoć przydzyna siedzenia mogę sie też uaktywnić po porodzie, to nie jest wstydliwy temat, idx do rodzinnego lekarza a On Cie pokieruje dalej. Jest to troszku wstydliwy temat ale dal Ciebie. Nie dla Lekarza nie zwlekaj, to tak jak większość męzczyn choruje na prostatę, i tez muszą pokonac barierę dyskomfortu i okazywać całe swoje wdzięki u lekarza To żaden wstyd!!!

a sory nei zauwazylam:P slyuchaj trzymaj sie, nie jest zle:P ja mam identyczne objawy. jak bylam u lekarza to powiedzial mi ze to albo hemoroidy albo robaki i przepisal mi vermox na robaki i wszystko mi minelo, ale jednoczesnie stosowalam zel doodbytniczy(a nei czopki) neoaesculoan. i po jakichs dwoch miesiacach to wrocilo i znow pare razy uzylam tego zelu i przeszlo. teraz juz nie wraca, poczekamy zobaczymy. nie martw sie to nie jest nic strasznego tak jak sie wydaje

Gość Evelinka 22
dzięki za pocieszenie :) kupie chyba coś w aptece... Jak będęu gina w najbliższym czasie to zapytam co by mi polecił, w końcu to też lekarz :) Niestety lekarka do której chodze od małego jest beznadziejna i nie wiem czy ona tego nie zbagatelizuje, ostatnio powiedziała mi ze swędzenie jest z diety- tj z truskawek... Super, nie ma co... Dziękujęza rady :D Pozdrawiam. Ale to da sięwyleczyćprawda?? Chyba nie mam jakiegoś poważnego stadium...? :(

Gość Ania 32_
Ale krwawienie nie pojawia się od owsików czy tez robaków. Nie zapominaj

teoretycznie ta. lekarz powiedzial mi ze nei jest to "podrecznikowy" objaw ale w praktyce tak moze byc

Gość lekarka
Zazywaj Venoruton 3x1 tabletkę a od 2-go opakowania stale 2x1 przez 3 miesiące. Jedz dużo owocow aby nie było zaparć i nie przesiaduj godzinami tylko duzo sie ruszaj...Unikaj gorących kąpieli.

Gość Jakie ma ten
Venoruton skutki uboczne dla mojego zoladka i wogole na organizm?

Gość ja kupiłam
ja kupiłam hemorectal w aptece bez recepty.ok 7 zl. pomoglo po 4 czopkach

Gość Ewelinka 22
Heh, znalazłam w domu 3 czopki Hemorectalu :) Mam nadzieje że cośpomoże :)) Mam nadzieje że mój stan nie jest 'zaawansowany' chociażdolegliwości pojawiły sięze 3 miechy temu ale różnie bywało- czasem lepiej czasem gorzej :(