Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka_85

Pieprzyki

Polecane posty

Gość Anka_85

(Piepszyki?) Witam. Zdrapałam dziś pieprzyk na nodze, wypukły (Gwoli ścisłości wcale nie podczas golenia). Boli jak nie wiem co, szczypie jeszcze bardziej no i krew leci. Czy to nie jest niebezpieczne? Powinnam się zgłosić do dermatologa czy coś? Boję się bo tyle się mówi o rakach i takich tam. No i w związku z tym druga kwestia: Jestem osobą o bardzo jasnej karnacji, pieprzyków mam całą masę i to różnych. Podczas golenia staram się omijać miejsca, gdzie są te wypukłe pieprzyki, ale mimo to się boję, że coś mi się stanie. Jak wy golicie nogi i co robić z tymi przeklętymi pieprzykami by ich nie uszkodzić? Pozdrawiam Anka

Gość Kwiatuszek11
Ja mam baardzo dużo pieprzyków :( a zwłaszcza na rękach i ogólnie na ciele też. Nie są to wypukłe. Podczas golenia i tak staram sie omijać aby 'nie roznosić'. Jeden wypukły mam na szyj ale nie jest duży naszczęście. Chyba powinnaś się zgłosić do jakiegoś lekarza od tych spraw (dermatologa zdaje się) bo jak ci krew leci i boli to niedobrze. Ale nie martw sie napewno to nic poważnego. Pozdrowionka.

Gość ja...ona
moja siostra zdrapala sobie pieprzyk na twarzy i po jakims czasie pojawil sie w tym samym miejsu znowu taki sam - bylo to kilka lat temu i nic jej nie bylo zreszta ja cala jestem w pieprzykach i tez zdarzylo mi sie ze dawno temu jak bylam mala naderwalam sobiedwa ze dwa razy taki wystajacy pieprzyk i jest ok taki sam jak wczesniej pozdrawiam

Gość anka_85
Z tamtym nie poszłam do lekarza, ale potem zdrapałam drugiego na ręce – nie chciał się zgoić, był strupek, bolało.. rozlazł się a potem zbił z powrotem… ale już nie był taki sam jak wcześniej, i pojawił się włosek… poszłam do lekarza, żeby się zapytać co i jak… najpierw jak miałam strupek, to kazał przyjść później. Potem poszłam znów i kazał wyciąć i teraz mam szwę… za tydzień idę do zdjęcia a potem dostane wyniki czy to rakowe nie było… wszystkim paniom gorąco polecam dermatologa!