Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozzłoszczona kobieta

Dlaczego to właśnie Ewa zerwała jabłko ?

Polecane posty

Gdyby nie traktować biblii dosłownie to o co tu właście chodzi ? To tak jakby kobieta inicjowała zło. Kolejne stawianie faceta w roli tego niewinnego który może popełnić grzech, ale to kobieta będzie zawsze tą złą i tą winna. No kurde. Chyba szlag mnie trafi. Tym jabłkiem jest chyba kobiece ciało. Nie ? http://www.sourcecandg.com/images/Eden%20bible.jpg http://www.noreascon.org/retroart/images/Emshwiller,%20Expedition%20to%20Eden-500.jpg

Wkurzyła mnie strasznie tym zerwaniem jabłka, teraz mamy przesrane i możemy iść do piekła, czy coś. Chętnie bym jej sprzedał siarczystego liścia na twarz :/

no dobra... mężczyzna :O

Węża by można za karę w supełek, to by przestał stwarzać problemy.

Gość w Biblii jest rownież napisane
że miesiączkująca kobieta jest nieczysta i należy się wstrzymać od dotykania jej i przedmiotów, których dotykała ona. może jabłko było pryskane?

to co że ją skusił ... ciekawe czy włożyłaby ręke do ognia - bo ją kusił.... sam zerwała bo chciała i teraz mamy wszyscy prze... !!

Gość Jeanine 22
A ta Ewa to niezła była :) Lubiła pozycje na jeźdżca=czyli górą=dominacja nad facetem noi została za to wygnana... Dobrze babka zrobiła. Teraz przynajmniej mamy jako takąwolnośc :)

wolność - jaka wolnoś! za to że ta p .. Ewka zeżarała jabko bo taką miał zachciankę - chwilową.... stracilismy raj ..o jakiej Ty mówisz wolności :D

właśnie nie było :D ale może by było coś lepszego ...w kafeteri trzeba sie nastukać i nagminnie wyskakuja te pi ...okienka reklamowe ...a tak mogliśmy mieć raj np bez tych p ..okienek reklamowych :D i to wszystko przez jakąś pi ... Ewkę !! co nie mogła się powstrzymać przed zeżarciem jabła !!

Gość w Biblii jest rownież napisane
wyłącz javę i masz już ten raj utracony

Gość Siris
bo to jabłko było z tipa.

Gość ja pindole
to co,wy uwazacie,ze bog stworzyl czlowieka? tak? adama i ewe,hehe. a co z ewolucja? ktos to wymyslil sobie czy jak? ludzie,nie badzcie naiwni.

Gość Jeanine 22
hehe ja tam biblie traktuje niekatolicko raczej a bardziej jakos dzieło do interpretacji. Zauważcie że w st testamencie wszystkie babki były jakieś zryte-zdradzały facetów albo przysparzały im kłopotów... Puszczalskie.. A mówią ze to dziśjest niby rewolucja sexualna :))

Gość aaaaaaaaaaaammmmmmmmm
a ja sie tak zastanawiam po co ten bóg wogóle zakazal jesc jakiegos głupiego jabłka? jakby niezakazał to by nadal był raj a ponoc rac był taki piekny? jak moze cos byc piekne skoro trzeba sie ograniczac to wszstko ejst jakies chore! tak samo jak ta opowiesc z hiobem bóg zeby uudowodnic szatanowi ze Hiob mimo wszytsko bedzie go kochał i modlił sie do niego zabrał mu wszytsko co miał...to bardzo przykre...i moim zdaniem egoistyczne ale to cóż cała ta religa moim zdaniem jest wymyslona przecoez kazdy wierzy w swoja religie i uwaza ze ona jest jedna jedyna i kazdy mysli ze innne religie sie myla a moze poprostu wszytscy sie mylimy mi sie wydaje ze ludzie wymyslili sobie te religie podobnie jak luteranizm wymyslił sobie król tak samo inne religie ktos wymyslił rzeby ludzie mieli jakies ograniczenia...takie jest moje zdanie a jak jest naprawde dowiemy sie po śmierci...

Gość appettitta
moze to byl fact a nie jablko i zdradzila adama a w bibli wlepili taka historie

Gość appettitta
no kazda religia ma swojego 'przewodnika' a wtej jest Chrystus a ze wszystkie dni byly zajete zostala niedziela

Gość Adam mógł nie brac tego
jabłka od Ewy:-oAdam był mało asertywny:-PNie potrafił powiedziec NIE,to zostało facetom do dziś:-P

Gość pewnie tak
a potem wszystko zwalił na Ewe,że niby ona sama chciała:-o

Gość pewnie tak
czego sie nie robi la faceta😭Nawet zrywa zakazane jabłka:-oTo wszystko przez Adama😡

Z Adama był dupek i tyle.... Z drugiej strony jak Ewa mu dała....to chłop wziął..... Dała mu to jabłko, oczywiście :D

--> pijawka { Gupi Adam } 😠 A po za tym to nie było jabłko tylko owoc z drzewa poznania.