Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 44 latka

czy ginekolog ze mnie zakpiła?

Polecane posty

Gość 44 latka

Odzyskałam nowe życie, w tym życie erotyczne. Mam caly czas regularne miesiaczki. W piatek bylam u ginekologa, powiedzialam ze przyszlam głownie po to, ponieważ chciałabym zastosować jakąś skuteczna metodę antykoncepcyjną. Odpowiedz była... globulki, stosunek przerywany lub prezerwatywy....wyszlam zawiedziona! Czy w moim wieku nie stosuje się innych metod antykoncepcyjnych?

Gość Ja tez tak chce
jestes w takim wieku ze tabletki moga zaszkodzic czego sie dziwsz

Rzeczywiście dziwne... Stosunek przerywan... globułki... :/ Najmniej skuteczne metody:/// Radzę iść do innego lekarza i powiedziec że chce Pani tabletki;)

Myslę, że ta kobieta jest niepoważna. Stosunek przerywany? Co to za metoda antykoncepcji? W tym wieku jeszcze spokojnie mozna zajść w ciążę, choć prawdopodobieństwo jest dużo mniejsze. Może zazdrościła?

Gość adfh
ale niestety po 35 roku życia tabletki to juz nie jest metoda dla takiejk pani, więcej jest przeciw niż za, chodzi o efekty zdrowotne, wzrost ryzyka zakrzepicy i inne takie

Gość adfh
zastanów sie raczej na wkładką wewnątrzmaciczną

Gość no mowa
Zmień lekarza, mówie powaznie, jak jako 19 latka poszłam do gina po tabletki anty a ona mi powiedziala ,że skoro nie mam regularnego życia seksualnego to po co mi tabletki, kazała mi stosować prezerwatywy , globulki i kremy i tak się narodził mój syncio. Nie żałuję ,że nie poszłam do innego gina bo by teraz mojego syncia nie bylo , ale nawet teraz ciężko mi namówic mojego gina na tabletki, przez 10 lat jade na prezerwatywach ,ale moj gin w końcu zgodził się wypisac mi tabletki.

Gość kobieta 40-stoletnia
No nie! Kpina! To jest lekarz! po pierwsze kobiety w tym wieku maja podwyższone libido. Po drugie- chęć uprawiania miłości wskazuje na prawidłowe funkcjonowanie organizmu-tytlko się cieszyć. Po trzecie lekarz powinien zapoznawać Cię z różnorakimi metodami antykoncepcyjnymi i zastosować najbardziej stosowną metodę. Po czwarte- lekarz nie może komentować działań erotycznych pacjenta. Zmień lekarza! :D

Gość 44 latka
Wkładki też mi nie zaproponowała, a na moje pytanie o nią, odpowiedziała że w kazdej chwili może przyjśc menopauza więc nie warto jej zakładać !!!

Gość bajlabajla
zmień lekarza kobieto, bo trafiłas na jakąś ignorantkę

Gość goga38
wiesz , ja mam 38 lat i mój lekarz bez zmrużenia oka wypisuje mi tabletki. Jeśli nie palisz i nie masz problemów zdrowotnych , które mogłyby pogłebić sie przy taletkach spokojnie możesz je brać . Moja rada : maszeruj do jakiegoś normalnego ginekologa bo ja nie słyszałam żeby wiek dyskwalifikował kobietę przy jakimkolwiek rodzaju antykoncepcji.

Nawet jeżeli tabletki nie są odpowiednie dla osób w pewnym wieku, to dobry lekarz powinien wszystkie metody przedyskutowac z pacjentka. Przedstawic wady i zalety każdej z nich, a potem wybrać najlepszą.