Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotany

Rozstanie z powodu braku seksu. Co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość mi sie wydaje tak
MODLAC SIE DO JAKIEGOS OBRAZKA KLEKAJAC PRZED NIM CZCZAC GO BOG JEST WSZEDZIE A NIE W OBRAZKACH

Gość
Anonimek - piąteczka ! :)))

Gość Joaaasssiia
Kilka cytatów z katolckiej strony WWW, proszę, przeczytajcie uważnie: PYTANIE Mam takie pytanie:Czy seks oralno-genitalny jest grzechem? Przecież nie prowadzi do prokreacji. ODPOWIEDŹ Z podręcznika teologii moralnej (A. Kokoszka, Moralność życia małżeńskiego, Tarnów 1999): Cokolwiek do stosunku prowadzi i cokolwiek stosunek kończy, chociażby to były czyny bardzo nieskromne, nie jest żadnym grzechem. Każdy sposób współżycia jest dozwolony (pozycje), byle akt małżeński w swoim naturalnym przebiegu nie wykluczał zapłodnienia . PYTANIE czy tzw. petting w małżeństwie jest zły? ODPOWIEDŹ Z podręcznika teologii moralnej (A. Kokoszka, Moralność życia małżeńskiego) "Nie są zatem grzechem a) Wszystkie myśli o wspólnym życiu małżeńskim, pragnienia przeżyć seksualnych, wyobrażenia życia seksualnego małżeńskiego, o ile nie wywołują orgazmu b) Wzajemne pieszczoty, chociaż bardzo podniecające, dające dużą przyjemność seksualną, byle nie wywoływały orgazmu poza stosunkiem małżeńskim. Gdyby przypadkowo nastąpił orgazm niezamierzony ? grzechu nie będzie. W przyszłości należy zachować większą ostrożność. c) Nawet zapoczątkowane zespolenie cielesne i zaniechane, o ile nie prowadziło do wywołania orgazmu u mężczyzny i kobiety nie jest grzechem PYTANIE Co to dokładnie jest podniecenie. Czy jak mnie całuje albo przytula (albo ja to robię) ktoś w domu albo kolega lub koleżanka i jest to przyjemne to czy to jest podniecenie czyli grzech. Jak to odróżnić? ODPOWIEDŹ: Przyjemnośc wynikająca z bliskości innej osoby niekoniecznie jest podniecenim seksualnym. Matka lubi trzymać na kolanach swoje dziecko, a przecież nie jest to związane z seksem... Nie jesteśmy jednak w stanie odpowiedziec na to pytanie za Ciebie. Chyba jednak musisz zrobić to sama. Pomocą może być rozmowa z kimś z Katolickiego Telefonu Zaufania: 0-prefix-32-25-30-500 (!!!) PYTANIE: Jak spowiadać się z masturbacji? ODPOWIEDŹ: W przypadku każdego grzechu należy po prostu mówić, jak się sprawy mają... Podsumowując - o orgazmach, seksie, onanizmie uczą nas ci, którzy nigdy (podobno) tego nie doświadczyli. To tak jakbym ja uczyła jak uprawiać buraki cukrowe, chociaż nie mam o tym zielonego pojęcia.

Gość mi sie wydaje tak
NO PROSZE CO TERAZ POWIECIE?

zakłopotany trzymaj sie mocno!! jestes dobry facet i zasługujesz na normalną dziewczynę a nie na kłode. Co za %$#%%^^ z twojej byłej - ty jej zrobiłes dobrze jezykiem a ona tobie nie? i co uznała to za grzech? co za okropne myslenie.. brzydze sie takimi jak ona.. :O egoiskta.. cos płytka ta jej miłośc do ciebie była. poradzisz sobie, lepiej pomęcz sie teraz, niz miałbys sie całe zycie meczyć z nią i jej klanem-mafią czyli rodzinką. Mafia by ci nie odpuściła.... jestem z toba👄

Gość mi sie wydaje tak
WIESZ CO MNIE INTERESUJA CYTATY Z BIBLII INNE KATECHIZMY I STRONY KATOLICKIE TO JUZ ZOSTALU NAPISANE PRZEZ LUDZI

Gość mi sie wydaje tak
DOKLADNIE TAK KSIAZA MOWIA O SEKSIE O INNYCH O TYM JAK WYCHOWYWAC DZIECI? A CO ONI O TYM WIEDZA? TEORETYCZNIE NIE POWINNI WIEDZIEC NIC ALE W PRZAKTYCE OCZYWISCIE WIADOMO ILU TO JEST TAKICH CO MAJA KOCHANKI NIERAZ DZIECI

Gość Joaaasssiia
nauki Kosciola a propos życia małżeńskiego byłyby wiarygodne, gdyby sami mieli rodziny gdyby sami musieli wychowywać po piątce dzieciaków, bez środkow antykoncepcyjnych, po prostu jak Bóg da i nie łudźcie się, celibat nie został wprowadzony po to by księża zachowali całkowitą czystość, a tylko po to by majątek kościelny nie był trwoniony (dziedziczony przez dzieci)

Gość mi sie wydaje tak
A WLASNIE A CO JAK NP KTOS SIE PODNIECA W CZASIE SAMEGO TLKO POCALUNKU W USTA I W SKUTEK TEGO MA ORGAZM ALBO JESZCZE JEST ORGAZM SUTKOWY? TAKI POCALUNEK TO TEZ GRZECH? PEWNIE NIE ALE TYLKO JAK NIE MA ORGAZMU BO JAK JEST ORGAZM PRZY POCALUNKU TO JEST I GRZECH JAKAS PARANOJA LUDZIE OTWORZCIE OCZY PRZECIEZ TO SIE KUPY NIE TRZYMA NIE DAJMY SOBIE WMAWIAC NIE WIADOMO CZEGO

Gość mi sie wydaje tak
JOASIU ALE CZESTO ONI MAJA RODZINY NIE OSZUKUJMY SIE ALE TAK JEST WILLE SAMOCHODY PANIENKI DZIECI

Gość mi sie wydaje tak
TO Z TYM ORGAZMEM W CZASIE POCALUNKU MNIE INTERESUJE MOZE KTOS ODPOWIEDZIEC?

Gość mi sie wydaje tak
POCALUNKI NIE PROWADZA DO ZAPLODNIENIA WIEC CO TEZ SA ZABRONIONE?

Gość Joaaasssiia
Z tego co przeczytałam na tej katolickiej stronie, grzechem jest podniecenie jeśli nie jesteś w małżeństwie. Nie wolno Ci się podniecać. Erekcja u mężczyzny jest grzechem (wybaczalnym, ale jednak grzechem), kobieta zaś musi się spowiadać z tego że np. podczas pocałunku zrobiła się wilgotna. NIE WOLNO!!! :) Trzeba odwracać wzrok jeśli ulicą przechodzi ktoś kto Ci się podoba. To złe. Podniecać może Cię tylko mąż, ale trzeba w porę przestać jeśli nie masz zamiaru mieć z nim stosunku. Jeśli on dopieści Cię ręką lub ustami - grzech! Jeśli dotkniesz jego penisa a on będzie miał orgazm - grzech! Ale na wszystko dobry jest cyt "Katolicki Telefon Zaufania"!!!!!

Gość sunnnnn
hehe a wiecie ze całowanie przed slubem to tez grzech .... według koscioła.. heh ja to już w ogóle się pogubiłamw tym zyciu zakłopotany powodzenia:)

Gość Joaaasssiia
Ciekawą sprawą są rzeczy fizjologiczne. Sperma jest święta, nie wolno jej marnować, nie wolno mieć stosunków przerywanych, ale..... ! ... jeśli po stosunku z kobiety wypłynie sperma - to już ok. Może trzeba się zakorkować tamponem? ;) Mężczyzni mają nocne polucje (szczegolnie młodzi) - jest to nieuwarunkowane chęciami, ale zapewne trzeba się z tego spowiadać. Podniecenie seksualne jest naturalną reakcją organizmu. Ale jest grzechem. Niedługo się okaże że sikanie i robienie kupy to grzech. :)

Gość mi sie wydaje tak
LUDZIE NIEDLUGO SPANIE BEDZIE GRZECHEM MYSLE ZE GDYBY JAKIS KSIADZ PRZECZYTALBY TEN TOPIC TO NIE POTRAFILBY ODPOWIEDZIEC NA TE WSZYSTK9IE TU PYTANIA

Gość mi sie wydaje tak
WYTRYSK TO GRZECH A MOZE ROBIENIE SIKU I KUPY TEZ CO?

Gość mi sie wydaje tak
DLATEGO JA NIE ROZUMIEM JAK KTOS MOWI ZE CZEKA Z SEKSEM DO SLUBU BO WCZESNIEJ TO GRZECH

Gość mi sie wydaje tak
CHCE SIKU IDE SIKU CHCE KUPE IDE KUPE CHCE ORGAZMU IDE SIE KOCHAC

Gość sunnnnn
OK WSZYSTKO JEST GRZECHEM:):)

Jeśli chodzi o nauki Kościoła w tej kwestii, to uważam je za delikatnie mówiąc nie przystające do współczesności. W każdym razie ja kieruję się w życiu innymi zasadami niż te, które próbuje przeforsować Kościół i mam z tego powodu mniej straconych nerwów, niż gdybym miał tak to wszystko przestrzegać.

Gość mi sie wydaje tak
POZA TYM JAK JEST W KOSCIELE MY SLUCHAMY I MAMY POKORNIE REALIZOWAC CO NAM MOWIA DLACZEGO MY NIE MOZEMY PYTAC DLACZEGO MY NIE MOZEMY MOWIC O SWOICH WATPLIWOSCIACH DLACZEGO NIE MOZEMY ZADAC WYJASNIENIA NAM OWSZEM MOZEMY ALE MALO KTO SIE ODWAZY ZAMIAST MODLIC SIE WKOCILOACH PRZEZ GODZINE KLEPAC JAKIES WIERSZYKI MOZE LEPIEJ ODMOWIC OJCZENASZ A POTEM POROZMAWIAC KSIADZ Z WIERNYMI? ALE TAK NIE MA BO KSIAZA NIE UMIELI BY TAK NAPRAWDE LOGICZNIE NA TO ODPOWIEDZIEC

Nie, no co Wy mowicie, ze ksieza nic nie wiedza o seksie, moj byly proboszcz ma 3 dzieci, to chyba troche wie ? ;) A do Zaklopotanego: jako osoba postronna nie wiedze wielkiej szansy na udany zwiazek, jesli ona nie zmienila podejscia do tych spraw w ciagu tych miesiecy ... Ja czulabym sie zaszczycona mogac miec tak wartosciowego faceta, ktory czekalby na mnie 2 lata- bo po tym czasie sama chcialabym sie podzielic swoja miloscia do Ciebie i uwazam, ze seks bylby najepszym DOPELNIENIEM mlosci ... Tylko, ze ona przygotowuje cie, ze nic sie nie zmieni nawet po slubie, widocznie temperament jets faktycznie niski ... lub blokada (religijna) za duza... Decyzje podejmij biarac pod uwage, ze seks bedzie rzadki i bez szczerej checi ... Przepraszam ze powiem tez to: ciezko je znalezc chlopaka, ktory czekalby dluzej niz 3 miesiace, wiec szanse widzi w Tobie ... Zastanow sie czy naprawde Cie kochala i czy kochac potrafi teraz... Problemu by nie bylo: powiedzialo by sie: daj sobie z nia spokoj, ale mowisz, ze nie chcesz zadnej innej ...

Gość mi sie wydaje tak
CO Z TEGO ZE TEN TLUM KLEPIE FORMULKI CO NIEDZIELE PRZEZ GODZINE JAK ONI TO ROBIA AUTOMATYCZNIE (NIE WSZYSCY OCZYWISCIE)

Gość mi sie wydaje tak
TO TAK JAKBY KSIEZA DECYDOWALI KIEDY MOZEMY ROBIC KUPE I SIKU NA TO WYCHODZI SKOTRO CHCA DECYDOWAC O TYM KIEDY MOZNA MIEWC WYTRYSK CZY ORGAZM

Gość Joaaasssiia
była dziewczyna autora topiku nigdy nie potraktuje seksu jako dopełnienia, jako czegoś wspaniałego, co ma dawać radość ona to traktuje jak ofiarę którą trzeba poświęcić to straszne podejście smutne że takie osoby nigdy nie zaznają przyjemności jaką niesie obcowanie fizyczne z drugim człowikiem (nie chodzi mi o orgazm, mowię o wszystkim) dotykiem można sobie tak wiele rzeczy przekazać.... tak idealnie pokazać jak się kocha... bo słowa czasami nie starczają

Gość mi sie wydaje tak
do zaklopotanego czy twoja dziewczyna jest az tak wierzaca? bo iwesz stosunek do seksu ludzie wynosza glownie z domu z tego jaki stosunek do seksu mieli najblizsi z tego co jej wp[ajali a nie wpajali nic bo to byl temat tabu jak samnaisales a jak sie o czyms nie mowi to ludzie traktuja to jak cos wstydliwego zlego moze dlatego ma taki stounek moze mysli ze rodzice tego wlasnie od niej oczekuja ja mysle ze to jest problem do rozwiazania ze gdyby ona chciala pojsc sama badz z toba do psychologa seksuologa to dalo by sie cos z tym zrobic albo przynajmniej ustalic dlaczego tak jest ja mysle pomoc specjalisty by wam pomogla i moze pownienes jejpostawic taki warunek pare wizyt na poczatek u jakiegos takiego lekarza porozmawiac z nia wytlumaczyc na spokojnie co mylisz co czujesz

Gość mi sie wydaje tak
wytlumaczyc ze seks jest wazny dla jednych mniej dla innych wiecej powiedziec ze moze wtedy przy pomocy specjalisty uda ci sie to zrozumiec i jakos temu wszytskiemu zaradzic wierz mi czlowieka mozna ksztaltowac cale zycie mozna na niego tak wplywac swiadomie jak i nieswiadomie to ze byla taka jak byla i nadal jest nie znaczy ze musi taka zostac ludzie sie zmieniaja ale ona musi tego chciec wtedy poszyukacie kogos kto wam pomoze w tym bo taka zmiana czlwoieka jest bardzo trudna wiem co mowie bo sama taka zmien przeszlam co prawda w moim przypadku nie chodzilo o seks porozmawaij z nia wytlumacz na spokojnie ze przeciez seks to nic zlego a nawet jesli jest to grzech to swiat sie nie zawali od tego grzechu

\"AB Rh +\" >>> no właśnie, i to jest problem. Nie potrafię przestać jej kochać. Boję się związku z inną, boję się kolejnego rozczarowania. Poza tym przed żadną inną dziewczyną nigdy nie odkryłem się tak jak przed nią. A teraz nabrałem takiego dystansu do kobiet, że ciężko mi będzie to przezwyciężyć. Joasia - i to jest właśnie przykre. Ja zapytałem kiedyś moją byłą w ten sposób: \"jak to jest, że jednego wieczora przy świecach całujemy się, pieścimy, jest bardzo romantycznie i obojgu nam to sprawia przyjemność, a następnego dnia Ty nie masz ochoty tego powtórzyć?\" Nie umiała mi odpowiedzieć. A problem w tym, że osoby z takimi zasadami nigdy nie odczują prawdziwej przyjemności z seksu. I wcale się nie dziwię, bo zamiast w takim momencie oddać się nastrojowi chwili, to myśli się o tym że właśnie byłem u spowiedzi, albo że to co robię jest grzechem, albo co mama powie, itd. I jeszcze mam pytanie do Rosy - piszesz, że czekacie z chłopakiem do ślubu. W takim razie w jaki sposób rozładowujecie swoje potrzeby seksualne? Rozumiem, że macie oboje bardzo niskie temperamenty? Możesz napisać ile macie lat? Bo jakoś ciężko mi uwierzyć w to, żeby dorosły facet nie miał ochoty na seks mając obok siebie ukochaną kobietę. Ja nie wytrzymałem.

Gość mi sie wydaje tak
ona mowi ze nie bedzie seksu bo ma takie zasady ale zasady zawsze mozna zmienic malo tego to normalne ze w trakcie zycia zasady jakie mamy ulegaja zmianom (pod wplywem wieku dojrzalosci chceci sprobowania czegos innego) ona ci wlasciwie nawet nie powiedziala dlaczego zasady zasadami ale dlaczego ma takie zasady a nie inne? mysle ze powinienes spokojnie pogadac i podrazyc ten temat oczywiscie delikatbnie ale skutecznie tak by ci w koncu pwiedziala jasno co jak i dlaczego tak a nie inaczej