Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dara

obecny powód dla którego zwlekacie z decyzją o DZIECKU

Polecane posty

witam wszystkie kobietki :) czy obecnie macie wazny powod dla ktorego niestety musicie odłozyc decyzje o dziecku na czas późniejszy czy ogólnie czujecie ze to nie ta chwila i chcecie jeszcze poczekac...ze mną jest tak ze ja sie nie umiem zdecydowac a powodów jest mnóstwo...od zdrowotnych po finansowe....tnz tu konkretnie chodzi mi o stabilnosc finansową.....aby nie martwic sie ze do 1 jeszcze tydzien a ja nie mam za co dziecku kupic kaszki.... jak to jest z wami czy umiełyscie szybko i radykalnie podjąc decyzje o dziecku....i spontanicznie sie zaczełyscie starc?czy tak jak ja nie mozecie sie zdecydowac...dodam ze jestem niecały rok po slubie mam 25lat

Dara jestem w tym samym wieku co Ty. Niestety tak się ułożyło, że narazie nie mogę starać się o dziecko (sprawy finansowe). Myślę, że gdyby nie problemy mogłabym pod koniec tego lub w następnym roku postarać się o dziecko. Uważam, że 26-27 tat to jest super wiek na pierwsze maleństwo.

Gość ja zwlekam z druga ciaza bo
jade odwiedzic rodzinne strony i chce pobalowac:) a w ciazy to odpada, jak wroce to zaczne sie starac:)

Gość ja zwlekam
bo nie mamy z mężem własnego kąta jeszcze... ale za rok planujemy rozpocząć budowę naszego wymarzonego domku... Może za trzy lata:)

ja mam niecałe 25 lat, mój partner 27 skonczone. Jestesmy razem juz 5 lat, mieszkamy razem, ale nie jestesmy małżenstwem. Kiedys rozmawialismy o tym jak to by było gdybysmy zostali rodzicami. Ciekawa wizja:) ale ja nie jestem gotowa. Nie wiem nawet...czy w ogóle będę. Boję sie wszystkiego co związane z ciążą....tak mnie to przeraza ze mój facet stwierdził ze jesli nie bede chciała...nigdy nie bedzie mnie do tego zmuszał bo on i tak mimo wszystko chce ze mną byc, niewazne czy z dzieckiem czy nie. Jestesmy szczesliwi, jesli przyjdzie pora na dzidzie.........to po prostu bedzie co ma byc.:) Nigdy....ale to nigdy nie bede o tym obsesyjnie myslec i podejmowac specjalnie jakies \"starania\". Jesli sie zdarzy- ok, jesli nie- tez ok.:) przeciez sie nie załamie i nie bede z tego powodu robic tragedii. narazie jednak jestesmy młodzi, ja w lutym koncze studia, mam stałą prace, mój partner równiez, praktycznie to nawet jestesmy ustawieni finansowo......ale ja jednak wolałabym pokorzystac jeszcze z tego zycia, z młodosci...a nie zaraz pakowac sie w pieluchy i obowiązki związane z macierzynstwem. Zbyt wiele jeszcze mam do zrobienia. Poza tym...........chyba jestem za wygodna na dziecko..........ale przynajmniej umiem sie do tego przyznac;-) ;-) 🌼