Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drzewko laurowe

internetowa przyjaźń - czy to jest możliwe?

Polecane posty

Taki topik już powstał, ale widzę że temat odszeł trochę w zapomnienie, chciałam spróbować więc na nowo powołać go do życia. Bardzo brakuje mi babskiej przyjaźni w zyciu, mam fantastycznego męża który stara się jak może wynagrodzić brak kobiecej przyjaźni, ale przyznaję że chciałabym jeszcze kiedyś mieć przyjaciółkę( choć męską przyjaźnią tez nie pogardzę). Było w moim życie kilka dziewczyn które miło wspominam, ale patrząc w stecz były to raczej pseudo przyjaźnie, a ja marzę o takiej na całe życie. Jestem pewnie naiwna, ale marzenia to ludzka rzecz. Szukam więc przyjaciółki od serca, kogos na kim mozna polegać na dobre i złe, kogoś z kim będę mogła dzielić jej radości i smutki.Bynajmniej nie chcę tylko brać. Mam w sobie duże pokłady ciepła i jestem pozytywnie nastawiona do ludzi. Powiedzcie tylko czy jest możliwe znalezienie przyjaźni przez internet, bo mimo wszystko jestem troszkę sceptyczna. Piszcie co o tym myslicie i czy wam się to udało. Jeśli tak to może i mnie się powiedzie. Pozdrawiam.

Gość PIŁECZKA
JASNE ŻE MOŻNA POZNAĆ PRZYJACIÓŁ W INTERNECIE- TO DOBRE MIEJSCE JAK KAŻDE INNE

Gość usmiechnieta_kierownica
Pewnie, ze jest mozliwa taka przyjazn :) Mam wlasnie takich paru przyjaciol - juz od lat. Obu plci. Nigdy sie nie widzielismy (problem odleglosci), a wiemy o sobie chyba wiecej, niz ludzie znajacy sie w realu :)

Gość PIŁECZKA
NO WŁAŚNIE TAK PRZEZ INTERNET MOŻNA POWIEDZIEĆ NAWET WIĘCEJ NIŻ W RZECZYWISTOŚCI BO JEST SIĘ ANONIMOWYM

Gość zakrecona81
ja też uważam że to możliwe:) i zgadzam sie że bardzo często wiedzą oni o nas wiecej niż inni:) zawsze można pogadać i trafic na bratnią dusze:)

Gość zakrecona81
nadzieję zawsze warto mieć:)

poznałam kilka osób przez neta, do dziś spotykamy się jeśli tylko nadarzy się okazja i bardzo często rozmawiamy ze soba przez gg przyjaźn jest możliwa:)

pewnie że warto tym bardziej w tej kwestii:-)Mam nadzieję że uda mi się kogos poznac-takiego od serca:-)komu tez marzy się taka przyjaźń

Gość PIŁECZKA
DRZEWKO LAUROWE- WYDAJE MI SIĘ ŻE W OBECNYCH CZASACH PRZYJACIÓŁ MOŻNA POZNAC PRZEDE WSZYSTKIM W INTERNECIE. TU ZAWSZE ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ KTO POMOŻE, POCIESZY, NAPISZE DOBRE SŁOWO...

Gość PIŁECZKA
I TAK MOŻE ZACZĄĆ SIĘ PRAWDZIWA PRZYJAŻŃ

zgadzam sie z przedmówczyniami:) jeśli chodzi o formę to wybór nalezy do ciebie:) ja na przykład poznałam fajne osoby na gg:) całkiem przypadkiem:)

dużo w tym racji piłeczko, obserwując inne topiki widze ze wiele jest tu przyjaznych ludzi którzy w trudnych momentach potrafia pocieszyć i dodac otuchy. Internet to fantastyczna sprawa w takich sytuacjach

na forum i na grach internetowych,kiedys czesto zamaist pracowac wchodzilam na gry online i tam poznalam kilkafajnych osob, zniektorymi wymienilam sie mailami lub gg, potem bylo kilka spotkan, bo okazalosie ze stosunkowo blisko mieszkamyi tak zaczely sie te przyjaznie:)

Gość PIŁECZKA
no właśnie i ja wirzę że znajdziesz prawdziwego przyjaciela- tylko troszkę cierpliwości

zakręcona81 ja mam swietnych znajomych, ale to nie to samo co ktos naprawdę ci bliski. To nie tak że nie mam kontaktu z ludźmi i rozpaczliwie go szukam. Jestem otwarta, łatwo nawiązuję znajomosci ale nie mam szczęścia w przyjaźni, zawsze jest to bardzo krótkotrwałe i bardziej to znajomość niz przyjaźń, a mnie o nia włąśnie chodzi. Myślę nawet że za bardzo jestem otwarta i przyjacielska, bo przez to łatwo mnie zranić i wykorzystać. Chciałabym spotkać dziewczynę która tak jak ja nie szuka tylko znajomości

doskonale cie rozumiem, bo ja tez jestem otwarta i nieraz mnie zraniono, ale wiem że można znależć osobe, z którą bedziesz mogła nawiazać naprawde dobry kontakt a co za tym idzie przyjażń:)

Gość PIŁECZKA
drzewko- przyjaciół podobnie jak miłość z reguły spotyka się przypadkowo i dlatego ja wierzę że i ty poznasz prawdziwego przyjaciela

drzewko, na pewno sie do ciebie odezwe, to naprawde wspaniałe uczucie mieć osobę z którą można pogadać o wszystkim, na którą można zawsze polegać itp. nie jest to łatwe ale możliwe uwierz mi:)

zakręcona81 bardzo się cieszę, a uczucie faktycznie wspaniałe, miałam jego przedsmak. Musi nareszcie nadejść moment by poczuć je w pełni;-)

Gość PIŁECZKA
JEŚLI POZWOLISZ TO TEŻ SKROBNĘ DO CIEBIE JAKIEGO MAILA, POZWOLISZ?????

Gość PIŁECZKA
OK, POSTARAM SIĘ TO ZROBIĆ JUTRO W PRACY, BO JA JESTEM Z EPOKI KAMIENIA ŁUPANEGO I NIE MAM KOMPA W DOMU - BOŻE CO ZA PORAŻKA!!!!!!!