Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie myse

miklosnicy i znawcy psow - prosze o porade

Polecane posty

Gość tak sobie myse

ma mkudelka, ktory ciezko znosi samotne dni w meiszkaniu - oklo 8 hodzin roboczych, czasem wiecej czasem mniej. popoludniami i rano - spacery moze meic dlugie, biegajace itp. ale w ciagu dnia nie za bardzo. zastanawiam sie nad kupieniem mu towarzysza, towarzyszki. marzy mi sie labrador... ale moje meiszkanie to..... 51m2 :( czy to jest beznadziejny pomysl? :(

Gość miłośniczkaPsów
też mam takie marzenie, ale włąsnie z powodu mieszkania 50m2 i tego że wiekszość czasu nie ma nas w domu poczekam chyba do emerytury:-) Psy potrzebują kontaktu przede wszystkim z człowiekiem, a drugi pies może nie rozwiazaćproblemu. Poza tym labrador (ale one piekne) jest duży, za duży na Twoje M

Gość tak sobie myse
kundelek jest rozmiarow cocer spaniela. ma 7 lat. rano biegam godzine z psem, a wieczorem chodze na spacery dlugie. a jak kupie innej plci pieska, to jak je zostawie same w domu, to czy nie bedzie potem malych kundelkow? ;) myslalam o tym, zeby druga suczke kupic. ale zaadnicze pytanie: czy to nie za male meiszakanie? czy psy nie beda si emeczyly caly dzien w nim? :(

Gość zyxt
pomysł beznadziejny, jeżeli mieszkasz w bloku. po co unieszczęśliwiać jeszcze drugiego psa i to większego? Trudno, trzeba się poświęcić i dawać kundelkowi tyle czasu i uwagi na ile cię stać. A "na potem" zostawiać jakieś bezpieczne zabawki używane "razem"i

Gość tak sobie myse
problem pojawil sie nagle - wyprowadzilam sie do rodzicoe i zaczelam prace... przedtem mialam przez cale 7 lat wiecej casu dla niego i wiecej ludzi w mieszkaniu :(

Gość tak sobie myse
okej, wiec poczekam, az zbuduje dom :) tylko nie wiem jak go uszczesliwic teraz :(

Gość ja to rozwiązałam tak
że "dla mojej suczki" (9 lat) przygarnęłam małą kotkę. zalet było mnóstwo, przede wszystkim dlatego, że kotka w ciągu dnia tak wymęczyła sunię, że ta nie myslała o niczym, tylko o spokojnym spacerze i śnie :-) bardzo się lubiły, spały razem. teraz suni już nie ma... :-(

Gość tak sobie myse
a przedtem twoj pis lubil koty? moja ciagle na nie warczy i szczeka :( boje sie, ze moze kotke skrzywdzic

nie miała za dużo kontaktu z kotami, ale była ciekawska zawsze i dośc łagodna, więc się nie bałam. kotkę wzięłam, kiedy była malutka - i w suni obudziły się chyba instynkty macierzyńskie :-) choć ostrzegano mnie, że lepiej wziąć kocurka. no i wzięłam tydzien urlopu, żeby móc kontrolować ich "zaznajamianie się" ze sobą :-)

Gość tak sobie myse
nie no - to moj pies nie jest lagodny dla kotow... wrecz ich nie znosi... ale jak bedzie to maly kotek - to kto wie? tylko szkoda ryzykowac...

no - szkoda... proponuję poszukać jakiegoś małego kotka i pozwolić na krótki kontakt - zobaczysz. generalnie suka nie powinna nic zrobić kotu - dziecku... a potem się przyzwyczai. ale moze byc różnie. pies mojej znajomej miał przyjaciela żółwia :-) to tak przy okazji :-)

Gość rocco
Ja mam labradora, jest z nami 5 lat w mieszkaniu 63m i nikt nikomu nie przeszkadza,mamy balkon od pólnocnej strony,więc na te upały jak znalazł.Do lasu piechotką 10 min,więc jesteśmy codziennie.Ale jestem zdecydowaną przeciwniczką psów w blokowiskach bez zapewnienia im odpowiedniej dawki ruchu,nie jest ważne,czy mały kundelek czy labrador.Trzeba mieć jednak trochę czsu.Pozdrowionka.

Ja najpierw przygarnęłam pieska /kundelka/,a po roku suczkę.Oczywiście daję suczce środki antykoncepcyjne.Świetnie się razem czują. Suczka jest większa i bardzo matkuje pieskowi. Jak ją coś naleci to go liże ,karci po swojemu, ale nigdy nie zrobi mu krzywdy. Oczywiście dominuje suczka w tym układzie. Zagarnęła mu w domu wszystkie fajne budki do leżenia, powoli próbowała i nas domowników przeciągnąć na swoją stronę.Oczywiście wiemy do czego to zmierza i ją troszkę temperujemy w zapędach. Tak w ogóle bardzo się do siebie przywiązały. W lesie jak któreś dalej odbiegnie i je nawołuję, to drugie karci. Fajnie jest mieć taką sforę. Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe,to ja to stawiam na drugim miejscu. Dla psa najważniejsza jest miłość pana.

to może niech piesek wróci do rodziców :) skoro i tak nie ma cię cały dzień w domu :(