Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noemii

WAŻNE! Czy lekarz w pracy ma prawo wymagać

Polecane posty

Gość Noemii

ode mnie abym zdjęła stanik do badania? podczas zwykłych corocznych badan okresowych?

Gość Noemii
nikt nie pomoże?:(

Gość a co ci szkodzi
w tensposob sprawdzi czy nie masz jjakis chorob skornych, przypadkiem usadowinych pod stanikiem, zobaczy postawe, jak to lekarz kobieta to moze nawet pomoc zbadac piersi, czy nie ma guzow... Byle nie byl to przegiecie ze strony faceta lekarza, co kobiety coraz czesciej wyolbrzymiaja.

Gość Noemii
on cche "osłuchac serce" jak dla mnie to sciema, miałam badanie rok temu, nie mam cyców balonów a skóre mam zdrową jestem młoda i zadbana.

Gość Noemii
ale czy mam prawo odmówic? moze mnie zmusic? :O:O:O

Gość Noemii
jak rok temu odmówiłam to wymusił to na mnie:O powiedizał ze to jest konieczne bym zdjeła stanik bo chce serce osłuchac :O oblesny stary dziad..

Gość tak ma prawo wymagać
żebyś pokazała mu cycki

Gość ile razy
napiszesz tez sam topik?az ktos Ci napisze ze nie mia prawa?otóż ma.

Gość tak z ciekawości
moim zdaniem to powinno się zdjemować stanik :oprzeciez jak on Cie tak sciska.. to cięzko osłuchać. ja jak byłam u lekarza bo skarzyłam sie własnie na serce to tez kazała mi zdjąć stanik (to była kobieta)

Gość Noemii
załozyłam tu i na zdrowiu i urodzie by wiedziec wiecej - nie podoba sie - nie wchodź:O

Gość jak Tobie sie nie podoba
ściąganie stanika u lekarza tez nie chodź...ciemnogród normalnie.U ginekologa tez walczysz ze sciąganiem majtek?

nie moze cie zmusic zawsze mozesz to zglosic \"przekroczenie uprawnien\", radze porozmawiac z zona lekarza na pewno pomoze mu zrozumiec niektore rzeczy;)

Gość Lekarze to zboki

Gość Noemii
do -jak sie tobie nie podoba- jak nie znasz sytuacji to nie pisz! Ginekolog to ginekolog bada cipke i piersi. a to jest lekarz zakładowy potrafisz to zorzumiec? myśle ze słuchanie serca mozna wykonać w staniku, jestem młoda i zdorwa to badanie jest pro forma!!

jak ja chodzilam do kardiologa ( a musialam to robicc swego czasu regularnie) to wszystkie badania byly bez stanika. Ludzie! Lekarz tyle cyckow golych widzial, ze nie reaguje na nie jak zwykly facet z ulicy!!! EKG zawsze robione bez stanika, echo serca jak w staniku zrobisz :) nie przesadzaj, chce osluchac, bo serce znajduje sie akurat tam, gdzie nosi sie stanik, wiec jak chce oslychac to nie wydziwiaj. To wogole badajmy sie wsyscy w swetrach :)

ktostam - jakie przekroczenie uprawnien? :D nie badz smieszna :) przekroczenie uprawnien jest wtedy, gdy np bezczelnie obmacuje pacjentke, a nie wtedy, gdy kaze jej sie rozebrac do badania i osluchania serca? Mialyscie kiedys stetoskop na uszach? Wiecie jakie szmery potrafi dac falbanka ze stanika? Lekarz chce wszelkie takie zmery wykluczyc, by wysluchac serca.

Gość wiecie wogóle gdzie jest serce
?????? mam wrażenie, że nie, a ty im zając o szmerach mówisz :) skąd mają wiedzieć jakie to są huki i trzaski przy oddychaniu i jak głosno stanik pracuje w stetoskopie (to ten walkman na uszach lekarza:P ) jak nie mają pojęcia gdzie jest serce. Każda zraz napisze, że po lewej stronie, tam gdzie się przysięga ;) a nie wiedzą, bo niby skąd, jak anatomia w szkole kuleje, że przysięgają na to mniejsze lewe płuco ;)

jak ja bylam kiedys na badaniu kardiologicznym kazal mi lekarz zdjac stanik chociaz jak nakladali im te jakies przyssawki to mogli je nalozyc nawet ze stanikiem ! stanik nic by nie przeszkadzal !a chcialam jesczez dodac ze w gabinecie siedzial jakis facet ktory gapil sie na moje cycki ;( czulam sie orkopnie ;( mam dosyc duze piersi i moze dlatego ale nie wiem nie nalezalo to do przyjemnosci :(

Tak, od razu ekg moze niech Ci zrobia w golfie!!:O:O:O:O to do pani schatz zakochanej:O

Mnie tez lekarka kaze czasami zdejmowac stanik do badania, wiec to znaczy,ze jest lesba??:D;)

Gość stary oblesny lekarz
[pali papierosa] a wam jak bylo?

Gość figlarna
kardiolog mnie poprosil i nic , co mi zalezy jak mam co pokazac to co a to tylko lekarze . Jak nie przekracza pewnych granic to spoko.

Gość Lekarz zakładowy
Nie tylko stanik ale i majtki. Wazne - jak bedziesz brudna to wywalam za drzwi. Nie lubię oglądac b rązowej draski na majtkach, nie za to mi płacą!

Gość marsjanka3
Dziewczyna sie nie pyta o wasza opinie na temat zdejmowania stanika, tylko czy lekarz ma prawo wymagac jego zdjecia. Odp. brzmi: NIE. Nie ma prawa, szczegolnie jesli chodzi o zwykle badania okresowe. Jesli Cie to tego zmusza, to zmien lekarza.