Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Baba

Jaki tu spokój 🤔

Polecane posty

1 minutę temu, Pokraka napisał:

Nie aż tak, ale dzieła Paulo Coelho,  Dzienniki Bridget Jones, jakieś "Poziomki" 🫣 poleciały. Harlekiniów to nie miałbym kto mi przynieść. 😝 jednak nie utrzymuje się znajomości całkiem od czapy. 

Z Dzienników mogę Cię rozgrzeszyć. 😄 Coelho - cóż...  Tłumaczą Cię okoliczności i eksperymenty czytelnicze. 😄

Ja przeczytałam Wyznania chińskiej kurtyzany. 😳

10 minut temu, starlesS napisał:

Pokaz stopki skarbie 

Chcesz stópki od każdej. 😞 A ja bym chciała być wyjątkowa. 😞

9 minut temu, murb napisał:

Nie czytam zbyt wiele 

Ja też 🤣😜

5 minut temu, murb napisał:

Chcesz stópki od każdej. 😞 A ja bym chciała być wyjątkowa. 😞

Od Ciebie tylko xD

Ty masz najpiekniejsze stopki tutaj, mniam skarbie

2 minuty temu, starlesS napisał:

Od Ciebie tylko xD

Ty masz najpiekniejsze stopki tutaj, mniam skarbie

Taaaa... Widziałam co piszesz do innych.

56 minut temu, Pokraka napisał:

Tak, Sześć światów Hain to jeden z moich ulubieńszych 😍

Ale stylowo literacko nie pasowały Ci, że tematycznie jednak przygody najemników to tak średnio kobieca literatura. 

A Dedektywa Garetta, Glena Cooka, czytałaś? Lżejsze niż Czarna kompania. 

Myślę, że chodzi o to, że nie lubię jakiejkolwiek brutalizacji świata, czy bohaterów. Prym ty wiedzie polski autor Kres, dla mnie typ ma zaburzenia sadystyczne, robiąc podejścia do niego (bo taki niby dobry autor, może i dobry) miałam wrażenie, że wchodze w świat zwyroli (jednej akcji z jego dzieł do tej pory nie zapomniałam, serio). Wyjątkiem, który jakoś toleruję, jest cykl o Inkwizytorze Piekary. 

20 minut temu, Baba napisał:

Nie wiem do jakiego gatunku to podpiąć, dlatego pytam. 

Nie miałam w domu nic nowego do czytania i chęci pójścia do biblioteki. Sąsiadka  pożyczyła  mi  "List w butelce". Tak mnie wkurzyło zakończenie, że poprosiłam o coś weselszego na cito. Dała mi właśnie 7 części tej sagi, w której jest 🥰 

Przeczytałam uczciwie 3. Chyba ze względu na postać Tengela 😜  Kolejne to już masło maślane i nie wiadomo kto jest kim i z kim 🤣 

Oddałam resztę bez czytania.

Romansow nie trawię to dobre dla 12 latek 🫣

3 minuty temu, Baba napisał:

Ja też 🤣😜

Teraz to rzeczywiście więcej piszę niż czytam. 😄 A jak już czytam to mi się jakieś włączają specjalistyczne ciągoty i ni w ząb tego nie rozumiem.

Odkryłam też, że im książka jest bardziej polecana i ma lepsze recenzje, tym trzeba ją omijać większym łukiem. Przykład - Mała czarna i perły. Nie wiem o co tam chodzi. 😄

• Like 1

Sagę o ludziach lodu kochałam 🤭 Harlekiny podkradało się mamusi (które wciskały jej koleżanki), wybierając te "czerwone" (pikantniejsze) 😄

Nie o innych tylko o innej jak juz, o Klaudiuszu pisze, o innych to podszyw, a co takiego pisze?
Mnie tu od tygodnia nie ma, bo detoks od internetu mam xD.
W ogole na neta wchodze dwie godziny dziennie max, niedlugo uciekam do sauny ogladac stopki dziewczyn w realu xD

Pa xD

2 minuty temu, Pokraka napisał:

Romansow nie trawię to dobre dla 12 latek 🫣

Czyli 60 twarzy Greya nie było czytane do poduszki? 😄

Przed chwilą, starlesS napisał:

Nie o innych tylko o innej jak juz, o Klaudiuszu pisze, o innych to podszyw, a co takiego pisze?
Mnie tu od tygodnia nie ma, bo detoks od internetu mam xD.
W ogole na neta wchodze dwie godziny dziennie max, niedlugo uciekam do sauny ogladac stopki dziewczyn w realu xD

Pa xD

Pa.

2 minuty temu, WiłaCzerwcowa napisał:

Sagę o ludziach lodu kochałam 🤭 Harlekiny podkradało się mamusi (które wciskały jej koleżanki), wybierając te "czerwone" (pikantniejsze) 😄

Śmiesznie jest udawać, że kogoś nie widać na forum ale ok mi to się nawet podoba.  😄

17 minut temu, murb napisał:

Z Dzienników mogę Cię rozgrzeszyć. 😄 Coelho - cóż...  Tłumaczą Cię okoliczności i eksperymenty czytelnicze. 😄

Ja przeczytałam Wyznania chińskiej kurtyzany. 😳

Tak 🫣 Byłam w desperacji 😂

Kiedyś też czytałam coś Whartona, czyli mam więcej grzechów na sumieniu nim mi się wydaje. 🫣

Dostałam właśnie bana na Wiłę za schizola z namiotu (brawo, moderacjo😉 ). Dziwne, bo moje posty i konto jest, a przy logowaniu widzę napis "zbanowany". 

5 minut temu, murb napisał:

Śmiesznie jest udawać, że kogoś nie widać na forum ale ok mi to się nawet podoba.  😄

Czego oczekujesz? Towarzyskich rozmówek jak z innymi? To podoba ci się, czy nie podoba?

2 minuty temu, Pokraka napisał:

Tak 🫣 Byłam w desperacji 😂

Kiedyś też czytałam coś Whartona, czyli mam więcej grzechów na sumieniu nim mi się wydaje. 🫣

Niezawinione śmierci i Ptasiek Whortona są dobre.

Spóźnieni kochankowie to takie coś ku pokrzepieniu starczych serc. 😄

18 minut temu, WiłaCzerwcowa napisał:

Myślę, że chodzi o to, że nie lubię jakiejkolwiek brutalizacji świata, czy bohaterów. Prym ty wiedzie polski autor Kres, dla mnie typ ma zaburzenia sadystyczne, robiąc podejścia do niego (bo taki niby dobry autor, może i dobry) miałam wrażenie, że wchodze w świat zwyroli (jednej akcji z jego dzieł do tej pory nie zapomniałam, serio). Wyjątkiem, który jakoś toleruję, jest cykl o Inkwizytorze Piekary. 

Wiem o co Ci chodzi, miałam tak gdy zaczełam czytać "Dysysfunkcje rzeczywistości" . Nie jestem jakaś naiwna, wiem, że świat bywa zły, ale tam w sposobie opisu jest coś odstręczającego. Nie umiem nazwać co ale to czuje 😝

Dziwne bo tamte pozycje przeczytałam, może to był efekt młodości 😜

Edytowano przez Pokraka

13 minut temu, WiłaCzerwcowa napisał:

Kilka romansow w życiu przeczytałam ale miałam tak właśnie z 11 -12 lat 😁

12 minut temu, murb napisał:

Czyli 60 twarzy Greya nie było czytane do poduszki? 😄

Nie było, żadne 365 dni też. 

4 minuty temu, Pokraka napisał:

Wiem, o co Ci chodzi, miałam tak gdy zaczekam czytać "Dysysfunkcje rzeczywistości" . Nie jestem jakaś naiwna, wiem, że świat bywa zły, ale tam w sposobie opisu jest coś odstraszającego. Nie umiem nazwać co ale to czuje 

Nie znałam, wygooglowałam teraz i bardzo ciekawe z opisu. Ale wiem w takim razie, że mimo tego mam nie sięgać 😄

4 minuty temu, Pokraka napisał:

Dziwne bo tamte pozycje przeczytałam, może to był efekt młodości 😜

Coś w tym jest. Jako młoda osoba mogłam na przykład czytać o obozach, zbrodniach nazistowskich, czy wszelakich innych i jakoś się to łykało. Teraz nie. Podobno mózgi młodych ludzi przypominają mózgi psychopatów, młodzi mają mniej empatii.

Edytowano przez selkie

3 minuty temu, selkie napisał:

Czego oczekujesz? Towarzyskich rozmówek jak z innymi? To podoba ci się, czy nie podoba?

Kluczowe było słowo "śmieszne" . Zabawne, ciekawe, interesujące. Tak na to patrzę.

Nie było, żadne 365 dni też. 

Czyli nie wiemy co straciłyśmy, bo ja też nie przeczytałam. 😱

3 minuty temu, Pokraka napisał:

Kilka romansow w życiu przeczytałam ale miałam tak właśnie z 11 -12 lat 😁

Też romansów jako takich nie lubię. Chyba, że dobre kostiumowe w formie filmu 😜

1 minutę temu, selkie napisał:

Nie znałam, wygooglowała teraz i bardzo ciekawe z opisu. Ale wiem w takim razie, że mimo tego mam nie sięgać 😄

Przestałam czytać, bo odkładałam książkę i zamiast czuć się dobrze, to miałam szereg nieorzyjemnych uczuć.  Bez sensu psuć sobie humor. 

3 minuty temu, selkie napisał:

Coś w tym jest. Jako młoda osoba mogłam na przykład czytać o obozach, zbrodniach nazistowskich, czy wszelakich innych i jakoś się to łykało. Teraz nie. Podobno mózgi młodych ludzi przypominają mózgi psychopatów, młodzi mają mniej empatii.

Chyba tak, z wiekiem coraz mniej rzeczy, mogąę czytać i oglądać bo we mnie potem bezsensownie tkwią i  jestem przygnębiona w sumie nie wiadomo w imię czego. 😒

• Like 1

Przestałam czytać, bo odkładałam książkę i zamiast czuć się dobrze, to miałam szereg nieorzyjemnych uczuć.  Bez sensu psuć sobie humor. 

Chyba tak, z wiekiem coraz mniej rzeczy, mogąę czytać i oglądać bo we mnie potem bezsensownie tkwią i  jestem przygnębiona w sumie nie wiadomo w imię czego. 😒

Mam dokładnie tak samo. Wręcz celowo unikam okrutnych treści. Jak do mnie mimo wszystko dotrą, to potem mam zepsuty humor. 

• Like 1

7 minut temu, murb napisał:

Czyli nie wiemy co straciłyśmy, bo ja też nie przeczytałam. 😱

Sądzę, że niewiele. Gdybym myślała inaczej to bym jednak przeczytała to 😂

8 minut temu, murb napisał:

Kluczowe było słowo "śmieszne" . Zabawne, ciekawe, interesujące. Tak na to patrzę.

Rozumiem, że czujesz przymus informowania mnie o swoich odczuciach. 

1 minutę temu, selkie napisał:

Mam dokładnie tak samo. Wręcz celowo unikam okrutnych treści. Jak do mnie mimo wszystko dotrą, to potem mam zepsuty humor. 

Dokładnie o tym mówię.

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować