Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwasia

KONKURENCJA NAS UPOKARZA!!!!

Polecane posty

Proszę o pomoc . Moja mama otworzyła sklep specjalistyczny. Wczesniej dwa miesiące temu zwolniła się ze sklepu o podobnym profilu- który w moim mieście miał monopol. Sklep mamy juz ruszył- włascicielka tamtego sklepu zakleja nasze ulotki rozwieszając na naszych własne. Terroryzuje dostawców towaru mówiąc im, że jeśli tylko nawiązą wspolprace z moją mamą - nie mają po co do niej wracac. Oczernia mamę oraz sklep. Przede wszystkim nie rozumie pojęcia KONKURENCJA co mozemy zrobic aby ta sytuacja sie zmienila?>>>

Gość hmmmmm...
- wyje*ać szyby w oknach - wpierdo*ić jej lub rodzinie - zastraszyć - zakleić jej ogłoszenia - zaproponowac lepsze warunki dostawcom i ją wygryźć - porozmawiać - brutalna konkurencja to też konkurencja a widać konkurować brutanlnie nie umicie ;)

Gość hmmmmm...
No właśnie. To może już zamknijcie biznes ?

a niby dlaczego mamy zamykac, ze tamta krowa nie rozumie ze czasy monopolu dawno sie skonczyly? ludzie. po prostu zatanawiam się jakie akcje reklamowe wprowadzic

Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie przedstawienie dostawcom korzystniejszej oferty i częstę promocje :)

Gość hmmmmm...
"Konkurencja nas nie lubi" " Drożej to tylko u konkurencji" "Drożej obok" (autentyk między sklepami) A czym handlujecie ?

Gość napisac wiadomosc w sklepie
"Konkurencja czuje sie tak zagrożona i zdesperowana ze wymysla na nasz temat nioestworzone rzeczy a u nas najdoższy jest klijent :classic_cool: :) najlepiej obrócić w żart to co ona robi

Gość hmmmmm...
Ty sam jesteś "klijent" od czego to ? Od klijanki ?

sprzęt medyczny , wózki inwalidzkie, mamy umowę z NFZ

no tak ale z Sądem co ja moge tam napisac? ze oczernia nas, nie mamy zadnych swiadkow. ze zrywa nasze ulotki?- nikt tego nie widzial

Gość najpierw trzeba udowodnic
ze rzeczywiscie to robia :P

Gość hmmmmm...
Jakoś tak czułem. ;) No to zbytnio jakością towarów konkurować się nie da, dostawcy nie zrezygnują bo rynek specyficzny i im na każdym punkcie zależy, jedynie można konkurować ceną i wykańczać się wzajemnie albo dojść do porozumienia. Ps. połamania nóg :D

rynek specyficzny - to prawda. ale jak mozna do jasnej cholery terroryzowac dostawcow i mowic im bezczelnie ze albo ja albo nikt?

Gość Do każdej protezy nogi
skarpetka gratis. :D Dla niewidomych - opaska kpt Hooka gratis (koniecznie Brailem!) A dla innych "kalek" - odejmie ci mowę /niemowy - ceny zwalą cię z nóg /beznogi :D

Gość hmmmmmm.....
Mówić można, a co rezygnują z Twojej mamy sklepu ?

no wlasnie tamata do tego zmierza..... ale słuchajcie to jest dla mnie chore po prostu...przeciez mamy wolny rynek.Monopole juz dawno sie skonczyly. Dostawcy mówią mamie ze tamta tak gada, ale na razie nikt z nich nie zrezygnował.

Gość ja myslę że tamta baba się
tak wkurzyla bo twoja mam u niej wczesniej pracowala - nauczyla sie u niej wszystkiego, poznala specyfike tej pracy, poznala dostawcow i chce jej odebrac klientow :P

owszem tak było. poznała dokładnie ten rynek. Ale nie odebrała jej dostawców- raczej wspołpracuje z nimi. Odeszła z pracy poniewaz była gnebiona psychicznie, tamta pani stosowała bardzo skuteczny mobbing.

Gość kij w d....
- zachować super kontakt z dostawcami - zawsze być super miłym i superpomocnym klientom Konkurencja wpajała wręcz ludziom, że my jesteśmy drodzy i nic u nas nie ma. A my zwycieżyliśmy supermiłą obsługą.

Gość pytaniaiodpowiedzi
Napisz jezeli dalej masz problem! chce przygotowac rubryke o roznego rodzaju oszustwach i dziwnych sytuacjach ponizej wypunktowalam kilka przykladow i BARDZO ALE TO BARDZO Was prosze,jezeli miecie takie badz inne problemy napiszcie do mnie opisujac zdarzenie.Gwarantuje anonimowosc. -agencje matrymonialne (po zaplaceniu nie interesuja sie klientami,umawiaja na spotkania z osobami o zupelnie innym niz oczekiwany profil) -agencje modelek(obiecuja gruszki na wierzbie,wszystko sprowadza sie do zrobienia odplatnych zdjec) -rozmowy kwalifikacyjne(pytania osobiste,np na temat zakladania rodziny,gorzej...propozycje wiadomo jakie) -upadajace i odradzajace sie sklepy(ten sam wlasciciel,inna nazwa-nie uznaja rekalmacji na towar na gwarancji np komputer) -hydraulicy oszusci (ceny z kosmosu za...no wlasnie,za co?) Wszystkie inne sytuacje w ktorych dopuszczono sie oszustwa. Prosze piszcie na pytaniaiodpowiedzi@gazeta.pl