Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kiara22

Czy to prawda, że ...

Polecane posty

Czy to prawda, że podczas pierwszej ciąży brzuszek pojawia się stosunkowo późno (6-7 miesiąc) za to piersi rosną już w pierwszych miesiącach ? Mam jeszcze do Was pytanko odnośnie cwiczeń brzucha w ciąży. Przeczytałam na Kafeterii że aby nie miec po ciąży obwisłego brzuszka należy przygotowac mieśnie brzucha na dźwiganie takiego ciężaru poprzez cwiczenia ... tylko czy to muszą byc jakieś specjalne cwiczenia ? Czy zwykłe brzuszki nie zaszkodzą Maleństwu ?

mi brzuszek pojawiał sie stopniowo a piersi wcale tak nie urosły dopiero po porodzie miałam wieksze od głowki dziecka i pełne pokarmu ja chciałam ćwiczyc ale niestety miałam skurcze i to mi cwiczenia uniemozliwiło:( co od obwisłego brzucha to mysle ze czasami bardziej jest obwisły jak sie zrobia rozstepy bo tam gdie je mam jest troche fałdziasty a tam gdzie niemam wystarczy popracowac nad nim i dojdzie co siebie :) mysle że ruch po ciazy da płaski brzuch najgorzej jest sie zapuscic

Dziękuję bardzo za wypowiedź :) Może jeszcze jakaś Kobietka chciałaby się podzielić swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami ? :)

Gość piatek
Pirsi zaczely mi peczniec juz w drugim miesiacu a brzuch mialam wgruniu juz bardzo duzy ( zaszlam pod koniec wrzesnia). Wiec nie wiem czy prawda jest to co piszesz.

Gość 11111111
brzuszek zaczyna być widoczny po 16 tyg,na poczatku taka mała kuleczka widoczna własciwie tylko dla mamy a pod koniec 5 mies juz inni widza ,ze brzuszek jest, brzuszków w czasie ciąży nie wolno robić,a co do obwisłego brzuszka ,jeżeli w czasie ciąży nie utyjesz za dużo to brzuszek szybko wróci do normy i chodzi tu raczej o rozciąganie skóry i jej elastycznośc więc warto od początku ciąży smarowac ciało balsamami ujędrniającymi skórę

Dziękuję za kolejne wypowiedzi :) Tak pytam ponieważ wczoraj moja koleżanka z pracy tak mi powiedziała :) Ja jeszcze nie byłam w ciąży ale wydaje mi się ze właśnie od miesiąca mogę być ... mam bóle brzucha, mdłości po posiłkach, bolą mnie piersi (co się nigdy nie zdarzało) no i są bardzo nabrzmiałe :) jak takie dwie większe piłeczki :P no i z moich miejsc intymnych wydobywa się taki biały i średniogęsty śluz. I tak pewnie każda kobieta przechodzi ciążę inaczej więc pewnie nie ma reguły na to kiedy pojawia się brzuszek :)

Gość zuzanka skakanka
Ja w sobotę zaczynam 17 tydzień. Piersi nie urosły mi jeszcze w ogóle, a brzuszek od tygodnia lekko się zaokrągla poniżej pępka. Jak jestem w ubraniu, to jeszcze niewiele widać, ale w samem bieliźnie to i owszem. Ciekawe jak będzie dalej.

ja brzuszek miałam widoczny już w 15 tyg, rósł jak na drożdzach, teraz troszkę zwolnił, a piersi urosły odrobine