Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamciaaa

ZASTRZYKI ANTYKONCEPCYJNE DLA KOBIET RÓWNIEZ KARMIACYCH

Polecane posty

Gość mamciaaa

http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,57322,2544860.html Witam wszystkie kobiety,czy brałyscie lub zamierzacie brac te zastrzyki??? Bo ja sie zastanawiam,ale sa tak rózne opinie że juz sama nie wiem.

Gość kwiateeeeek
...ja niestety nie brałam,ale godne uwagi te zastrzyki. Pozdro

Gość katarynka1975
ja brałam ten zastrzyk w czasie karmienia - poleciła mi go moja pani doktor do której mam generalnie duze zaufanie jest niewątpliwie wygodny - nie trzeba o niczym paniętać przez ok.3 m-cy - zaczyna działać ok 2 tyg po zastrzyku , u mnie nie spowodował tycia niestety bolała mnie głowa no i nie ma sie okresu i po zakończeniu stosowania (ja przyjełam 3 zastrzyki ) dosyć długo trwa zanim cykle wrócą do normy - ja miałam okres co 10dni i trwał,trwał i trwał - stosowałm inne leki żeby to unormować także wszystko ma swoje plusy i minusy

Gość mamciaaa
katarynka na necie sa zdania podzielone na temat tych zastrzyków,ja cały czas sie zastanawiam...

Ja brałam trzy zastrzyki, czyli 9 miesięcy. Z mojego doświadczenia na pewno wygoda, bo nie masz okresu ani się nie martwisz, czy wzięłaś tabletkę czy nie. Natomiast u mnie wystąpiły skutki uboczne w postaci częstych zawrotów głowy i kilka razy zemdlałam. Do tej pory natomiast próbuję wyregulować poziom hormonów, które mi się bardzo rozregulowały po tych zastrzykach. Decyzja należy do Ciebie. Moja rodzinna przestrzegała mnie przed nimi , bo później są skutki uboczne. Pozdrawiam.

Gość Lolka28
Dziewczyny ten zastrzyk to największe świństwo. Przyjęłam 4. Dwa lata dochodziłam do siebie, byłam w cięzkiej depresji, czułam się potwornie źle fizyczne (bóle i zawroty głowy, omdlenia, brak apetytu, skrajne osłabienie itd). Nie polecam. Uważajcie kobietki.

Te zastrzyki to świństwo! Mój lekarz stanowczo mi je odradził m in.z powodów o których pisze zosia5. Opowiedział mi ciekawostkę, że zostały zrobione więźniarek w USA....

Gość ja jestem na tym zastrzyku
czuje sie ok. nic mi nie dolega nie mam skutkow ubocznych. faktem jest ze to pierwszy i ostatni bo juz nie karmie piersia i za 2 tygodnie wracam na tabsy. a w czasie kiedy powinnam dostac okres nastapilo plamienie - ale to ponoc normalne. ale nie stosowalabym tego jako dlugotrwala antykoncepcje.

Witam! Mi moja pani doktor odradziła brania zastrzyku, ze względu na skutki uboczne, a w przeciwieństwie do tabletki nie można go odstawić z dnia na dzień, tylko trzeba czekać aż przestanie działać, a pierwszy zastrzyk może być aktywny nawet przez rok (opinia kilku lekarzy). Obecnie biorę jego odpowiednik w tabletkach Cerazette, ale średnio jestem z nich zadowolona. Teoretycznie nie powinnam mieć wogóle okresu, a od ponad miesiąca mam plamienia i to non stop obniżyło mi się libido :P i mam okropną huśtawkę emocjonalną Ale oczywiście to są tylko moje doświadczenia. Antykoncepcja (szczególnie hormonalna) to sprawa bardzo indywidualna. Pozdrawiam! 🌻