Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Giewontka

Jestem po studiach! - do sklepu nie pojde!

Polecane posty

Gość ..k
no nie wiem co myslec o tym co piszecie, mialem spotkanie z ludzmi ze studiow - co prawda juz 2 latajak konczylismy-i wszyscy pracuja w zawodzie (bylo kilkanascie osob) - oprocz 1 osoby ktora wlasnie wrocila z us i pracuje w sklepie, co prawda zwiazanym bezposrednio z kierunkiem studiow.

Gość Jezeli przyznasz się
że masz skończone studia to na pewno właściciel nie przyjmie ciebie do pracy w sklepie. Poza tym nie wiem dlaczego nie chcesz pracowac w sklepie ? Uważasz, że rodzice musza ciebie utrzymywać ? Chyba na łeb upadłaś :-D

Gość taki jeden student
Nie wrócisz ... może pamiętasz co mówili Ci rodzice - "że za ich czasów to nie bedzie lepiej, ale że za naszych - to juz tak" ...ale nic się nie zmieniło... Ja nie mam zamiaru powielać tej bajki... Jak mi się nie uda to pewnie po długich dołach też uciekne - nawet jakby mi sie nie udało - to wole sie upodlić za większe pieniądze... ...tak jak pisałaś - żyje się tylko raz! :-)

Gość Frytki_z_occtem
musze jeszcze dodac ze ja poszukiwania pracy zaczelam na 4 roku studiow. Tez studiwalam dzieniie ale ze wzgledu na nienormowany czas pracowni mgr mialam wiecej czasu. Nie chcialam sie obudzic z przyslowiowa reka w nocniku i dyplomem w rece. Zorientowalam sie wiec wczesniej w sytuacji na Polskim rynku pracy i...dokonalam wyboru.

Gość taki jeden student
widzę, że empatia króluje! Teraz jest wyż demograficzny - możecie sobie mówić, że jest praca i o tych garnuszkach rodziców...

Gość Frytki_z_occtem
to nie musi byc upodlenie, tak jak napisalam wczesniej -kazda praca jest dobra o tyle o ile prowadzi do obranego celu- czyli zeby robic to co sie lubi za godziwe pieniadze. Upokarzajace to sa zarobki doktorantow na Polskich uczelniach moim zdaniem :->

Gość Frytki_z_occtem
a na garnuszku rodzicow nie bylam od ukonczenia liceum - i mimo ze studiowalam dziennie- jakos dalam sobie rade. Cud? nie -raczej konsekwencja i zdeterminowanie.

Gość smutne to bardzo
nie wiem, czemu od razu " pierdol się" , ja tylko wyraziłam swój zal :/

Gość taki jeden student
Do Frytki_z_occtem > Miło mi to słyszeć! Życzę udanej kariery! To będzie chyba myśl przewodnia dzisiejszego wieczoru - można pracować "w nieco gorszym zawodzie" ale z myslą o tym docelowym... a nie zamykać swoje marzenia w 3000 m2 w TESCO.

Gość Frytki_z_occtem
no to na to juz rady nie mam. albo sie wie czego sie chce ,albo sie uzala nad soba i zawla wine na innych. Wybor nalezy do was....

Gość do smutne to bardzo
Wyraziłaś swój żal? No pewnie że tak, zwłaszcza tekstem: "Trzeba było iść na studia techniczne" :-O

Gość student a student
sami nakręcamy ten system, podejmujemy sie po studiach pracy w sklepie za 600 zł a potem już leci, wolałabym majtkami na bazarku handlować niż do sklepu u jakieś nowobogackiej pracować

Gość tym razem będzie anonimowo
Cześć do Autorki - jestem po studiach... do sklepu poszłam. A było to tak... Dwa lata temu skończyłam studia. Na dyplomie 5, propozycja robienia doktoratu, gratulacje i wielka radość. Miałam i mam swoje ideały, choć życie skutecznie prostuje moje wizje... Zawsze chciałam pracować w szkole i udalo mi się znaleźć w niej pracę - jestem bardzo zadowolona. Nie mam etatu, zarabiam grosze - dosłownie. Wróciłam na uczelnię, pracuję nad doktoratem i... w jednym z marketów budowlanych. Nie mam kompleksów z tego powodu :) Trzeba realizować swoje wizje i marzenia, a przynajmniej się starać, jednak przede wszystkim schować dumę do kieszeni, nic nam po niej. Aby kontynuować pracę na uczelni, pracuję w sklepie - chyba nie muszę wspominać, ze zajęcie w sklepie ma tyle wspólnego z moim zawodem, co Karaiby ze śniegiem...

Gość student a student
humanistyczne czy techniczne? a co to za różnica, dziś trzeba być FACHOWCEM, no i jak?czy po tych studiach czujesz się fachowcem ze swojej dziedziny?

Gość taki jeden student
Nie wiem czy ktoś był na inwentaryzacji w markecie - jak student to każą mu od razu ten szlam z lodówek czyścić - a jak ktoś po liceum to staniki liczy - a jak by mu zaproponowano "lodóweczki" to by wiązanki polszczyzny poleciałY! Sami się dajemy! Potwierdzam!

Gość studentPW
koncze własnie 4 rok PW, bynajmniej nie informatykę. Od 1.5 miesiąca pracuję już jako programista - 10zł/godz na ręke na początek. Jak skończę studia będę miał już roczne doświadczenie jako programista. Myślę, że z pracą i to za większe pieniądze nie będzie problemów. A wszystko dzięki temu, że od roku prowadzę stronę internetową i na niej od 0 nauczyłem się PHP. Studia nie wystarczą - trzeba czymś się naprawdę zajmować i już.

Gość student a student
taki jeden student---->absolutnie się zgadzam, sami na to pozwalamy

Gość Frytki_z_occtem
do tym razem anonimowo- wreszcie ktos rozsadnie gada... Nie moge sluchac juz jak ludzie , koncza studia i uwazaja ze z tego powodu im sie wszystko nalezy. I zdziwienie i rozpacz ze pracodawcy nie pikietuja pod oknem i nie zasypuja propozycjami. Nie bede sie powtarzac-wiec tylko powiem ze GRATULUJE postawy!!!! :-)

Też mógłbym programować, tylko do Warszawy nie wyjadę :-O

Gość Frytki_z_occtem
jakbys byl naprawde dobry w tym co robisz to siedzac u siebie w chciae moglbys pracowac za granica. Znam taki przypadek informatyka z Polski (chyba ze slaska-jeszcze studiuje na V roku) ktory przyjechal tu na wakacje dorobic i....nawiazal wspolptace z firma dla ktorej prowadzi strone inernetowa. Jak skonczy studia to...praca juz na niego czeka. Trzeba byc poprostu dobrym w tym co sie robi. To nie prawda ze trezba jechac do wawy. Zwlaszcza w takim zawodzie i przy wspolczesniej technologii.

Gość studentPW
Ja z W-wy nie jestem. Kredyt studencki, aby było stać na mieszkanie w W-wie, korepetycje i sam się na studiach dziennych utrzymuję. Można się przenieść...

Pracy na rybach w supermakecie bym odradzal.Szkoda Twojego czasu .Jezeli juz podjac prace nieadekwatna do wyksztalcenia to lepiej podjac ja za granica -jezyka sie nauczysz -idziesz do przodu.Mozesz rozgladac sie w miedzyczasie za czyms ambitniejszym.Powodzenia.

Gość dysskusyja
up:)

Gość eliza.day
tak to jest niestety jak sie mniemanologie stosowaną kończy.

Gość smutne to bardzo
hehe, dokładnie Po uj oni koncza te pedagogiki i politologię, jak wiadomo,ze po tym zadnej roboty nie ma ?

Stare powiedzenie mojej babki ... jak się nie ma tego co się chce, to trzeba byc zadowolonym z tego co się ma :-D ... duzo w tym prawdy :-D Życie przed tobą, nikt nie powiedział, ze w przyszłości nie zrealizujesz swoich marzeń :-D PS Ja mam pracę, którą uwielbiam.

Giewontka tez jestem po studiach i nie mam pracy i tez nie chce i nie bede pracowac w sklepie. Bo wiem ze jesli tam pojde to juz zostane na dobre. Rodzinka mnie namawia (idz idz bedziesz pracowac i szukac sobie czegos lepszego) ale ja nie chce kolejnej pracy od tak by tylko cos bylo. Pracowalam tak w czasie studiow. Kasa bardzo marna a prawie wszystkie weekendy zajete i te nocne zmiany mnie wykonczyly. Koszmar!!! Zwolnilam sie po 4 latach dla innej pracy ale niestety po uplywie 3 miesiecy umowy ze mna nie przedłuzyli. I tak zostalam na lodzie po studiach. I wszystko to o kant dupy rozbic. Nie pojde do sklepu!!! nie nie i jeszcze raz nie.