Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gretchien

Czym golicie okolice bikini?

Polecane posty

Gość Gretchien

Czym golicie okolice bikini? Może znacie jakieś dobre środki niemechaniczne? I jakie macie sposoby na krostki i wrastające włoski po goleniu mechanicznym?

Gość tylko i wyłącznie
palnik acetylenowy:classic_cool: ewentualnie depilacja na zaschnięty mocz pawiana:)

Gość masyznką
ale kuźwa krosty po tym mam

Gość Gretchien
ja tez robie to maszynką jednorazową i własnie mam krosty. Dlatego szukam jakiegoś innego sposobu np. kremu. Depilator odpada bo nie wyrobie z bólu.

Gość ja pęsetą
boliało tylko jakieś pierwsze 2-3 razy teraz jest spoko czasami troszkę boli ale za to długotrwały efekt. żeby nie było bolesne trzeba dobrze naprężyć palcami skórę i będzie oki :) na krmach nie polegam bo za szybko odrasta i i tak całość nie usówa. na krostki to dobry jest peeling ale nie taki jak do ciała oraz mocne szorowanie przez kilka pierwszych dni po goleniu to w tedy nie powinny wyrastać.

Gość proste prawda
Żeby wyrwać włosy pensetą te muszą być w miarę długie, a jeśli są za krótkie to należy czekać aż urosną...... bez sensu.

Gość Gretchien
A jaki inny peeling?

Gość ja tez peseta i wcale
nie musza byc dlugie wystarczajakies 2 mm zeby tylko zlapac i nawet jest latwiej ale bardziej boli niz jak dlugie ale nie jest duza roznica

Gość /////

Gość esa
ja to nie dam rady pęsetą , nie doś że dużo czasu zajmuje to jeszcze są takie miejsce że bez płaczu sie nie obejdzie

Gość Gretchien
A czy to bardzo boli? Bo rozumiem, że to są plastry z woskiem, które wyrywają włoski?

Gość Gretchien
Dzięki za radę! A na ile razy Ci wystarcza takie opakowanie i po jakim czasie włoski odrastają?

Niestety, włosy odrastają bardzo szybko (prawie tak jak po goleniu) a krem nakłada się grubą warstwą, tak żeby dokładnie pokrył włosy, więc na długo nie wystarcza. Mam jednak bardzo duży problem z wrastającymi włosami i zapaleniem mieszków włosowych i tylko po nim moja skóra jest gładka.

Gość ładoga
nakładką golącą depilatora. a potem obficie spirytusem salicylowym (raz na bikinię, raz do gardziołka ;))) - mozna dezynfekcja i nie ma krostek! polecam :)

Gość olaaeczkaa
do kitu, na mnie zadne kremy nie dzialaja , zawsze czesc wlosow zostaje, poza tym po kremie skora nie jest gladka w dotyku

hmm zaintrygowałyście mnie tą pęsetą :> nigdy wcześniej nie wpadło mi do głowy jej używać do tego a to może być całkiem niezły pomysł :D

Gość Gretchien
Ale jaki mozolny i długotrwały :o

Ja nie mam krostek po goleniu maszynką ale zato wlosy szybko odrastaja i stają sie coraz twardsze :(

Gość dziobkowa
depilator najlepszy albo wosk

Gość jak to wosk
przeciez zeby wosk zlapal, wlosy musza byc dlugie... A ja nie moge czekac az mi odrosna, bo kocham sie z facetem i chce byc caly czas gladka! Tez szukam zlotego srodka, tymczasem gole sie zwykla golarka Gilette Venus :(

Gość Elka Elka
ja mam gąszcz w tym miejscu.las poprostu 2 sentymetrowy.ejszcz enigdy sie sestymatycznie nie golilam 'tam' bo za pierwszym razem tak potwornie swedzialo a potem kłuło niedowytrzymania. pomocy!!!

Gość veet duo bikini

Gość osiemnastolatka martita
macie racje najpelpsza jest pensetka!!! włoski wolniej odrastają ale i nie ma po niej chrostek a jak nie mam czasu to sobie gole , oczywiscie zmarując duzą iloscia pianki do golenia- z aloesem na podraznienia. pozniej dezynfekuje spirytusem salicylowym lub woda utlenioną- włoski sa jasniejsze oraz mieksze po pewnym czasie;)) no a potem na noc smaruje sie "penaten crem"- zasusza chrostki i rano jest po problemie - nalepzy pamietaj ze nalepzy sie golic systymatycznie i wtedy jest wszystko okey;)) pozdrawiam i polecam moja metode;))

Gość osiemnastolatka martita
aha zapomniałam dodac o szorowaniu tych miejsc przed goleniem szorstką stroną gabki a dopiero wtedy nalezy golic -wtedy włoski nie wastaja ;))

Gość zynek z rybnika spod kopalni
jo je zynek i nie gola sie wcale ;)

Gość MONIA S
UP