Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pelikan

ustawienia rodzinne Hellingera- był ktoś?

Polecane posty

Miałam okazję brać udział w ustawieniach rodzinnych jako reprezentant. Chciałabym dowiedzieć się czy ktoś z Was był na takim ustawieniu i...co o tym myślicie?? Jestem ciągle pod wrażeniem...skąd wzięły się u mnie te emocje członków rodzin??? Niby czytałam coś nt. tej metody ale póki nie przeżyłam podchodzilam do tego bardzo sceptycznie... Podzielę się wrażeniami jeśli ktoś jest zainteresowany ale najpierw odsyłam do www.hellinger.pl

Mam nadzieję, ze to późna pora nie sprzyja dyskusji, a nie sam temat:)) Zajrzę tu jutro!:)

Czy byłaś w poprzedni weekend w katowicach może?

nie...ustawienia były w innym mieście...niech to zostanie tajemnicą:) Arava brałaś w tym udział?!

Gość wozduch
ja wiem o co chodzi bo korzystam z elementów tej teorii w pracy terapeutycznej ale nigdy nie byłam świadkiem ustawień i tym bardziej nie wiem jak można się czuć

Ja się dopiero wybieram, ale wciąż mam duzo watpliwości. Może ktoś jeszcze podzieli się wrazeniami? ;)

Na uczelni pisalam prace dotyczaca zasad psychologicznych i ustawien rodzinnych Berta Hellingera. Nie powiem, ze jestem calkiem zachwycona jego swiatopogladem, jesli chodzi o relacje miedzy rodzicami z dziecmi, bo w wiekszosci wypadkow takiego typu analiza tylko pogarsza obecny stan rzeczy, tutaj rowniez wchodza w gre manipulacje z osobowoscia i podswiadomoscia, co nie jest wskazane dla osob szczegolnie narazonych na stany depresyjne roznej etiologii. Ponadto P. Hellinger akceptuje i popiera samobojstwo jako zbawienie i odkupienie, grzech mniejszy od sumy grzechow co bysmy mogli popelnic w przyszlosci, czego nie rozumiem, o ile tylko Bog decyduje kiedy musimy opuscic ten swiat. Takze tutaj sa pozycje karmiczne, czyli nasladowanie behavioralnych nawykow naszych rodzicow i wplyw danych zjawisk na nasze obecne zycie. Mysle, ze Pan Hellinger w zasadzie ciekawa ma metode, ale to jest tylko poczatek czegos, co stanowi ukryte niebezpieczenstwo dla naszej psychiki, NLP, i t.d. Pozdrawiam. Ja bym nie poszla.

Nie byłam , moja przyjaciółka jeździ.Dla mnie to jednak szarlataneria jest troche...

--> Miss U. Na tej samej zasadzie mogę zmieszać z błotem wszystkie metody psychoterapii bo wszystkie w mniejszym lub większym stopniu są szkodliwe a w większości nieefektywne.

Gość ja byłem ciekawe

Gość uuuupsssssssssssaaa

Gość gość
Ja byłam na tych ustawieniach. Wiele sobie obiecywałąm bo terapeutka powiedziałą że po tym to hoho, że wiele problemów udaje sie potem rozwiązać. Mnie nie pomogło wcale. Anka

Gość gość
Czyli nic nie czulaś? Zero emocji?

Gość gość
Nie nie o to chodzi opisze po kolei. Poszłam do takiej terapeutki, ponieważ potrzebowałąm. Ona robi te ustawienia, więc poradziła mi żebym wzięła w nich udział, że ona uważa że na pewno mamy do czynienia z uwikłaniem tzn. że przejęłam los jakiegoś członka rodziny, bo za dużo nieszczęśc jak na jedną kobietę. Czytałąm sobie w internecie co i jak i jest to przejaskrawione w jedną i drugą stronę. Teraz podobno sa takie ciche ustawienia tzn aż tak dużo się nie mówi tylko ruch emocje no i ludzie ustawiają się w sekwencji ona dobiera ludzi, ma jakiś pomysł i wtedy następuje ta zmiana lub nie bo powiedziała, parę razy że więcej nie da się zrobić, ale podobno to też ma swój wymiar terapeutyczny , że w sferze energii cos tam porusza. Kiedy byłam wybierana do poszczególnych ról ustawiałam się mechanicznie czułam niektóre rzeczy, ale nie że cos mnie wszechogarniało bo miałam świadomość siebie i bardziej czuła, że np ta osoba czuje takie i takie emocje, ale nie że odpływałąm, więc opinie o seansie terapeutycznym to bzdury. Miałam też ustawiany swój problem całę ustawienie przeewoluowało w kierunku którego się nie spodziewałam choć bardziej wyszło że to co myślałąm jest zgodne z prawdą niż to co mi mówili ludzi eobserwując tą sprawę. No ale na razie nic nie ruszyło a na pewno nie ma tego spektakularnego efektu który był może nie obiecywany, ale że działa super. U mni ena razie nic ani w odczuciach ani w dziediznie faktów. W razie co dam cynk czy coś ruszyło, ale na razie jestem rozczarowana. pzdr

Gość gość
Po pierwsze hellinger przywłaszczył metodę od Indian i podaje jako swoją, więc oszustwo już na początek. Zwane jest to też jako konstelacje systemowe - czyli właściwie, a celem systemu jest ograniczenie, zniewolenie, sterowanie, włożenie w ramy. W tym systemie pomijane jest wiele i to prawdziwych wątków. Np TELEGONIA czyny potwierdzone w niedalekiej przeszłości. Jak więc odwoływać się do przodków, prosić o ich wsparcie, jak nie wiadomo kto to i może być nimi hołota !!! Chcecie wsparcia takich przodków ??? Podpinacie się pod taki system ?? Fałsz w podstawie, bo inni mogą być przodkowie, a inni są za nich uważani i to dopiero zaburza. Były wojny i gwałty, różne zależności... A co jeśli :przodek" jest już w innym wcieleniu, w innej konstelacji systemowej ? Ustawiają wg tego "życia" i rodu, a przecież hellinger zakłada wcielenia, karmę czyli inne rody ... Wg mnie wtłaczanie w ród to uwikływanie, przedstawianie fałszywego programu przez prowadzącego najczęściej za dużą kasę. Bazowanie na smutku, bólu, chorobie, cierpieniu wtłaczając dodatkowe obarczenia i najważniejsze WINĘ za niby Wasze działania, Wasze niby naiwne wzięcie różnych obciążeń. Rozwiązaniem wg mnie jest rozłączenie się od tzw rodu, systemu wg zasady wolnej woli i samostanowienia o sobie. Są oni równie uwikłani, często była to patologia, jakie więc wsparcie przyjść od takich może ??? I skąd to wsparcie skoro tyle lat uwikłania było ?? Nagle się zmieni ?? Naprawianie relacji to droga bez końca i droga wcale tania, a wizji przyczyn można mieć bez przecież wiele, no bo i z różnych wcieleń ... Są to jednak wg mnie programy, fałsz, wizje prowadzącego, możliwość kierowania osobami jak podczas hipnozy. Wiem gdyż byłem na wielu ustawieniach i u różnych "jasnowidzących" ale tylko moją kasę i poza tym różne przyczyny tego samego skutku. Metodologia skradziona przez niemca jest (może być pomocna) ale do uświadomienia sobie tych zależności, uwikłań, systemu, kodów, programów i doprowadzenia do łatwej sterowalności tymi co zwą się ludźmi. Znam takich co twierdzą, że im na jakiś czas pomogło ... tylko znając wielu ustawiaczy w ich życiu jakoś im nie pomogło, oprócz finansów. Jak się mawia szatan dla zyskania większej rzeszy też jest w stanie jednego uzdrowić !!! hellinger propaguje ileż to miłości i uczuć "pozytywnych" przyniosła wojna !!! A czego to jest propagowanie ? Nazizmu przemocy ? Czyj to jest wysłannik i czy także pod to się podpinacie uczestnicząc w hellingerowskich manipulacjach ?? Do tego : Dlaczego ignorantom, samolubom, zapatrzonym w siebie, kłamcom funkcjonuje się tu dobrze lub bardzo dobrze ??? Jakby byli wspomagani, pod ochroną. Jakby dbano o nich. Czyżby za generowanie cierpienia w innych, za pasożytowanie ?? Komu służą kogo karmią ?? No i "święta" czas mordowania, rzezi, ofiary zwierząt, ścinania drzew - jakie to energie ?? Jaki bóg z tego korzysta ?? Czym się różni człowiek od świni ?? DNA podobne. Więc i zabicie człowieka podobne.

Gość gość
A ja muszę wziąć w obronę tę metodę bo pomogła mi bardzo w sprawie osobistej jaką było znalezienie partnera. Wcześniej próbowałam wielu metod, modlitw, afirmacji nawet rytuałów miłosnych i żadne nie przyniosły skutku. W moim ustawieniu w końcu pogodziłam się z moim ojcem (zła relacja z nim blokowała mi znalezienie właściwego mężczyzny) i jak widać to działa bo od niedawna jestem w szczęśliwym związku i myślę że to zasługa ustawień.

Gość gość
ja byłam kilka razy w sprawach damsko-meskich i godziłam się z ojcem i matką i wiele traum przerabiałam, które mogły na ten obszar wpłynąć i nic niestety nie ruszyło. I już wiem co czuła babcia ciotka i ktoś siedem pokoleń wstecz i różne takie i nic.

Gość gość
kolejny SZARLATAN :O

Gość gość
do gościa z 3.06 u kogo byłaś? ja szukam kogoś dobrego bo słyszałam że skuteczność ustawień zależy od umiejętności terapeuty

Gość gość
napisz do mnie na maila basia.21(małpka)go2.pl bo nie chcę tu podawać publicznie kontaktu do tej terapeutki

Gość gość
ok, dzięki napisałam ci meila

Gość gość
Ja byłam wczoraj pierwszy raz na ustawieniach hellingera i miałam robione na figurkach. Ciekawa metoda wiele rzeczy zrozumiałam które wydarzyły się w mojej rodzinie. Byłam zdziwiona jak wiele rzeczy się potwierdziło chociaż sytuację nakreśliłam tylko ogólnie. Ponoć ustawienie zostało doprowadzone do końca i teraz czekam na efekty.

Gość gość
Ciekawe co opisujecie. Zawsze wydawalo mi sie ze to metoda psychologiczna, a z tego co piszecie to bardziej ezoteryka? Czy cos innego?

Gość gość
Posiadam roczne doświadczenie w wykonywaniu ustawień na figurkach, zapraszam do kontaktu ustawienie.hellingera(małpa)op.pl oferuję ustawienia na Skype

Gość gość
Od ponad dwóch lat uczestniczę w ustawieniach raz w miesiącu i jestem zachwycona. Niesamowite przeżycia, wspaniała możliwość pracy nad sobą i uzdrawiania relacji z najbliższymi i nie tylko. Trzeba jedynie wiedzieć, do kogo się udać. Nie może być to ktoś, o kim nic nie wiemy i nie mamy zaufania. Nie wszystkim ta metoda odpowiada, bo można dowiedzieć się o sobie rzeczy, których nie chcemy wiedzieć i nad którymi nie chcemy pracować. Widzę ogromne zmiany na lepsze w funkcjonowaniu całej mojej rodziny, odkąd mamy do czynienia z ustawieniami. Zachęcałam wiele osób, większość uciekła po pierwszym razie, kiedy należało wziąć się do pracy nad sobą, a to jest bardzo trudne. Może stąd tyle niepochlebnych komentarzy i krytyki. Serdecznie polecam.

Gość heyao
Potwierdzam przedmowczynie: rowniez od lat uczestnicze w Ustawieniach i jest to dla mnie jedyna sprawdzona metoda, ktora dziala w zyciu. Moze ci, ktorzy krytykuja trafili na nieodpowiednich prowadzacych. Widzialam mnostwo ustawien i wszystko co podczas nich wychodzilo potwierdzane bylo przez ustawiajacych oczywiscie to o czym wiedzieli. Widzialam sceptykow, ktorzy zmienili percepcje po doswiadczeniu Pola jako reprezentanci. Tu potrzeba otwarcia umyslu, odwagi i checi pracy nad soba.

Gość gość
do heyao, proszę o namiar na usługi z jakich korzystacie, chciałabym zmierzyć się wreszcie ze swoim zyciem i spróbować tych ustawień. czekam na info;)