Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tyzik

Czy to łuszczyca...? =

Polecane posty

Wiem z tym pytaniem do sermatologa;) czekam właśnie na wizyte, ale jestem załamana;( Kilka dni temu pojawił mi sie czerone, swędzące, troche wypukłei łuszczące sie plamki na udach, rękach, brzuchu, biuście,wszędzie...=( Z dnia na dzień jest ich coraz więcej=( Moje pierwszy skojarzenie: łuszczyca... zwłaszcza, że mój ojciec choruje na łuszczyce:( Jestem załamana...jak to wygłąda;( Błagam napiszcie czy są na to jakieś skuteczne metody leczenia i czy da sę to jakoś zlikwidować:( no i czy faktycznie trzeba się tak załamywać;(

to mnie pocieszyłaś/łeś tymi zdjęciami...nie ma co;/

Gość kik*
może to być też jakaś alergia. to życzę, żeby to była wybrana z chorób ;) i szybko minęła.:)

Ja choruje od 20 lat... i zyje...więc chyba nie jest tak najgorzej

N i udało sie - to wybrana z chorób;) czyli łupiez różowy... szkoda tylko, że w sobotę ślub brata, a ja wygładam jak idiotka;)

Gość jak Twoj tata ma łuszvzyce
to co sie glupio pytasz o metody leczenia i czy da sie zlikwidować:o

Dla twojej wiadomości: nie pytam sie głupio, bo mój ojciec jest alkoholikiem i zawsze miał swoją chorobę gdzieś i jej nie leczył! PS. Gdybym nie miała powodów, to bym nie pytała

Gość olalaaaaaaa
mam kilka takich niedużych plamek na min.na twarzy ale i w innych miejscach czy są nato jakieś skuteczne maści? .jak wygląda wizyta u dermatologa na co mam sie przygotować czy zerknie na twarz i stwierdzi co to jest czy będe sie musiała rozebrać?

Gość jeśli tak
jeśli jest to łuszczyca to maść ci nie pomoże

Gość ugaaaaaaa
ja mam na prawym przedramieniu takie dziwne cos...... otoz zaczelo sie to tak ze zrobila mi sie taka czerwona plama [ tylko zaczerwieniona bez krostek itp ] a ja to olalam.... potem doszly takie male okropne "bulki"/krostki ktore byly wypelnione czyms po jakims czasie pekaqly i cala ta plama sie luszczyla i luszczyla.... mam to juz z dobry miesiac i ciagle smruje sie taka brazowa smierdzaca mascia [ juz 2 razy mi to calkiem znikalo ja przestawalam smarowac i wracalo ] i tak mecze sie z tym do teraz......... co to jest i jak to mozna leczyc [ mam 17 lat ] P.S: moj tata tez ma luszczyce ale on uzywa mocno hormonalnych masci.... jestem za mloda

Gość daga_jaga
ja mam tezna przedramieiu cos podobnego tylko chrostek ni ema i po prostu skora sie luszczy i miejscami jakby zostawalay biale plamy.. na luszczyce to nie wyglada... czy wie ktos czy to moze byc od niedoboru jakis witamin np? (tak wiem ze to do dermatologa- tylko na kase chorych sa kolejki...)

Gość to idz prywatnie

Gość daga_jaga
no cos Ty nie wpadlabym.. :P jakbym miala kase to bym poszla, a tak musze czekac wiec sie tutaj pytam :)

Gość blaaaaaaablaaa
jeśli to jest nie duże to chyba nic sie nie stanie jak sobie troche poczekasz