Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilly rose

węzły chłonne - pomoooooooooocy

Polecane posty

co mam zrobić wyskakuje mi pełno kulek ? kiedys tez tak miałam 2 tyg. temp prawie 38 kulka boląca a potem nic ? niby mnie zęby ostatnio bolały no ale dzisiaj juz nie bolą a teraz te węzły i te kulki . boli jak cholera . ledwo mówie :(

Kochana ja też miałam węzły chłonne powiększone..a włąściwie miałam z nimi wiele problemów... Powiem Ci jedno idz do lekarza i żądaj badania krwi z rozmazem. Oni często bagatelizują węzły, że niby jest to infekcja, lub efekt uboczny przeziębień i gryp.Na poczatku leczyli mnie antybiotykami, żeby one malały ..a potem okazało się jakie to niebezpieczne... ale nie bede cie martwiła na zapas.... Idz i zrób tą krew a wtedy będzie wszystko jasne... Ps. dla pocieszenia Ci powiem, ze przeważnie węzły chore, lub spowodowane jakąś chorobą nie bolą.. Całuski i pozdrowienia.

Gość eeeeewa
Hmmmm.... Och te wezly,ja tez sie z nimi mam..... Ale do rzeczy.... Jezeli Cie bola to swiadczy to o jakims zakazeniu bakteryjnym w organizmie ew. swiadcza o infekcji bezposrednio samych wezlow chlonnych typu zapalenie. Ja mialam ropien wezla,nikomu nie zycze. Idz do lekarza i glowa do gory. W tych najgorszych chorobach wezly nie bola-rzekomo.....

to już nie pierwszy raz , byłam u lekarza , mialam pełno badań krwi z rozmazem , nic nie wyszło ,wszystko w normie . ob również = 7 wiec to jest norma nie wiem czy to coś ma do tych zębów no ale cholera wtedy ząb by mnie musiał nieźle rwać ,czyż nie ?

ja normalnie łysialam jak przez 2 tyg. wysoka gorączka , węzły cholernie bolały ale infekcji nie było , ani na węzłach , ani na oskrzelach ani na plucach normalnie chodzący okaz zdrowia myśli kreciły mi sie w okół najgorszego , dodam tylko ze moja mama tez ma jakieś kulki , miała mieć coś tam robione w onkologi ale kurde przegapiła termin (a to ci !) , ja byłam niedawno ale to z innych względów i onkolog powiedzial ze to moga byc problemy stomatologiczne no ale kurde bym chyba musiała mieć leczenie kanałowe a nie od dziury w zebie ?!

dziekuje,a jest tu moze ktos komu wezly sie pojawiają przy byle czym ? np. przy bólu gardla albo coś ? chodzi mi o to czy to możliwe żeby przy zwykłej dziurze w zebie aż tak węzły bolały najpierw jedna strona szyi , później druga a teraz z przodu tak że ledwo zipie :(

Gość eeeeewa
Mi tez reaguja wezly przy przeziebieniu czy anginie. Przy zebach nie zauwazylam bo mam je zdrowe. Warto by bylo zrobic przeswietlenie tych zebow oraz USG wezlow., wtedy okaze sie ,dlaczego one sa powiekszone,trzeba sprawdzic czy tego przyczyna jest stan zapalny w organizmie.

Gość eeeeewa
Dodam jeszcze,ze ja caly czas jestem pod kontrola internisty-onkologa,ktory po wymacaniu moich wezlow uspokaja mnie,moje tez sa powiekszone ale w granicach normy. Poszukaj dobrego lekarza,ktory znajdzie przyczyne. Wezly chlonne prawidlowo reaguja ,gdy w organizmie pojawia sie stan zapalny,one wtedy prawidlowo sie powiekszaja. U ciebie trzeba posdzukac przyczyny,od czego ?

Gość Esther 18
hej mam taką kulkę(to chyba węzeł chłonny) po prawej stronie żuchwy, jest ruchoma i boli przy infekcji. Czesto boli mnie gardlo. Czy to moze miec jakis zwiazek? Czy to cos powaznego? bylam u lekarza, pomacała to i powiedziala ze to nic powaznego ale co mozna wiedziec tylko gdy sie dotknie.... ech

idz z tym do onkologa gdy mi moje znamie wytną (kurde no zrobiła sie obwódka) zajme sie wezlami :)