Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolciaaaaaa

Ktory proszek najlepszyAriel. Wizir czy Persil?

Polecane posty

Gość Lenorek
No to może i ja coś napiszę... Przetestowałam wiele proszków kupionych w warszawskich hiperbajzlach.Wiadomo-cena i waga!.Myślałam,że Henkel i P&G to FIRMA! Nieprawda! Firmy te potraktowały nas konsumentów z Polski jak trzeci świat!Cóż z tego,że płaciłam taniej upychając zaoszczędzone pieniądze w skarpecie.. Skarpety tej jednak nimi nie dopierałam:((( Jakiś czas temu odkryłam budkę w Warszawie przy Hali Wola na ul.Człuchowskiej,a tam przesympatyczna kobietka bardzo profesjonalnie prawie wszystko opowiedziała mi o chemii niemieckiej.W ogromnym skrócie: kupować tylko oryginalne towary.Zapytałam czy u niej takowe są.Oczywiście (jak każdy) odpowiedziała,że tak.Nie byłabym sobą,aby tego nie sprawdzić.Poprosiłam ją o zakup(przy najbliższym wyjeździe do Niemiec) o kupno kropli do oczu w tamtejszej aptece(w Polsce ich nie było) i co?... Kupiła, przedstawiła paragon z ceną w euro.Rozliczyłyśmy się rzetelnie i dzięki temu mam dowód,że sami przywożą towar:))) W dniach,kiedy są na wyjeździe po towar budka jest nieczynna.Jest to kolejny dla mnie dowód,że sami sprowadzają towar(z mężem).Na tymże bazarku jest parę punktów z "oryginalną"chemią niemiecką i nawet atrakcyjniejsze cenowo, ale pomna doświadczeń zakupów w hiperbajzlach tamtym "oryginałom" mówię NIE. ... a zapach niemieckich proszków jest dla mnie bez znaczenia ponieważ u tej kobiety kupuję również oryginalne płyny do płukania i zapach mam taki jaki mi odpowiada.Oczywiście pewnie tak jak zdecydowana większość lubię niebieskiego Softlana,Lenora Febreze... bajka:))

Gość gość
Ja używam Wizir, ale generalnie kupuje proszki w tym sklepie internetowym http://czysto-w-domu.pl, głównie to chemia niemiecka, ale mają tam ogromny wybór światowych producentów.

Gość zbizbik
Zależy do czego. Jak się pierze czyste ubrania (noszone ale niepobrudzone) to i jakiś najtańszy biedronkowy proszek wystarczy. Mój znajomy ma zwierzaki w domu, to używa jakiegoś specjalnego do dezynfekcji. Ja mam przydomową oczyszczalnię, do której potrzebuję ekologicznego proszku do prania. Na razie używam Clever Free i dotąd się sprawdza. Ale wiadomo zależy od tego co kto lubi albo potrzebuje.

Ile kobiet tyle opinii. Dla mnie najlepszym proszkiem, w którym prałam jest ekologiczny proszek Celina. Prawdę powiedziawszy nie widziałam go w sklepie stacjonarnym, ale pewnie nie szukałam tak dokładnie, gdyż chemię i tak kupuję z reguły w sieci. Ten proszek kupowałam w sklepie e-chemia.

Gość gośka_zet
to i ja dorzucę jeszcze swoje zdanie! ja z kolei nie poszek a kapsułki i używam tych firmy Ludwik (tak, ta sama co od plynow do naczyn): http://idealnieczystepranie.pl/ i jestem z nich zadowolona; ladnie subtelnie pachna, wszystko doprane, cena dobra i co najwazniejsze Polski producent ;)

Gość sunelia
Prałam w różnych proszkach. Teraz mam Surf i calkiem nieźle się sprawdza. Jest róznica nie tylko niższej ceny, ale też ma rewelacyjny zapach. Jak dla mnie to on jest najlepszy.

Gość wojtelka
Ludwik to raczej do zmywania naczyń niż do prania ;) Za to surf też uwielbiam, kupuję proszek lub kapsułki, zależy czy to mąż robi pranie czy ja ;) Zapach świetny, a dopiera też bardzo dobrze.

Gość pstryk12
Kapsułki ładnie pachną, dobrze dopierają zabrudzenia. Sama wygoda wrzucasz kapsułkę i gotowe :) Nie trzeba już bawić się w dozowanie produktu. Polecam.

Gość gośćPaulina
Vizir! Próbowałam kapsułek, są rewelacyjne! Zapach..mmmmm, cudo i utrzymuje się długo. Kapsułki w pełni się rozpuszczają

Gość gość
Witam wszystkich :-) Nie wiem co się stało z vizirem ( proszek) ale jak dla mnie dramat - nie sprawdza się nic co jest w opisie. Plan nie spiera świerzych o starszych nie wspomnę, żeby ubranie było jako tako uprane musiałam prać 2 - 3 razy , keczup ani błoto nadal się nie sprały , białe koszulki absolutnie nie pobielały wręcz poszarzały:-( , na części prania zostawia jakby biały piasek A jak dla mnie temp 40 stopni to normalna optymalna temp do codziennego prania koszulek , spodenki itp. Do tego mam wrażenie że neutralizuje zapach płynu do płukania (lenor więc normalnie pachnie świetnie) . Żałuję bo kupiłam pudełko prawie 5kg które będzie teraz stało w łazience i mnie drażniło :-( Mimo wszystko miłego dnia

Gość gość
dlaczego ludzie rzucają się tylko na reklamowane produkty? Jest dużo fajnych, mniej znanych a jakże jakościowo dobrych produktów. Po co płacić producentom za reklamę? Przecież koszty reklamy ponosicie wy konsumenci. Ja najpierw kupowałam proszki zwyczajne do prania ubrań roboczych mojego męża. Dzięki temu odkryłam dużo fajnych, tańszych bo niereklamowanych produktów, których używam do prania rzeczy całej rodziny.

Gość gość
Mam ten sam problem z Vizirem :-( Proszku używałam przez wiele lat a teraz to jakaś tragedia. Pranie pachnie tylko po wyjęciu z pralki, po wyschnięciu ma dziwny wręcz nieświeży zapach. Myślałam, że to kwestia pralki ale zrobiłam jej porządne czyszczenie najpierw chlorem (tzw. domestos) a potem octem w celu neutralizacji chloru oraz pozbycia się kamienia z grzałki. Pranie suszę na balkonie, więc wykluczam czynnik wchłaniania się innych zapachów z mieszkania.

Gość majakowalewska

Ja używam Persil ale na rynek Niemiecki produkowany. Polskich wersji nie kupuję bo są gorsze... szybko mi się zużywają a plamy nie raz zostają na ubraniach.... Polecam kupić w hurtowni EuroShop24h.pl