Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfsdfsdfsdfgfs

pytanie o studia-wyczerpanie limitu?

Polecane posty

Gość dsfsdfsdfsdfgfs

hej, mam pytanie a propo rekrutacji na studia. Otóż wymagane są różne dokumenty w tym "kserokopia dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość poświadczona przez Wydział/Kolegium - w przypadku, gdy postępowanie rekrutacyjne polega na złożeniu wymaganych dokumentów do wypełnienia limitu 4 fotografie kolorowe o wymiarze 37x52mm oraz 1 fotografia w formie cyfrowej o rozdzielczości nie mniejszej niż 300 dpi zapisana na nośniku elektronicznym - w przypadku, gdy postępowanie rekrutacyjne polega na złożeniu wymaganych dokumentów do wypełnienia limitu" Czyli co? Te dokumenty muszą być złożone jeżeli dostanę się na studia? Chodzi o LIMIT MIEJSC? Tak samo ze zdjęciem w formie cyfrowej, ma być dostarczona dopiero, gdy dostanę się na studia? Bo już nie wiem...

Gość dsfsdfsdfsdfgfs
up

Gość to roznie bywa
jak ja skladalam dokumenty i na jednych i drugich studiach byl konkurs swiadectwa to na jednym chcieli tylko swiadectwo a jak sie dostaniesz to reszte dokumentow a na innych juz chcieli komplet musisz sie dowiedziec

Gość z tym limitem
to chyba chodzi o kierunek, na który nie ma żadnego egzaminu, a kandydaci przyjmowani są według kolejności skaładania podań z dokumentami do wyczerpania limitu, czyli kto pierwszy ten lepszy, bo jak jest limit np. 30 osób to dostanie się 30 pierwszych osób

Gość dsfsdfsdfsdfgfs
owszem, ale chodzi o to, ze kserokopia dowodu musi być potwierdzona przez Wydzial, a skoro dokument pozostałe można przeslac listownie to nie widze w tym wiekszego sensu, jak wlasnie fakt,że zarówno zdjęcie w formie cyfrowej i ksero dowodu muszę dostarczyć jeśli się ewentualnie dostanę na studia. Logicznie rzecz biorąc, chyba nie ma innej możliwości. Ale chciałam się tylko upewnić, że dobrze rozumuję :-)

Gość dsfsdfsdfsdfgfs
no LIMIT miejsc, czyli ci co się dostaną to muszą dostarczyć te dokumenty i fotografię w f.cyfrowej...

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuu
jak masz na dany kierunek np 400 miejsc to dostaje się na niego 400 osób które jako pierwsze złożyły dokumenty. U mnie jednak i tak zawsze przyjmują ponad podany limit bo wiedzą że po 1 roku połowa minimum odpadnie :)

Gość czyli jesli nie ma egzaminu to
ja mysle ,że musisz złożyc wszystkie wymienione dokumenty mozliwe , że to są ogólne przepisy, i do każdego kierynku na uczelni , któą wybrałaś dołączona jest ta sama informacja, bo widocznie komuś sie nie chciało robic dwóch wersji: dla kandydatów zdających egzamin(i wtedy oni komplet dokumentów skaładaja jak już się dostaną) i dla tych co nie zdaja (bo sa przyjęci jak tylko złożą dokumenty)

Gość to roznie bywa
a jakie to studia dzienne aoczne prywatne panstowe??

Gość ale jak nie ma egzaminu ani
konkursu świadectw to dostaje się każdy kto złoży dokumenty, ale jest jakiś limit dostępnych miejsc...

Gość dsfsdfsdfsdfgfs
to panstwowe... ale czegos tu nie rozumiem... nie jestem w stanie dojechac wszedzie, dlatego chcialam wysylac wszystko poleconym, dlaego bzdura byloby w procesie rekrutacyjnym potwierdzonej kopii dowodu akurat w wydziale... moze sie myle?

Gość to roznie bywa
lepiej zadzwon bo ja na jedna uczelnie chcialm wyslac papiery bo bylo napisane na stronie ze mozna poczta a jak zadzwonilam okazalo sie ze treba ososbiscie bo wprowadzili nowe druki i tzreba je wypelnic w okreslony spososb i pozniej do komp wrzucaja