Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esther 18

Mam bardzo słabą kondycję, od czego zacząć???

Polecane posty

Gość Esther 18

Chcialabym zaczac uprawiac bieganie albo jakis inny fajny sport, ale mam bardzo slabą kondycję, ponieważ długo nie cwiczylam. bardzo szybko się męczę i od razu jestem spocona(czego nie cierpię). Jaki sport powinnam uprawiac, jak poprawic kondycję i wydolność organizmu, od czego powinnam zaczac?

Gość Esther 18
Ale tutaj jest wiecej osob i wogole poruszane są rozne tematy, a to tez tyczy się zdrowia i urody

Ja tez mam słabą kondycję, nie lubie sie pocic a bieganie to moj najgorszy koszmar... Nie ćwuczyłam chyba od października do maja włącznie a wczesniej tez nie za bardzo ;] zawsze byłam taka asportowa Zaczełam od brzuszków, skłonów, skrętłów, roznych rozciagajacych takich tam rzeczy ktore idzie robic w domu, wziełam ciązarki od brata i tez robiłam z nimi rozne cwiczenia. Potem pływanie, kocham pływać, człowiek sie nie poci bo chłodzi go woda,moim zdaniem to jest najlepszy sport na świcie. Teraz jak chce poływac to wskakuje na rower i jade nad wode na rowerze (w jedna strone 5 km) wiec chyba juz nie tak źle z moja kondycja :D Dzis jak wskoczyłam do wody to chyba z 600 metrów wypływałam (nie wiem jaka jest odległośc miedzy slupkami w wodzie :( zakładam ze 60) Pozatym trzeba z pogody korzystac wiec to polecam na początek. Pozatym musisz sie zdrowo odzywiac, nie zadna tam dieta 1000 kalorii czy inne takie, jak nie masz problemow z nadwaga to lepiej nawet jeśc więcej. A najlepiej jeść to co sie lubi i ile sie lubi no z wylaczeniem czipsow, hamburgerów, gazowanych kolorowych napojów i innego PLASTIKU :/ Bo to co złe dla zdrowia to złe dla kondycji Nie mozesz sie tez na poczatek zbyt przeforsować, jak czujesz sie zmeczona to odpocznij chwile, bo jak nabawisz sie zakwasów to na nastepny dzien dupa zbita. lepiej po troszeczku :) ja juz widze poprawe mojej kondycji no i 5/6 kilo w plecy (zalezy jak akurat waga pokaze) ;)