Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama77

wystraszenie kobiety ciężarnej

Polecane posty

Gość przyszła mama77

Witajcie, Tak jak w moim nicku- jestem przyszłą mamą- 6 tydzień. Chciałabym aby wypowiedziłay się kobiety które przeszły przez to samo coja... :( otóż ostatnio zostałam wystraszona przez hałas spowiodowany chyba prze jakies gryzonie ( całe szczeście nie widziałam tych zwierzaków) jedynie słyszalam ;( mocno sie wystarszyłam i w odruchu złapałam się za twarz :( Słyszałam że są pewne przesądy które mówią, że w takim przypadku tam gdzie kobieta sie dotknie- to wlaśnie w tym miejscu dziecko bedzie miało jakies zanmie myszke..... :( czy moze takie wystraszenie może miec wpływ na rozwój dziecka? Od dwóch dni nie mysle o niczym innym jestem przerazona. Wszyscy dookoła mnie pocieszają, ze nie mogę myśleć źle, mam myślec pozytywnie- ale to nie takie proste :(

Gość salaman
wierzysz w to??? XXI wiek mamy czas zmienic myslenie i zabobony porzucic

Gość aliceeeee
Nie no daj spokój tym starym przesądom. To, że gdzieś się pojawi myszka, nie jest zalezne od ciebie. A podciąganie tego pod to, że ja się wtedy złapałam za nogę/twarz to nie m sensu, bo caly czas się gdzieś dotykasz, z różnych powodów. Dla mnie to bzudra :)

Gość nie wierze...
pierwszy raz slysze o takiej glupocie....

Gość aliceeeee
Aha ja też sie pare razy przestraszyłam i nawet mi to przez myśl nie przeszło :)

Gość przyszła mama77
salaman nie chce w to wierzyć! ale jestem tak przewrażliwiona :( to moja pierwsza wymarzona długo oczekiwana ciąża.

byłam w 5m-cu ciąży gdy wystraszyłam się myszy i dotknęłam sie klatki piersiowej i córcia jak się urodziła to miała \'\'myszke\'\' na nodze ale to nie ma związku bo to tylko przesąd gratuluje ciąży

Gość przyszła mama77
mam nadzieję, że to tylko przesądy nie mające nic wspolnego z rzeczywistością....

Oczywiście, że to przesądy. Kidy urodziłam leżała ze mną na sali dziewczyna, której dziecko urodziło się z rączką wychodzącą z łokcia i bez kilku paluszków w drugiej rączce. Jeszcze inna dziewczyna pytała czy aby na pewno nie patrzyła na jakiegoś dzieciaka upośledzonego jak była w ciąży, bo to pewnie jest przyczyną ułomności jej dziecka. A ta biedna mama zarzekała się, że jak widziała upośledzone dzieci to zamykałą oczy więc to chyba nie przyczyna wad jej dziecka. Jak tego słuchałam to nie mogłam uwierzyc, że one w to wierzą. W czasie ciązy widziałam kilkadziesiąt dzieci w różnym stopniu upośledzenia. I urodziłam zdrową dziewczynkę. dziwne, prawda? PRZESĄDY DO KOSZA!!! Gratuluję ciąży! ciesz się nią a nie zamartwiaj! Pozdrawaim!

Gość zzzzzzzzzzzz
Przede wszytskim wybij sobie z głowy wszelkie głupoty, Twój niepokój bedzie sie udzielał dziecku, a po co. Ja przy córce oparzyłam się chyba z milion razy, poważnie, spotkały mnie w ciąży wszytskie oparzenia, wodą, żelazkiem, gorącym tłuszczem.... i co? Córka jest najpiękniejsza na świecie. Aaaaaaaaaaaa i jeszcze róż mi spadł na nogę, nie wiem co to oznacza, ale teściowa zamarła widząc to.