Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _ _ _ _

BADANIA NA POZIOM HORMONOW

Polecane posty

Gość _ _ _ _

Moim problemem sa nadmiernie wypadajace wlosy, pogorszenie stanu skory a co najgorsze to zaczely mi rosnac wlosy na brzuchu, klatce piersiowej itp.Bylam u dermatologa i stwierdzil ze przyczyna moga byc hormony.Chcialabym sie dowiedziec jakie hormony w takim przypadku zbadac, kiedy i najwazniejsze pytanie: czy musze odstawic tabletki antykoncepcyjne ktore przyjmuje jesli chce wykonac takie badanie? Blagam odpiszcie!!!

Gość ognistaaa
po 1.... musisz iść do ginekologa ktory Ci powie jakie hormony masz zrobic i czy odstawic leki...Po 2- 2 tyg temu mialam badania hormonalne, to nic strasznego poza....kosztami- za kazdy sie placi, nie jest to na liscie refundowanych badan... Powodzenia, pozdrawiam

Gość ile sie placi

hej Masz problem podobny do mojego tak jak napisała ognistaaa musisz iśc do ginelologa ale nie normalnego tylko endokrynologa. Napewno powinien dać ci skierowanie na badania hormonalne testosteronu (u mnie kosztował 50 zł.) jest to hormon który własnie odpowiada za nadmierne owłosienie u kobiet.Tabletek nie musisz odstawiać a badanie polega na normalnym pobraniu krwi tylko musisz być nadczczo. Mam nadzieje ze Ci pomogłam.