Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyt

imion ciąg dalszy.dlaczego takie? dlaczego teraz?

Polecane posty

Gość no też wymyśliłaś
szyt to jest to do czego od samego początku kroczę, każdemu podoba się coś innego, nie krytykuj i będzie fajnie

przestancie sie klocic, co myslicie o imieniu IGA a dla chlopca MIKOŁAJ?

Gość hej szyt
jakich imion nie lubię? -Ewelina -Paulina -Celina -Karolina i wszelkich innych -lin nie lubię oprócz - Michalina, śliczne imię i można przyjemnie zdrobnić na Michasię

Gość szyt
no i niech ci sie podoba natasza, no i na zdrowie. Rudi mi sie podoba, ale gorzej jak urodzi sie mały rudzielec:) Rudi szubert Zyta gilowska :D

Gość no też wymyśliłaś
Nati23 czy ja obrażam szyt? myślę, że jestem grzeczny! próbuję tylko bronić swojego zdania!

Gość hej szyt
co myślę o imieniu IGA? nie dla mnie, zaraz mi się kojarzy IGA- strzyga a Tobie się podoba?

Gość no też wymyśliłaś
szyt a co w tym złego że mały Rudi bedzie rudy? kobieto!!!

Gość szyt
to dlaczego zabraniasz mi krytykawać a tym samym wyrazać swoje zdanie. ludzie pytają o opinię wiec odpowiadam odpusć sobie i kobiecie w ciaży :P

Gość najpiekniejsze jest
sandra dla dziewczynki a dla chłopca maciek

Gość szyt
nic w tym złego! człowieku to był żart. odczep sie ode mnie! Iga podoba mi sie nawet brałam pod uwagę przy 1 ciąży ale przypomniało mi sie, ze mój mąż kiedys (zanim mnie poznał) sympatyzaował z pewną iga (ładną dziewczyną) i z zazdrosci odpuściłam z tym imieniem. :D

Gość no też wymyśliłaś
kobiecie w ciązy zawsze i tylko proszę Cię o jedno zauważ subtelną różnicę między wyrażaniem swojego zdania a krytykowaniem

Gość .Magdalena.
Nie lubię typowo polskich, na stałe zakorzenionych w polskiej kulturze imion. Wręcz odrzuca mnie od imion: Anna, Agnieszka, Karolina, Małgorzata, Julia, Marta, Paulina- osób noszące takie imiona jest na potęgę. Nie cierpię też imienia Zuzanna, Zuzanna jeszcze ujdzie ale Zuzia to imię idealne dla lalki. Jeśli chodzi o męskie imiona, jeśli urodzi się chłopiec będę miała naprawdę poważny problem bo nienawidzę imion: Piotr, Paweł, Dawid, Rafał, Patryk, Mikołaj, Sebastian, Krystiam, Krzysztof, Marcin i wiele wiele innych:( Strasznie wybredna jestem jeśli chodzi o wybór imienia dla dziecka.

To może Kosma ?? Mój synek ma tak na imię. Pochodzenie greckie ...

Gość .Magdalena.
Nie podoba mi się:P Nie rozumiem skąd wzięła się ostatnio moda na nadawanie chłopcu imienia Jan, co drugi chłopiec w przedszkolu jest Jaśkiem:(

Gość najpiekniejsze jest
a co powiecie na Ariel??

Gość jak dla mnie
najładniejsze jest asia i radek

Gość jak czlowiek fajny
to i jego imie, chocby najdziwniejsze, bedzie sie dobrze kojarzyc. Ja bym unikala imion bardzo oklepanych, wynikajacych z mody, a przy tym oprocz mody wlasnie nie majacych uzasadnienia w naszej tradycji ( np Nikola lub co gorsze NIKOL w momewncie, kiedy jest ich az tyle). Poza tym imie musi pasowac do nazwiska. Moze byc wyszukane, ale dobrze byloby wtedy miec na to uzasadninie ( po przodlkch, po jakims czlowieku- autorytecie). Ale np nie cierpie imienia Waldemar. bo podejrzewam,ze bylo nadawane po bohaterze kiczowatej "Tredowatej". Mam rzadko spotykane imię, po babci, jestem bardzo zadowolona, bo zawsze wiadomo, o kogo chodzi, jak zawolaja. Nietety czasem sie ludzie dziwia i przekrecaja. Takze nie biore udzialu w quizach przez radio czy tv, bo jak podam imie, to bede rozpoznana, a czasem czlowiek woli byc anonimowy. Zawzsze sa zle i dobra strony, Corke maz nazwal popularnym imieniem choc ladnym i ona jest nieszcesliwa, ze ma w klasie 3 inne o tym imieniu. Dobrze, jesli imie nie sprawia klopotu cudzosiemcom - to wygoda.

Gość jak ja niecierpie smerfów
:)

moje typy : - ladne: Inga, Milena (trochę kojarzy mi się z wkładką domaciczną Mireną :) ), Izabela, Alicja, Magda (nie Magdalena), Błażej, Maciej, Kacper, Zosia - paskudki: Wiktoria (zdrobnienie Wiki - pies sąsiadki), Sonia - tak wabi się piesek rodziców :) Beata, Renata, wszelkie staroświeckie imiona typu Jan, Franciszek, Halina, Krystyna, Maria, ... i imiona zapożyczone z innych języków: Sandra, Samanta, Nikola, Braian, Kevin Syn brata nazywa się Nikodem i mimo, że jest to ładne imię, to do dziecka nie pasuje :)

Gość .Magdalena.
Katie79------> dla dziewczynki: Nadia, Oliwia, Martyna, Wiktoria, Amelia. Wiem, że te imiona są ostatnio popularne, ale jeszcze nie tak oklepane jak te, które przedstawiłam w powyższym wpisie:D Z chłopcem mam niestety poważny kłopot. Myślałam nad Allanem, Natanem, ale jak dla mnie są przesadnie oryginalne, a nie chcę, żeby moje dziecko było wyśmiewane w szkole. Ponadto Konrad (ale raczej dla dojrzałego faceta, a w szkole pewnie wołaliby za synem Kondzio:P), Wiktor, Adrian. Ale ostatnio coraz częściej myślę nad Aleksandrem, zdrobniale wołałabym na synka "Aleks". Pozdrawiam🌼Masz ślicznego synka:D

Gość hej szyt
ja sama noszę imię, ktore do niedawna było imieneim niezwykle żadkim - byłam i jestem z niego dumna, jednak wk... mnie to ze teraz jest nagminnie nadawane! Tak jakby tym ludziom na mózg siadło, jak juz wiadomo, ze imie robi sie popularne to nie nadawalabym go dziecku, bo czemu ma być 5 Kaś w klasie i 10 Agnieszek. Tak było za moich szkolnych lat. Ja zawsze byłam 1 w calej szkole, a wokół same Agi i Kasie.

Gość moja córka
ma na imię Antonina i mówię do niej Tosia

Gość Tosia -oryginalne co

Gość podoba mi się Wioletta
Wiolka Wiola Letta...

Gość no też wymyśliłaś
szyt, gdybyś miała RZADKIE imie to bym się zastanowił jakie ale skoro masz "żadkie" to aż strach pomysleć hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Gość no też wymyśliłaś
szyt-zwracam honor to się tyczy hej szyt

Gość ania2
Wiktoria lub Jakub

Ja swojej córeczce dałabym na imię : Kinga, Agnieszka, Ania, Dorota, Dominika lub Magda :) A synowi na pewno Dominik :)