Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzud na dupce

rozmiar obrączek

Polecane posty

Gość wrzud na dupce

Mam obrączkę - (srebrną i cienką) średnicy ma 1,8cm czyli niecałe 2 cm . Zastanawiam sie jaki to rozmiar? Kupując złotą, grubszą obroczkę pewnie więcej zapłacę wiadomo ale mając 1,8 cm średnicy napewno to mniejsza kwota niż obrączka przyszłego męża. Któraś moze z forumowiczek ma taki rozmiar jak ja? To są maleńskie paluszki i czy jest jakis rozmiar wogóle dla mnie?

idź do najbliższego jubilera, on ma rozmiarówkę (takie kółka z napisanym rozmiarem) i tam możesz zmierzyć jaki msz rozmiar, a także wziąść obrączki jakie masz i sprawdzić jakie mają rozmiary.

Gość wrzud na dupce
a nie mozna mi tu pomóc?

Raczej radzę iść do jubilera, bo tam najlepiej się sprawdzi jaki rozmiar, jeśli się nie widzi palców i do tego nie wiem jaki jest przelicznik rozmiaru a średnicy obrączki, ja mam małe palce i noszę rozmiar 13, ale niektóre dziewczyny mają 11 lub 12 rozmiar, napewno jest twój rozmiar

Gość wrzud na dupce
wiesz mi chodziło o to,że jak jakas dziewczyna zmierzy swój pierścioneczek czy obraczke i popatrzy ze ma tez 1,8 cm średnicy jej pierścionek i powie mi ze ma rozmiar np 11 bo taki jej jubiler powiedział. Tu chciałam odnieśc się i zwrócic do dziewcyzn które znaja swój rozmiar juz obrączek i wystarczy ze zmierzą swój pierścionek i powiedzą: "mam 1,8 cm średnicy tez i ponoc mam rozmiar 11". I wtedy będę wiedziała. Zakłądam ze duzo tu dziewczyn ma małe palce:)

Gość wrzód na dupce
to masz jeszcze mniejszy pierścioneczek niżja:)

nie da sie tego zrbic w ten sposbo, rany chce kupic obraczki slubne i nie chce ci sie spr. swojego rozmiaru? My niedawno wlasnie ogladalismy obraczki i mierzylismy, i rozmarowka bywa rozna, zalezy to od szerokosci obraczki, od modeli, raz mialam 13, a raz 11 wiec po prostu sie przejdz i sama zmierz

Gość wrzód na dupce
moge miec więc nr 13 pewnie. Nie sądzę w takim razie by ktos miał nr 11 czy 9. To juz chyba dla dzieci:) No chybaze zalezy od miarki jubilera. U jednego bedzie 13 a u innego 9 to to samo:)

więc Twój rozmiar będzie zapewne 13, ale najlepiej idź do jubilera i poprzymierzaj rozmiar 12 i 13, bo moim zdaniem różnie wypadają w zależności od fasonu. na tym palcu na którym noszę 12, spokojnie mieszę też 11.

Gość wrzód na dupce
jeszcze nie chodzimy po obrączki- tak poprostu zapytałam . no ale skoro mówisz ze zalezy od modelu i rozmiaru to w takim razie faktycznie w tej obrączce będe miała rozmiar 13 a w innym sklepie w innej obraczce 10. bez sens troszkę. Nie powinno tak być. każda obrączka jest obrączka i ma koło w obwodzie i powinno być w średnicy tyle samo zawsze.

wiesz, moim zdaniem obrączki wypadają mniejsze. Teoretycznie rozmiarówka jest taka sama i nie powinna różnić się u różnych jubilerów, z tym że inaczej różne wzory układają się/trzymają na palcu/. Ja np. na prawej ręce mam nieco grubsze palce i też myślałam, że obrączka pewnie będzie 13, a tu niespodzianka, bo jest 12 i moim zdaniem i tak jest bardzo luźna /przez szlifowane, zaokrąglone brzegi/; więc naprawde najlepiej będzie jeżeli przymierzysz..

roznia sie bo np. obraczka plaska i szeroka inaczej lezy na palcu, niz cieniutka, inaczej tez przechodzi przez kosc its., ciezka obraczka musi byc mniejsza zeby nei \"latala\", natomiast jesli jest lekka to nawet jesli jest troszke wieksa to sie trzyma, sa tez obraczki tzw, soczewkowe-0 one nie wpijaja sie w palce i tez zupelnie inaczej leza, ja juz wymierzylam mnostwo obraczek i wlasnie ich rozmiary wahaly sie od 11 do 13 :)

Gość wrzód na dupce
hm moze faktycznie macie racje. To nie bede sie rozmiarami narazie zajmowac.

Gość a czy są
mniejsze niż 11 rozmiary obrączek i pierścionków czy będę musiała zmniejszać. Ja mam rozmiar 8-9.

Gość myszka467
Są mniejsz rozmiary. Ja kupowałam obrączkę i mam rozmiar 8. Ale teraz z tym nie ma problemu. Wybierasz obrączkę jaka ci się podoba a jubiler w ciągu pół godziny ci ją zmniejsza lub powiększa. :)

Właśnie z ciekawości zmierzyłam swoją :) 1,8 to właśnie mój rozmiar 16 (mierzone wnętrze obrączki). Możliwe oczywiście odchyły o 0,5 mm. Obrączkę mam w miarę dopasowaną, tzn. nie lata mi luźno, jak palec spuchnie to raczej nie zdejmę bo ciężko, ale ciasna nie jest. W takim rozmiarze rzadko robią damskie obrączki, jak przeglądałam oferty do damskie przeważnie były do 15, męskie czasem od 20.