Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minimisia

spuchnięte nogi w ciaży

Polecane posty

Hej znacie jakieś dobre sposoby na zmniejszenie opuchlizny nóg i rąk w 8 miesiacy ciąży? :) mam wrazenie że moje nogi wygladają jak dwie bańki :(

ja na moje stopy mówie \"świnki\", bo kojarza mi się ze świnka Piggi :P niestety opuchlizne mam już z samego rana i moczenie nóg nie pomaga :( może jak upały troszke ustapia to i nam bedzie lżej:)

Gość wela
Spytajcie w aptece o maści lub żela na "zmęczone nogi" lub jakieś sole do kąpieli stóp.

ja puchłam od samego początku ciąży. W ostatnich miesiącach brałam leki na odwodnienie, ale zauważyłam, że u mnie w domu byłam mniej opuchnieta niż u rodziców. Myślę, że ma to zwiążek z tym, że oni mieszkają znacznie wyżej niż ja. Ale do rzeczy: mi pomagały: - moczenie nóg w zimnej, a czasem w lodowatej wodzie - leżenie z nogami w górze - no i chyba te tabletki

Gość
sa skuteczne cwiczenia. mnie pomogly, obrzeki zeszly po 2 dniach :) 1) poloz sie, napnij miesnie lydek i ud, przetrzymaj chwile, 2) krążenia samych stop rar w prawo raz w lewo 3) naprez miesnie tak jakbys chciala stanac na palcach 4) rozstawiaj szeroko palce stop 1)zacisnij dlon w piesc, potem szeroko rozstaw palce 2)krazenia nadgarstkow w obie strony wszystkie cwiczenia sa wykonywane na lezaco bez poduszeczki :) moze i tobie pomoze a jak nie to musisz po prostu lezec jak najwiecej z nogami w gorze i ograniczyc calkowicie sol