Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KokosankaPianka

dieta dr Lutza warto spróbować

Polecane posty

Gość lkanj
no ja też właśnie mam ten problem.......jak to jest można na alkoholu jeść białko do bólu????o głowę się nie martwię raczej o to że rzucę się na żarcie.Wiadomo zaczyna się sezon grillowania,kurczaczki kiełbaski z grilla no i piwko-wiec jak może lepiej wódeczka ?niech ktoś się wypowie...

Gość leksia
od dzisiaj zaczelam diete Lutza,tak wiec dolaczam do was :)

Gość lexsia
jest tu kto?????? prosze poozcie,nie wiem czy moge jesc marchewke w ramach 72 weglowodanow.Trudno mi bedzie osiagnac 72 z salaty,znaczy z surowizny.prosze napiszcie jak osiagacie te 72 wegle.

W ramach 72g możesz jeść wszystko, na co tylko masz ochotę. Najlepiej ściągnij z chomika książkę Lutza "Życie bez pieczywa". A tak z ciekawości skąd ci przyszło do głowy, że można tylko sałatę jeść?

Gość lexsia
znalazlam w necie ,ze mozna jesc salatki liscie i lodygi warzyyw(salata,borklykalafior ,brukselka,ogorki pomidory w malych losciach)jak to obliczylam,to strasznie mi duzo tego wyszlo

Gość lexsia
Agnissia jestes na tej diecie? moze napisz mi twoje dziene spozycie wegli,bede miala odnosnik

Gość lexsia
Agnissia zerknelam wstecz i widze ,ze jestes na tej diecie i ze dzialasz na innym watku ,moze dasz namiary to wiecej sie dowiem.Dietke juz zaczelam na boczku z grila + weglowodany.Jakos malo mi tych wegli wyszlo.Myslalam ,ze tylko mozna jesc to co wklelam,reszta zabroniona.......okazuje sie jednak ze nie.....Poczatki zawsze trudne,nie chcialabym popelniac bledow pozdrawiam

Lexsia, ja już nie jestem na tej diecie, przeszłam chyba wszystkie diety typu low carb, a obecnie jestem na diecie chronometrycznej. Książkę Lutza ściągnęłam, przeczytałam i można jeść wszystko, byle w granicach 72g węgli. Możesz jeść mniej, byle nie więcej. Potem na utrzymanie wagi możesz jeść od 100 do 150g. Przy problemach z chudnięciem ogranicz białko, a jedz więcej tłuszczu.

Gość lexsia
Agnissia dzieki za odpowiedz,moge wiedziec dlaczego z tej diety zrezygnowalas,nie spelnila moze twoich oczekiwan ???? prosze napisz.

Gość karolka;)
a jak to siema do alkoholu? odpowie ktoś w końcu???

Zrezygnowałam, bo uwielbiam owoce i ciężko mi było się bez nich obejść, a tu jeszcze lato idzie i zacznie się sezon owocowy. Poza tym lubię kasze, makaron, płatki, a na low carb musiałam je ograniczać. Teraz jem to co chcę, tylko pilnuję godzin. Karolka, wódka nie ma węglowodanów, a żeby za szybko nie uderzyła do głowy, przed imprezą najlepiej zjeść coś tłustego. Dobra jest też czerwona herbata, ale to już bardziej na kaca :D Piwo i wino mają węgle, więc trzeba z nimi uważać. 1szkl piwa ma 12g węgli, a wina ok.10, wg Lutza.

i nie tyjesz na tej diecie,ja mam troche do zrzucenia,wiec musze jakis czas zostac a diecie lutza.Pewnie na optymalnych dietach stracilas zbedne kilogramy,a teraz pilnujesz wagi.

Alexsaa, to co schudłam na low carb wróciło mi po wakacjach, przez własną głupotę, przyznaję. Teraz nadal zrzucam, jeszcze co najmniej 5kg, a najlepiej 7. Na chronometrycznej chudnie się wolno, ale przyjemnie i mam nadzieję na stałe. Niestety nie wiem, ile węgli ma wywar optymalny, ale ściągnij sobie książkę Kwaśniewskiego "Dieta optymalna dr Jana Kwaśniewskiego-książka kucharska 700 przepisów kulinarnych", w niej masz podane wszystkie wartości.

Gość karolka;)
agnisia dzięki;) pozdrawiam i życzę efektów;)

Gość tez na lutzie
Juz ponad tydzien jak narazie 3,5 spadlo. Ja schodze z duzej wagi.Jak narazie zadnych wiekszych problemow, chleb i inne wegle nawet mnie nie ruszaja. Robie codziennie mezowi kanapki do pracy i nawet mnie nie kusi zeby zjesc kawalek. Myslalam o Atkinsie ale doszlam do wniosku ze za bardzo lubie owoce i warzywa i to sa w wiekszosci moje wegle. Czasami rano zjem troche platkow owsianych(ok 30gr czyli 20gr wegli) zrobionych na wodzie z cynamonem. Pije wode z octem jablkowym rano, ale nie zawsze. Mysle o tym zeby zaczac pic wode z syropem klonowym i cala reszta bo ta z octem nie za bardzo mi wchodzi. Mam pyt Czy ktos wie jak i w jakiej ilosci mozna jesc siemie lniane? Ksiazki nie czytalam dokladnie tylko tak 'po lebkach'

Siemię lniane firmy Sante ma 1g węgli na 100g, więc możesz dużo zjeść. Płatki owsiane kupuj z firmy Młyny w stoisławiu, mają 55g węgli na 100g, mozesz tez zmieszać z otrębami z tej firmy, mają 27g węgli na 100. Pamiętaj, żeby odejmować błonnik od wegli. Gratuluję spadku wagi :)

chyba nie dam rady na niskoweglowodanowej,juz mnie balko i tluszcz mdli.Chyba przesadzilam ,bo sobie zrobilam bita smietane z 36% polalam1 lyzka kakao z pol lyzeczai cukru.To taki deser oszukany,jednak tlusy.Chyba trzeba sie przyzwyczaic do bialka i tluszczu??? jak wam sie wydaje????? Dzis nie bylo duzo bialka,bo dwa plastry tlustego boczku grilowanego,10 dg sera zoltego i 3 jajka,ale ta smietana......

Alexsaa, z wlasnego doświadczenia powiem ci, że jeśli dieta ci nie służy, to zmień na inną. Białko i tłuszcz trzeba po prostu lubić, nie wiem, czy da się przyzwyczaić. Jeśli ciągnie cię do deserów, to może pomysl o CDK albo o rotacji węglowodanów, np w jeden dzień jesz 50g węgli, w drugi 100 a trzeciego 150. Wtedy mozesz sobie urozmaicić jadłospis.

Agnissia dzieki za odpowiedz masz racje nie dam rady,wiec nie bede wpychac na sle,bo zwymiotuje,zainteresowala mnie twoja dieta....moze sprobuje :)

Gość tez na lutzie
dzieki za odp. Ja nie mieszkam w Polsce wiec nie mam dostepu do tych produktow, kupuje te co mam dostepne u siebie. Co do tluszczy ja nie jem ich az tak bardzo duzo i staram sie nie przesadzac z nabialem.W wiekszosci jem kurczaka wieprzowine i troche wolowiny. Staram sie 2 razy w tyg zjesc jakas rybe losos albo makrela. Co do smietanek 36% i itp ja ich nie lubie takze nie jem. Nabial ktory jem ma do 2% tluszczu inny mi nie wchodzi. Za to nie mam problemu z jajkami moglabym je jesc codziennie, ale staram sie tego nie robic zeby mi sie nie znudzily. Jem je ok 4 razy w tyg. Jak wyglada u was syt z owocami? Ja staram sie nie jesc ich za duzo. Jem jablka(ok pol dziennie ograniczylam) grejfruty i owoce lesne(mrozone teraz nie przepadam za jedzeniem owocow ktore nie sa w sezonie). Zastepuja mi one slodycze (jak narazie sie to udaje), ale przymierzam sie do zrobienia sernika zeby miec cos jak napadnie mnie ochota nna slodkie

Jesli chodzi o słodkie, to zapraszam na mój blog, link w stopce, mam kilka przepisów na ciasta niskowęglowodanowe.

Alexsaa, no i masz rację, nic na siłę. Ja uwielbiam diety low carb, ale latem ciężko mi liczyć owoce, żeby nie przekroczyć limitu, zwłaszcza, że pracuję dorywczo przy zbiorach truskawek i śliwek :D A jak mam przekraczać limit i sobie szkodzić, to wolałam zmienić dietę. Teraz do 17 mogę jeść owoców ile chcę.

Agnissia przeszlam na diete dobrych produktow,dzisiaj zjadlam jajka pomidorki oliwa z oliwek i kakao w ramach 72 wegli i nie mam mdlosci :) Troche malo tluszczu,ale nie chce przesadzic na poczatku by mnie znow nie zemdlilo.

Gość tez na lutzie
Na jakiej diecie ty jestes? Pialas o owocach do 17 i u mnie byl by \z tym problem bo ja chodze pozno spac i owoce traktuje jak tak snack. Ostatni posilek jem ok 7-8 dlatego ze chodze spac miedzy 11-12. I wlasnie owoc o tej godz jest maja kolacja.

Alexsaa, w jajkach węgli nie liczymy, poza tym one są dość tłuste, jeśli lubisz, to jedz jak najwięcej. Nie musisz się zmuszać do tłuszczu, możesz go czerpać np z serów białych i żółtych, orzechów, siemienia, słonecznika, migdałów, awokado, sezamu, pestek z dyni.

Jestem na diecie chronometrycznej, tam owoce je się do 17, ale czasami zjem jabłko wieczorem.

Gość tez na lutzie
zaraz wrzuce w google i zobacze co to jest, bo powiem ci szczerze ze nigdy o niej nie slyszalam. Moge wiedziec ile udalo ci sie zgubic na Lutzu? U mnie 30 kg to min.