Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tralinka35

strach przed pająkami

Polecane posty

dzieki Anielko tak siatki to jest dobry pomysł....co prawda ona wogole nie otwiera okien ale zastosuję! i wszystkie szpary pozalepiam,moze gdzies przy rurach sa,odsune szafe,moze tam sie chowają(tylko jak odsune,taka ciezka drewniana.....ale coz-odsunę!) i drzwi tez zabezpiecze,tak a co myslisz o czosnku?,czy to mzoe cos pomoc?

Z własnego doświadczenia wiem, że czy chłodno czy gorąco w pokoju pająki są. Ale pojawiają się głównie wieczorem, jak na dworze jest już ciemno, wtedy włażą do domu i wypełzają ze szpar i kątów- kochają noc.

dzieki Pajeczarzu! \"Ale przede wszystkim zastosowałbym wolierę na okna. Będą miały utrudniony dostęp do wnętrza i nie będą miały co jeść.\" patrz.....nie pomyslalam o tym.....przeciez to ze sie nie otwiera okien to wcale nie uchroni przed pajakami! bo my nawet nie widzimy,ze w pokojach sa o wiele mniejsze stworzonka,ktore tylko pod mikroskopem mozna dojrzec i moze to one przyciagaja pajaki (jako pokarm) a ona dosc nie lubi sprzatac,czesto ma kurz.....tak,trzeba tego pilnowac! i dzieki za skierowanie mnie na forum,tez nie pomyslalam o forum tematycznym,tylko czy mnie nie wysmieja,przeciez oni sa hodowcami,ael sprobuję jesli chodzi o głupawe filmy amerykanskie to chyba nie przez to to sie raczej zaczeło jak my z mezem sie rozwodzilismy i były niepotrzebne awantury po pijanemu po nocach..... wczesniej było wszystko dobrze ale juz mieszkamy same od 2 lat,no ale ta trauma widocznie u niej została........ jednak ponowie pytanie-o zapachy,lub od czego one uciekają?......

wiem Anielo ze pajak to nie wampir jednak czosnek odstrasza komary np to moze i pajaki tez? nie chdzi tu o czary tylko o zapach

tak,Anielo spryskam raidem tylko ostatnio pryskałam i nawet na muchy nie działalo trzeba było prawie cały zużyć ael zrobię tak a czy one wchodza tylko przez okno?czy moga np siedziec w jakiejs szparze przy rurach kaloryferowych?albo siedziec pod szafą? i czym sie zywią?

Moje rady: 1.Często sprzątać, odkurzać listwy przypodłogowe, kąty , zakamarki, pod łóżkiem 2.Siatka w oknie 3.Rulonik materiału wsuwany wieczorem pod drzwi by zasłonić szparę. 4. Raydem opryskać framugi okna.

Pająki domowe- bo o takie nam chodzi- polują na inne owady, pajęczaki bytujące w naszych domach. To są drapieżniki! Prowadzą nocny tryb życia, wtedy są najbardziej aktywne, a w dzień sobie śpią pochowane po kątach. Niektóre wchodzą oknem, a część już u nas mieszka. Moje wchodzą albo oknem z lasu, albo z garażu- gdzie siedzą po kątach pod rurami, szpargałami.

Np są takie pajęczaki co nazywają się kosarze- nie są to pająki, żywią się martwą materią organiczną- do pająka bardzo podbny- bo jak i one należą do pajęczaków- osobiście ich się nie boję, nawet do ręki wezmę, mimo , że nogi ma długaśne. Może córkę do takich przyzwyczaj, niech się z nimi oswoji.

dzieki Anielko! trzeba bedzie zastosowac sie do tych rad,jednoczesnie zastosowac terapię oswajania sie z zywymi pajakami swoja droga zazdroszcze ci ze mieszkasz przy lesie,wogole poza miastem,to moje marzenie my mieszkamy w dosc duzej aglomeracji a ty masz tak fajnie! ide spać,dzieki za rady,szkoda tylko ze nic nie wiadomo,czego one nie lubią,to bym zastosowała,a zmoe na jakis zapach (albo smrod) sa uczulone i to ich odstrasza,ja mam np bardzo fajne spoecjalne kadzidelko przeciwko komarom,ma bardzo ostry wzynajacy sie z nosdrza zapach no ale -trzeba czesciej sprzatac,zalepic dziury,sprawdzic pod szafą(to jutro) i pilnowac zeby nie było wilgotno,zadnych szklanek z napojami,czy wodą,wszystko zaraz sprzatać popytam sie jutro w sklepach chemicznych jeszcze dziekuje za odzew Anielo,Pajeczarzu dziekuję 🖐️

Gość pajęczarz
Anielko -> czytałem o przypadku, kiedy to ktoś chciał nakarmić małego ptasznika kosarzem i po wszystkim w terrarium został... kosarz :) Tralinko - bardzo wątpie żeby zapachem odstraszyć pająka.. jeśli nie pomagają standardowe środki owadobójcze lub odstraszające owady to nic nie pomoże. pozdrawiam

🖐️ zrobiłysmy mały remont wczoraj w nocy i dzis rano,generalne porzadki w pokoju,wyrzuciłam stara posciel,ktora zalegała u niej w schowku pod łozkiem(moze to przez to),posiekałam (tak na wszelki wypadek) czosnek i postawiłam go na szafie(poskutkuje na inne insekty),kupiłam kostki na karaluchy(czy to tez pajeczaki?),\"popsikałam\" za szafą,potem jeszcze poszukam ewentualnych \"dziur\" i jest narazie dobrze:) pilnuje zeby było jasno i sucho czy ma być \"cieplo\",czy raczej utrzymywac zimną temperaturę? dziekuje za odpowiedzi,uspokoiłysmy sie 🖐️

Gość nie lubie pajakow
poprostu mnieobrzydzaja, jak kazde inne robaczyska malych sie nie boje, zabije sama ale jak znajdzie sie taki gruby i wielki to az sie trzese i niewiem jak go zabic bo laczek to ledwo go pokrywa, bllle one sa wstretne jak jest ktos w domu, kaze go wyniesc z mojego pokoju, zabic jak jestem sama, no to jestem zmuszona zrobic to sama sama pisalas ze kiedy corka byla w domu sama, sama zgladzila pajaka, hmmm

pajęczarzu -bravo dla kosarza! Może to był egzotyczny kosarz i bardziej żarłoczny niż te , które ja znam ;-) Już pisałam- nie ma różnicy czy ciepło czy chłodniej- pamiętaj , że mieszka tam Twoja córka i nie możesz jej ziębić, ani robić tropików. Z tymi szklankami z wodą i w ogóle suszą to też przesada. Ja bym z czosnkiem w pokoju nie wytrzymała- toleruję niewielkie ilości w jedzeniu, ogólnie unikam jak wampir. A na pająka to nie podziała. Wystarczy porządnie odkurzyć co jakiś czas pokój. I nie zapominaj o siatce w oknie. :-)

tak to prawda,ze corka jak sama była w domu to poradziła sobie neiwiem,jak bo tego nie widziałam ale wczoraj to myslalam,ze jakis zboczeniec wszedł do naszego domu taki był pisk albo ze wychodzi ta dziewczynka z telewizora(z \"Ringu\") Anielko-moja corka bardzo lubi mieć chłodno i nie choruje wogole,wiec nie narazam jej na nic czasem to ja odkrecam kaloryfer,jak zima wyjdzie z kapieli a ona zaraz zakreca narazie jest dobrze,ale nie chcę juz takich piskow 🖐️

Gość łączenie tematów
08:24 BATMANICA Ja ich nie cierpie.Utrudniaja mi zycie wrecz.W lecie to juz koszmar-nawet siedzac nad woda na recznku co chwile sie rozgladam.Nic nie moze mnie dotykac ma ktoś tak? lat-24 miejscowosc-Oborniki Śl stan cywilny-panna blond włosy niebieskie oczy 178cm wzrostu 65kg lubie: psychologie,internet i jazde samochodem...... jestem: spokojna,nie kłótliwa,dobra,szczera wady: troche uparta 08:28 ja się boję ciem ćmów ćmy proszę wybrać poprawną odpowiedź 08:29 Ewuniaaa Ja się ich boję zajebiście :/ Dopóki jakiegoś nie zobaczę w pobliżu to jest wsyztsko ok, ale jak już widzę chama raz to mam wrażenie cały czas że coś po mnie chodzi, miotam sie i dre. I tak z pół godziny conajmniej. Ale przynajmniej nie rzygam na ich widok, znam taką jedną babke :/ to dopieor masakra. Straszna jest ta fobia, bardzo utrudnia życie, tym bardziej że lubie przyrodę, lasy, łączke Zresztą ja się większości owadow boje, mniej niż tych chamów, ale jednak :| 08:29 ciem chyba a ja pajaków i to strrrrrrasznie wrrrrr..... 08:31 setunia kiedys sie balam ale juz sie nie boja "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi" Wolter Anderson 08:31 bojąca osóbka ja sie boje praktycznie wszystkich owadow no moze z wyjatkiem much poza tym boje sie tez koni,krow,swin,kaczek,gesi,kogutow no coz juz taka ze mnie bjaca osobka 08:32 pomocna dłońń Ja sie boję tragicznieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 08:36 setunia Oj biedaczki, to macie arachnofobie jak sie pajakow boicie Bojaca sie osobka a bylas kiedys na wsi? "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi" Wolter Anderson 08:56 bronx oooo oborniki jest jeden super kolo w obornikach... ale zajety ps. tez sie boje pająków :/ 21:15 bleub ja też podejrzewam u siebie arachnofobię........ przebrzydłe robale bbllllleeeee 21:17 Zakochana na amen jak widze pająka to sięgam po kapeć(lub inny dość duży przedmiot) i zabijam skurczybyka. Ale gdybym zobaczyla np ptasznika albo tarantule to zawał