Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiramisuuuu

chce zrobic tiramisu...pomocy

Polecane posty

Gość tiramisuuuu

kupilam tiramisu w proszku i tam pisze ze potrzeba 5 lyzek rumu lub czystego alkoholu do nasaczenia ciacha. no i w tym problem, ze chyba nic takiego w domu nie mam.w takim razie czy moge uzyc wodki bols? i jeszcze pisze ze kakao jest potrzebne.i to ma byc takie gorzkie kakao? i czy ewentualnie zamiast tego moze byc cos typu nesquik, bo kakaa na skladzie nie mam a nie chce mi sie isc do sklepu:P ?a ten nesquik to takie slodkie - chyba wiecie o co chodzi...z gory dzieki za odpowiedz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja też już nie mam mamy...
rum i gorzkie kakao będzie najlepsze....z wódką nie będzie takiego aromatu a jak dasz słodkie kakao to już zupełnie zasłodzisz. Wiec niestety rusz pupke do sklepu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tiramisuuuu
ok, dzieki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie nazywaj tej płycizny
tiramisu :o to profanacja...........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KAKAO się nie odmienia
o dżisas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to w proszku
? tiramisu w proszku? co tam w tej paczce masz pokruszone biszkopty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tiramisu z proszku
jest całkiem fajne - etkera. Nie lubię sera mascarpone, nienawidzę bitej śmietany i ton amaretto, więc taki lekki pseudoserniczek na biszkoptach posypany kakao jest dobry dla mnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny moze i dla ciebie jest
ale nie nazywaj takiej siary Tiramisu, bo to nie ma nic wspolnego z tym sproszkowanym miałem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olalalalala
a ja właśnie dzisiaj zrobiłam pyszne tiramisu z sera mascarpone, jajek i bitej śmietany. Przełożyłam oczywiście biszkoptami nasączonymi kawą i rumem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tiramisuuuu
zrobilam to tiramisu z proszku i wyszlo bardzo dobre:) pewnie wy umiecie zrobic samemu lepsze, ale niektorzy nie posiadaja takich umiejetnosci kulinarnych...a jezeli chodzi o nazwe to jakie macie na to okreslenie? ja nazywam to tiramisu, bo tak pisze na opakowaniu koniec kropka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fan tiramisu
z bitej smietany? olaboga, co za profanacja ja robie najlepsze tiramisu na swiecie, wg przepisu szefa kuchni z malej restauracyjki w Rzymie. podaje sie w miseczkach jak budyn. Ale nikomu nie dam przepisu, w zyciu za skarby swiata!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olalalalala
rzecz gustu, napewno twoje tiramisu ma o wiele mniej kalorii, no ale cóż co pyszne jest niezdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Simus
Najlepsze Tiramisu powiadasz? Ja rozumiem, że małe porcje nadają klimatu i wzmagają apetyt, ale słyszałem coś nie coś o włoskich przepisach na Tiramisu... Zostanę przy wariacjach na temat biszkoptów, kawy, rumu, różnego typu mas waniliowych i kakao ;) PS. Dlaczego tak przystajecie przy Mascarpone? Widziałem wiele wersji - najszybsza to zwykły Danio waniliowy (500 g) w takim duuużym żółtawym kubeczku... Która z nich najlepsza? To kwestia upodobań... Ja i moja ukochana najbardziej cenimy sobie tą tradycyjną (biszkopty języczki, kawa, serek mascarpone, kakao do posypania) i tą z Danio (zamiast serka wykładamy Danio i posypujemy słodkim kakao instant) Szczególnie kiedy wyczaruję na wierzchu jakieś serduszko ;) Pozdrawiam, Simus.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja używam tylko Mascarpone, wszelkie zastępniki nie wchodzą w grę. do tego kawa, amaretto, jajka, podłużne biszkopty. posypuję startą czekoladą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×