Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kic

bez bolu! tylko dla kobiet!

Polecane posty

Gość kic

miesiaczkuje od XXXXXX czasu i od zawsze zwijalam sie z bolu!nie bylam w stanie normalnie funkcjonowac ,nie raz malo brakowalo bym wzywala pogotowie! ostatnio cud sie stal!dwie ostatnie miesiaczki bezbolesne!podkreslam ze nie biore tabletek anty! co sie stalo?jest ktos w stanie mi to wytlumaczyc?

Gość niedopieszczona Paskuda
ktoś cię dopieścił

Gość oczy blue
ja też tak miałam, że wytrzymać nie mogłam a potem jak ręką odjął, przechodzę okres prawie bezboleśnie, nie dociekam dlaczego tak jest :) ważne że jest ok ciesz się chwilą ;)

Gość kic
ciesze ale slyszalam ze takie cos zdarza sie tylko po urodzeniu pierwszego dziecka....hmmmm....jak sie tu nie cieszyc :)

Marzę o tej chwili! Jak na razie biorę Ketonal Forte i zdarza się, że i on nie pomaga. :o Dodam, że biorę tabletki, miałam robione badania i teoretycznie wszystko jest ok. Niestety najwyrażniej niektóre kobiety tak po prostu mają. :( Gdzies czytałam wypowiedź jakiejś dziewczyny, pisała, że ból po urodzeniu dziecka u niej wcale się nie zmniejszył :o

Gość kic
ja sie tylko martwie ze ta nagla zmiana jest chwilowa:( moze przed wczesnie sie ciesze? oby nie bo tak mi dobrze...wreszcie moge normalnie w te dno chodzic do pracy...tak musialam zawsze brac wolne i zwijac sie z bolu...

Gość kic
tak zaczelam sie naczej odzywiac ....jadam same fast foody:( i dzien w dzien pije redsy !:(

ja też jechałam na Ketonalu Forte (w zastrzykach) a potem na Tramalu który jest na bazie morfiny i nic nie pomagało :O pomogły dopiero tabletki anty i mam nadzieję że tak już zostanie :) p.s moja mama po trzech porodach miała jeszcze bardziej bolesne :P

Gość kic
naprawde ostatnio zaniedbalam swoje odzywianie! aha jest jeszcze cos...jak nigdy spoznil mi sie okres 5 dni!

Gość ładoga
właśnie pisałam o tym na "zdrowiu i urodzie" czy tam modzie, ale mogę się powtórzyć :) ja miałam kiedyś tak bolesne miesiączki, że czasem 9h leżałam na łóżku nie mogąc się ruszyć i co jakiś czas wymiotowałam (podobno świadczy to o szybkich skurczach szyjki macicy). poszłam do gina i przepisał mi AULIN. łykam już od jakiegoś czasu po jednej tabletce jak tylko zaczyna boleć i - jest super. przechodzi szybko. a jak nie to gin kazał dorzucić nospę forte - na wątrobę to kiepsko, ale raz w miesiącu nie zaszkodzi! a oszczędza naprawdę wiele cierpień. wiec polecam wizyty u ginów, jakby co - pytajcie o aulin ;) wskazania - pierwotne bóle miesiączkowe.

Gość kic
dobrze ale Wy mylicie fakty ! bo ja nie zazywam tabl anty ! bez nich czuje sie super!i wlasnie dlatego szukam na to wytlumaczenia!

Gość tylko że ten lek
AULIN kosztuje za 10 sztuk tabletek około 60 zł. Nie wiem czy każdą na takie drogie leki stać. Mi ten lek przpisał lekarz rodzinny na nerwobóle w klatce piersiowej. Nie mogłam nawet oddychać tak mnie bolało. Gdzy poszłam do apteki i dowiedziałam się ile to kosztuje to szybko zrezygnowałam z tego leku. A nerwobóle po kilku tygodniach przeszły same.

Gość ładoga
1 - aulin to nie hormony. też nie biorę tabletek i nie chcę brać. 2 - ja za pierwsze opakowanie 6 sztuk zapłaciłam faktycznie koło 30zł chyba. ale jak kupowałam potem to zapłaciłam duuużo mniej. teraz poszperałam w necie i oto dlaczego: "Aulin® (nimesulid), niesteroidowy lek przeciwzapalny, obchodzi w tym roku dwudziestolecie istnienia na światowym rynku farmaceutycznym. Z okazji jubileuszu, 5 października 2005r w Rzymie odbyła się konferencja, podczas której grono wybitnych specjalistów ustanowiło konsensus dotyczący preparatu. W ramach obchodów zaprezentowano również opublikowaną niedawno książkę „Nimesulid – Działanie i Zastosowanie”, która stanowi kompletny, zaktualizowany zbiór wiedzy o molekule. Polski dystrybutor Aulinu, firma Medagro International, z okazji jubileuszu preparatu obniżył jego cenę o 40%." źródło: http://www.epacjent.pl/artykul.php?idartykul=1216&poddzial=Leki%20bez%20recepty (z tego co wiem, lek nie podrożał z powrotem ;) )