Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tia tia

przebarwienia..

Polecane posty

Gość tia tia

witajcie chcialabym sie poradzić was w sprawie przebarwień na twarzy. zrobiły mi sie jakiś czas temu po wizycie w solarium (ale od razu mówię ze nie jestem osobą która się bezmyślnie smaży) nie biorę zadnych środków hormonalnych, nie opalam się, dermatolog powiedział ze ratują mnie tylko kremy z wysokim filtrem i kremy wybielające.. ale czy mozna sie tego pozbyć raz na zawsze??? bo zamalować podkładem to nie wyjście... poradźcie coś bo nie chcę wyglądać jak salamandra plamista :(:(

Gość tia tia
pliiiis..

Gość cocaKarolla
odświeżam. też potrzebuję rady. słyszałam,że sa w aptekach dostępne preparaty np; na bazie pietruszki-rozjaśniające.tylko zupełnie nie wiem czy skuteczne.Może ktoś coś poleci.

Gość anhela
Ja tez mialam takie przebarwienia. Wielkie, brązowe plamy na czole, skroniach i policzkach. Kupilam krem z apteki, generalnie do dupy, no, moze troche pomogl, ale uratowalo mnie cos innego- jest taki specjalistyczny peeling z Avonu. Cos, co im sie akurat udalo. To peeling dwufazowy z kwasem glikolowym (chyba). Sa to dwa pudeleczka, w jednym sa platki nasaczone kwasem, w drugim platki nasaczone neutralizatorem. Smarowanko co drugi dzien po myciu, tak na kilka minut. Stosowalam srednio-regularnie, ale plamy powoli znikaly tak, ze teraz mam czysciutkie czolo, zostal mi tylko mala plamka przy wlosach. No i skóra robi sie potem super- gladka, bez krost, swiezutka taka. Naprawde gwarantuje, ze to dziala, i wcale nie szkoda mi tych 6 dych, bo warto.

Gość anhela
I jeszcze cos. Jak mialam jeszcze te plamy, to kiedy wychodzilam na slonce, to smarowalam je blokerem 20-stką, by dodatkowo nie pociemnialy. Smarowalam je punktowo. To wazne, bo teraz, przy tej pogodzie moga sie zrobic jeszcze gorsze.

Mnie tez sie zrobily przebarwienia na twarzy po ciazy.Stosowalam taki krem Druli z apteki mnie nawet pomogl,albo jest jeszcze taki preparat z Avonu Anew Clinical Laser do cery naczynkowej i z przebarwieniami.Mnie niby prawie zginely te przebarwienia ale i tak musze teraz bardzo uwazac latem bo od slonca niestety wracaja,uzywam teraz kremu z Avene z filtrem 50.Mimo ,ze wcale nie opalam twarzy.Pozdrawiam!

Gość tia tia
dzieki kochaniutkie. BARDZO!!

Gość aaa...
anhela a jak zdobylas ten peeling , gdzie go mozna zakupic i powiedz kiedy go stosowalas nic sie nie dzialo po tym , skora sie nie złuszczala?

Gość aatka
Witajcie. Mnie też wkurzają moje przebarwienia, które pozostały po ciążach a potem po każdym lecie ich ilość się powiększała (choć unikałam opalania i smarowałam kremami z wysokim filtrem). Dlatego zażyczyłam sobie na imieniny krem, który poleciła mi koleżanka - Vichy przeciw przebarwieniom. Horrendalnie drogi ale u niej skutki widoczne. Za krótko go stosuję żeby powiedzieć o swoich doświadczeniach. Pozdrawiam wszystkie plamiaste i przebarwione ;))

Gość do aaa...
> anhela a jak zdobylas ten peeling , gdzie go mozna zakupic chyba logiczne, że peeling Avonu można kupić u konsultantek Avonu :P