Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olligo

obowiązki sekretarki

Polecane posty

Gość olligo

hej zaproszono mnie na rozmowe kwalifikacyjną na stanowisko sekretarki i zastanawiam się, co nalezałoby do moich obowiązków? Stanowisko to byłoby w firmie developerskiej hehhe..śmieszne to może , ale obawiam się, że nie potrafię obsłużyć faksu :P z drukarką sobie poradzę Może są tu jakies sekretarki, które mi troche to stanowisko ptzybliżą? Jakie pieniązki zarabiacie i jak wygląda wasza praca?

Gość olligo
dodam że jest to praca w 3mieście:)

no niestety, fax, drukarka, maile, pisma, centralka telefoniczna, bindownica, laminowanie to codzienne zajęcia sekretarki w każdej nowoczesnej firmie

Gość rumiany Boluś
prawa reka i .... lewa d....

fakt, jak sie rozdzwonią, to nic sie nei da zrobić, tylko z tą słuchawką przy uchu... albo gdzieś zadzwonić, pół godziny z życia wyjęte

Gość Dyrektor Koncernu
Do Pani obowiązków będzie pisanie moich listów, segregowanie moich dokumentów i rozbicie mojego małżeństwa. :-D

Gość olligo
ehehe....dobre:) ale małżeństwa rozbijać nie zamierzam:P hmm..jej..ciekawe czy ktoś mi pokaże jak sie to obsługuje..hehe..wiem, ze to nie żadna wielka trudność, ale musze sie nauczyc..

może przychodzisz na czyjeś miejsce, to poprzedniczka pokaże Ci co i jak albo zapytasz kogoś, w końcu zaczynasz pracę, to nic wstydliwego, że czegoś nie umiesz

Gość Do obowiązków należy
oczywiście robienie laseczki z połykiem wszystkim panom z firmy + stosunki analne z co drugim

Gość ciekawa7945
ja bylam na stazu jako sekreterka i to tylko przez 3 dni bo nie wytrzymalam ,kazali mi sprzatac boiro ,myc okna ,podlewac kwiaty ,debile chyba cos im sie pomylilo.Nie dalam sobie w kasze dmuchac i zrezygnowalam..niestety otrzymalam status bezrobotnego chcoaiz to pracowaca zlamal warunki umowy ...:>i hooj by to wszystko wzielo

Gość olligo
droga Ewo dzieki za slowa otuchy:) taka juz jestem ze sie tego wstydze:) mam wrazenie ze beda ode mnie wszystkiego wymagali na juz. jak to wyglada na co dzien? ludzie i telefony od nich mnie chyba nie przerazaja..raczej chodzi mi o niedociągniecia w obsłudze sprzetu..drukarka i ksero ok, ale laminowanie i bindowanie..heh..nigdy tego nie robiłam:D

Gość olligo
i jeszcze pytanko, czy mozna dostac na tym sttanowisku pieniązki - powiedzmy - po prostu godne? takie na przezycie chociażby?

Gość kasia..............
Wszystko Ci pokażą, przynajmniej ze mną tak było. Też pracuję na takim stanowisku i do mioch obowiązków oprócz tych co wymieniła Ewa 33 należy obsługa korespondecji przychodzącej i wychodzącej, przygotowuje oferty, paczki, upominki, ostatnio szukam formy, która założy nam klimatyzator, zajmuje się także reklamą, w sumie cały dzień mam co robić. Życzę powodzenia :) Pozdrawiam :)

Gość jestem sobie sekretarką
asystentką :D - zarabiam 3 tys na rękę. Ale pracy jest mnóstwo

Gość kasia..............
szukam firmy miało być, przepraszam :)

Gość olligo
a w jakim miescie kasiu pracujesz i ile zarabiasz jesli moge zapytac? czego najbardziej nie lubisz w swojej pracy? i jakie byly poczatki? ech..wiele pytań mam:D

Gość olligo
czy myslicie , ze zapytana o to ile chcialabym zarabiac, moge powiedziec 1500 zl? praca w Trójmiescie

Gość kasia..............
1600zł netto, ale to po roku pracy, na początku dostawałam 800zl porażka, trudno powiedzieć czego nie lubię, w sumie podstawy to mam 1100zł, reszta to prowizja (od np. zysków firmy, albo jak mam jakieś dodatkowe prace, windykuje klientów), pracuje w małej firmie w Warszawie

Gość joncia
wzystko zalezy od wielkosci firmy i od twoich kwalifikacji, jesli znasz dwa jezyki i masz wyzsze wykształcenie i doswiadczenie, to mozesz sie cenic

Gość kasia..............
ja mam licencjata, za rok kończę magisterkę :)

Gość Linkaa
dziewczyny a kto parzy kawę i herbate Waszym szefom mnie dobil kiedys kretyn który wszedl bez dzień dobry położył mi brudny kubek i powiedział kawy zastępowałam koleżanke przez kilka dni jej urlopu bez tego by jej nie puścili , a było to kurcze w jednym z Ministerstw w W-wie

Gość kasia..........
ja parzę kawę i herbatę, ale nic ni się nie miłego nie zdażyło :)

Gość kasia..........
nic nie miłego mi się nie zdażyło - tak miało być, sorki za te literówki :)

Gość dyrektor
Na dobry początek pracy: Dyrektor przyjmuje do pracy sekretarkę: - Ile pani zarabiała w poprzednim zakładzie? - Tysiąc złotych. - To ja z przyjemnością dam pani tysiąc dwieście. - Z przyjemnością, panie dyrektorze, to ja miałam dwa tysiące! Rozmawia dwóch dyrektorów: - Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. Toczy się sprawa w sądzie. Na kolejnego świadka została wezwana sekretarka szefa młoda, urocza i filigranowa blondynka. -Czy wie pani co pania czeka za składanie fałszywych zeznań? -pyta sędzia po przesłuchaniu kobiety. -Tak. -odpowiada z uśmiechem dziewczyna -Szef mi coś wspominał o 200 000 dolarów i futrze z norek... Miłej i owocnej pracy :-)

Gość olligo
ojj...marny ten podszyw byl..marny..! ostatnio siedze sobie na kafe i moje spostrzeżenia są takie , że mamy tu coraz marniejszych podszywaczy. Zero polotu i inwencji. "Podszywy" takie jak ten powyzej nie są ani śmieszne, ani zaskakujące - po prostu chamskie i proste :)

Gość olligo
ale jak bedzie trzeba to obciagne ale nie wiem czy dam rady łyknąć:(

Gość olligo
zastanawiam sie jak to może wyglądac - te moje początki: ciekawe czy bede zastępowała kogoś kto bedzie np. na wypowiedzeniu i kto mnie wprowadzi, czy od razu tak na głęboką wodę..ta ostatnia opcja troche mnie martwi. Nie to , ze mysle , ze jestem mało inteligentna :P ale po prostu mam małe doświadczenie.

Gość gość
zaopatrzenie biura czy tam miejsca pracy we wszystko doslownie, papier, koszulki, dlugopisy itd. ja pracuje jako sekrtearka i zamawiam stad www.boxline.pl :)))