Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dizzle

Zgubiłam NIP

Polecane posty

A jest mi teraz potrzebny do wypelnienia papierow. Czy musze od nowa skladac wniosek i czekac czy mozna sie jakos inaczej dowiedziec?? :/

Gość w urzędzie skarbowym
się zapytaj, powinni Ci go podać. NIP nadaje sie tylko raz.

Gość w urzędzie skarbowym
a nie wypełniałaś nigdy np. rozliczenia rocznego z US, powinnaś miec kopię i tam Twój NIP jest wpisany na pewno

ech, nie wiem nawet co to jest to rozliczenie:) Mam 19 lat

Gość zuuuza
Zgłoś się do urzedu skarbowego Powinnaś dostać duplikat. Ale to się wiąże z kosztami (ok 25 zł)

A nie rozliczałam się już wcześniej? Nie wystawiano na Ciebie żadnej faktury? Ewentualnie możesz sprawdzić numer NIP-u u siebie w pracy, bo tam na pewno mają Twoje wszystkie dane.

Gość skonam z nudów
szczescie, ze ja wszystkie NIP-y, regony PIN-y i inne badziewia znam na pamiec:D

Gość salaman
16 zlotych za znaczki skarbowe wypelnia sie nip_% w 2 egzemplarzach a jak potrzebny jest tylko sam nr to idz z dowodem powinni podac

Salaman>> I podadza mi go za darmo? Aggie>> Nie mam pracy, w tym roku wybieram sie dopiero na studia;)

Ja nie mam z tym problemu, bo mamjeszcze papierowy dowód i wpisałam sobie ołówkiem NIP na ostatniej stronie. Moja mama jak się o tym dowiedziała, zaczęła się drzeć, że nie wolno niczego samowolnie wpisywać w dowodzie, a ja po prostu w urzędzie skarbowym widziałam ludzi, którzy mieli NIP wpisany ołowkiem do dowodu. Potem moja mamuska musiała iść dwa razy w jednym tygodniu do skarbówki i dwa razy był do mnie do domu telefon: Kochanie, możesz sprawdzić, jaki mam numer NIP-u? Potem już nie gadała o niszczeniu dowodu osobistego, bo sama sobie wpisała ten NIP. Teraz już niestety ma wyrobiony nowy dowód i chyba nosi ten NIP wpisany gdzieś w notesie z telefonami.

Gość skonam z nudów
Mam jedynie switna pamiec do numerow:D Za to za nic nie moge sobie czesto przypomniec, co mialam zrobic za chwile:O

Gość skonam z nudów
Aggie! Luzik, moj maz po slubie wpisal sobie do dowodu... rozmiar mojej bielizny:D Jeszcze go za to nie zamkneli:D

Gość salaman
u mnie w urzedzie jak sie zajdzie z dowodem to pani podaje nr jesli duplikat nie jest potrzebny

No to jeszcze nie tak duzo, ale i tak... W kazdym razie dzieki.

Gość mniam*
tak, na wszystkim chca zarobic, nawet za glupie przeczytanie pinu 15 zl (!)

Gość salaman
mam wrazeni ze nie czytacie co ja pisze jesli potrzeban jest ci decyja na ktorej wydali NIP ten papier a go nie masz to kosztuje 16 zł jaki pisalam wypelniasz NIP 5 w dwóch egzemplarzach i jeden jest dla ciebie drugi dla urzedu. to jest potwierdzenie ze masz nip juz a jesli sam tylko numer to jak pokarzesz dowód to pani powinna podac sa stanowiska ds. identyfikacji podatnikow idziesz tam i pytasz