Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuzka

okres i oddawanie moczu

Polecane posty

Gość kuzka

No właśnie. Podczas pierwszych dni okresu mam wrażenie, że ciągle mi leci i nie mogę nad tym panować. Czasem nie wiem, czy to mocz, czy krew? Dlatego czasem mi aż podpaski przesiąkają. Czy któraś z Was też tak ma?

Gość kuzka
już myślałam że jestem nienormalna a mamą już kiedys gadałam, ale chciałam się też dowiedzieć od innych, czy też tak mają i jak se np z tym radzą

Gość hej nie jesteś
sama;) ja niestety też mam ten problem a właśnie dlatego , że mam obfite i nie wiem stosuję teraz tampony o.b , ale nie wiem czy podczas tak obfitych też można ???? a skrzepy przy tym masz ??? bo ja tak :( i wogóle umieram wtedy/

Gość kuzka
no. ale najgorzej jest jak po 1 h wracam do kibla i znowu mi podpaska przecieka albo gdzies stoję w miejscu publicznym i normalnie czuję, jak ze mnie wycieka. Tamponów sie troche boję stosować przy tak obfitych okresach, ale może lepiej?

Gość kuzka
odświeżam

Gość ja niestety też tak mam
:-oKoszmarne uczucie:-(

Gość kuzka
a używacie podpasek czy tamponów? I jakich?

Gość hej wam
ja mam też obfite okresy, i jak stosuje podpaski to tez czuje jak ze mnie wycieka, to jest koszmar i strach ze nie daj Boże sie podpaska przesunie... dlatego stosuje tampony te najbardziej chłonne i mam spokoj:) zamiennie z podpaskami, kiedy mam mniej obfite momenty i tak zeby tez dać sobie od tamponów odpocząc. ale to na prawde dobry pomysl, tylko trzeba pilnowac zeby tampn nie przesiąkl, jak sie np, gdzies wychodzi. ja dodatkowo stosuje wkladki:) tak na wszelki wypadek zeby bielizny nie poplamic i zeby lipy nie bylo;) a tak samo ta krew co wyplywa nie jest taka jednorodna tylko takie jakby "skrzepy" , taka ze sluzem polaczona.

Gość hej nie jesteś
powiem szczerze , że czytałam tu ostatnio na farum , że jednak raczej nie jest wskazane stosowanie tamponów kiedy są skrzepy:( , ale ja sobie nie wyobrażam inaczej bo się wykrwawię a poza tym jak mam wyjść gdziekolwiek jak ze mnie leje się wręcz i muszę stosować...

Gość kuzka
a co ile zmieniacie tampony?

Gość kuzka
???

Gość zmieniam tampony co godzinę
w najobfitszd dni,w pozostałe,mniej obfite dn co 2 godziny.

Gość kuzka
aha. dzięki

Słyszaałm że bardzo obfite miesiączki skrzepy moga świadczyć o mięśniakach, może powinnyście iść do lekarza?

Gość kuzka
przestań nas straszyć :(

Te skrzepy to zwyczajnie złuszczony nabłonek macicy(może nie użyłam takiej nazwy jak rzeba, ale kiedyś tak mi tłumaczył ginekolog) i wg niego jest to normalne.U mnie czasami są wielkości 4 cm. Również używam tamponów ale w ciągu pierwszych 3 dni razem z podpaskami-sam tampon to za mało -przecieka po pół godz. Robię tak od ponad 10 lat i jak do tej pory żyję.

Gość aiiiiiiiiii
4cm ??? To chyba jednak skrzepy.:-? Dziewczyny , na tak obfite miesiączki zawsze doradzam picie ziela jemioły albo zażywać hemorigen. Pomagaja też tabsy antykoncepcyjne

Gość hej nie jesteś
ja też w pierwsze dni zmieniam co godzinę tampon i dodatkowo stosuje podpaskę bo tampon niestety przecieka i niespodzianka gwarantowana:( a lepiej jednak dodatkowo mieć podpaskę - najlepiej z tych cieńszych ja używam always i jest ok;) do aaaiiiiii---->taką jemiołę gdzie można kupić i pić bardzo gorące ???? i ile tej jemioły trzeba wsypać ??? powiem szczerze , że jak mam te dni - szczególnie te pierwsze 3 dni nie mam sił , jestem nie do życia , obolała i czasem zmuszam się do tabletek przeciwbólowych...:( fajny temat;)

Gość ja to chyba jestem
pod tym wzgl na 1 szym miejscu bo podczas okresu zuzywam ok 5 paczek podpasek o najwiekszej chłonnosci ile Wy zuzywacie?

Gość nie ma ratunku
ziół na zmniejszenie takich obfitych miesiączek??? tabsy odpadają,biorę duphaston i nadal są obfite

Gość kuzka
do hej nie jesteś -> mam to samo. Pierwsze 3 dni to najgorzy czas w miesiącu. Nic mi się nie chce, boje się, czy przypadkiem nie ma już plamy. Chciałabym wykreślić te 3 dni z kalendarza. A ile paczek zużywam podczas okresu? hm nie wiem, bo korzystam z różnych rodzaji. Ale może by się zsumowało na 3-4?

Gość jednak chyba jestem lepsza
hehehe,ja na pewno 5 -te o najwiekszej chlonnosci-najwicej kropelek i maxi:) niestety ,moja ginekolog nie chce mi pomoc,lekcewazy sprawe:(

Gość nie zawsze
ale przeważnie:)

Gość kuzka
mamy po prostu przerąbane

Gość do jednak chyba jestem lepsza
koniecznie zmień ginekolga,skoro Twoja ginekolog lekceważy problem i nie może(albo i nie chce:-o)Ci pomóc.Poszukaj takiego ginekologa który zainteresuję się Twoim i problemem i nie będzie Cię lekceważył.Obfite krwawienie trzeba leczyć bo nadmierne krwawienie może prowadzić do anemi!!!Ja właśnie tak mialam,tez mialam obfite miesiączki,mialam anemię,poszlam do lekarza,przepisal mi zelazo na anemię.Potem poszlam do gina,zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne,wpradzie za względu na antykoncepcję ale na obfite krwawienia tez pomogy.Teraz juz mam o wiele slabsze krwawienia niz mialam kiedys. Jak nie chcesz brac tabsow to na pewno istnieje tez inny sposób aby zmniejszyc krwawienie,zmien tylko ginekologa bo ta Twoja lekarz najwyrazniej olewa i lekcewazy Twój problem:-o

Gość hej nie jesteś
ja też potwierdzam,że jak najszybciej zmień gina-to naprawdę bardzo niebezpieczne i on lub ona to olewa:( ja jeśli chodzi o ilość paczek to nie wiem bo również za każdym razem używam jakieś 3 rodzaje - napewno zużywam 24 tamponów super ob , 2 paczki always na noc + always na dzień te cienkie przy tamponach więc tak dokładnie to nie wiem.... pozdrawiam i naprawdę fajny temat dzięki:)

te skrzepy to błona śluzowa macicy kobitki. Każdy je ma, trzeba je wkońcu wydalić =]

Gość to adiunkt
ze szpitala przy Starynkiewicza,tyle razy mowilam ze czuje się słabo,że leje się ze mnie,lekcewazy to...kiedy mam okres nie moge wyjsc z domu bo dosłownie leci po nogach...od grudnia tak się dzieje,robiłam USG ,nic nie wykazało,no a ginek mi nie pomaga :( 'lecze sie sama,biore hemorigen i pije skrzyp