Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała gorączka___

55 groszy

Polecane posty

Gość biała gorączka___

Cześć - poważna sprawa, Zostaliśmy wraz z żoną wciągnięci na czarną listę Biura Informacji Kredytowej. Jesteśmy - zdaniem PKO SA - winni 55 groszy. Kwota pojawiła się - nie wiemy jakim cudem - już PO zamknięciu rachunku. Nikt nas o niczym informował, nie było żadnych pism ostrzegawczo-ponaglających. Chcieliśmy wziąć kredyt w innym banku, a tu niespodzianka - jesteśmy dłużnikami. Pytanie: jak długo trwa procedura zdjęcia z listy dłużników i - to przede wszystkim - jak możemy ( i czy w ogóle możemy ) zemścić się na tych ścierwach z PKO SA. Z naszego punktu widzenia to kryminał, nie czujemy się winni a bardzo nam to skomplikowało życie. Pozdrawiamy

Gość za 55 groszy nikt nie wciaga
na liste dluzników :D Chyba to dziala od kwoty 300 zeta. Baran!!!!!!

Gość biała gorączka___
Nie o tej liście piszę. Piszę o liście BANKOWEJ - weryfikującej wiarygodność klientów. To dwie różne listy.

Gość zyxst
Moim zdaniem, możecie sprawy wyjaśniać, bo o "mszczeniu się" zapomnijcie. To jakieś nieporozumienie. Żaden normalny bank nie wpisuje klienta do BIK za 55 gr. Być może wcześniej i długotrwale byliście niesolidnymi dłużnikami i poszła informacja. Jako niesolidny klient "wisi" się 10 lat. Jeżeli nie zgadzacie się z postępowaniem Banku, należy się do niego zgłosić. Zacząć od oddziału, gdzie był rachunek. Tam przypuszczalnie skierują do odpowiedniego departamentu windykacji. Nie radzę zaczynać "z grubej rury". Nawet pomyłkę łatwiej wyjaśnić spokojnie i kulturalnie. Tam też pracują ludzie

Gość jestem...
A czy mozna Kogos podac na ta liste, p wspolmalzonka, ktory zaciaga kredyty. Jest jakis numer telefonu lub link??

Gość biała gorączka___
zyxst ---> Mamy niestety wrażenie, że akurat ten bank nie jest do końca normalny. Nie znamy się na szczegółach, ale czy w ogóle jest możliwe, aby zamknąć rachunek z ujemnym saldem albo naliczyć coś już po jego zamknięciu ? Panie w banku były bardzo zdziwione tym faktem. Jesteśmy "czyści", nigdy z niczym nie zalegaliśmy.

Gość walisz sciemę
na liste trafia sie chyba od kwoty 300 zł :P

Gość biała gorączka___
Powtarzam - to nie ta lista, o której myślisz.

Taka lista czy inna ale nie od 55 groszy. Jezeli wczesniej nie mieliscie zadnych problemów płatniczych to nikt by was nie wciagal na zadne listy. Sciemniasz koleś! Namataczyliscie a teraz skamlesz :D

niestety w tym p..... kraju, chyba nie ma na takich s .... bata .... :( banki mogą wszystko ....

Gość jestem...
Czy ktos moglby mi odpowiedziec na moje pytanie??

Gość biała gorączka___
wiem jestem tylko zwykłym debilem dlatego was wkręcam hahahahah walcie sie

Gość biała gorączka___
Dobra, myśl, co chcesz, szkoda na Ciebie czasu - i tak w niczym nie pomożesz.

:D

gówno wiem, bo dostaję tygodniowo 2 złote od mamy i to mój jedyny kontakt z pieniędzmi :( przepraszam was serdecznie :(

Nie 2 zł tylko 20. Ale i tak mi mało :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

acha ... 2 zł to jest tyle, ile masz na kontakty towarzyskie :D Ty wysyłasz - ojciec płaci

Hej:-) Mam pytanko ws.BIK-u. Proszę o odpowiedź osoby, które orientują się w temacie. Czy w BIK-u widnieje każdy, kto ma zaciągnięty kredyt, nawet jeśli jest spłacany terminowo? Słyszałam,że podobno tak.Jeśli to prawda,to co w tej bazie widnieje, tzn. czy podany jest bank, który udzielił kredytu, czy podana jest data zawarcia umowy kredytowej, kwota,itp? Bardzo proszę o prawdziwą odpowiedź.Dzięki.

Gość odpowiedź
W większości banków BIK sprawdza się 5 lat wstecz. Czyli wszystkie wcześniejsze zadłużenia ulagają jakby przedawnieniu. Na "czarną listę" trafia się za każdym razem jeśli przekroczymy termin spłaty. Powiedzmy ustaliliśmy z bankiem, że 5 dnia każdego miesiąca będziemy płacić ratę. Pewnego miesiąca wpłaciliśmy pieniądzę dzień, dwa dni później. Nie oznacza to jednak, że nie jesteśmy w takim przypadku w stanie otrzymać kredytu, ponieważ widniejemy w BIKu. Zaległości w spłacie do 30 dni są akceptowane przez wszystkie banki. Dłuższe zwlekanie ze spłatą przysparza już więcej problemów. Jednak jest wiele rozwiązań w takiej sytuacji. Zawsze można wystąpić o promesę firmową, w której można wyjaśnić z jakiego tytułu wynikają zaległości. tak jak już jedna osoba napisała chciałam potwierdzić, że każdy kredyt, nawet spłacany terminowo, pokazuje się na liście BIK.