Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilalala

pęcherzyk graffa - 7 mm średnicy w 13 dniu cyklu - są szanse?

Polecane posty

Gość kamilalala

witam, mam cykle 32 dniowe, przyrost pęcherzyka to 2 mm na dobe, wiec na potencjalny dzien poczęcia będzie to ok 18 mm - wystarczy? gin mówi, że mało ja jestem pełna nadziei, zażywam clostil i inne takie może jesteście w temacie? proszę o jakąkowiek opinie

Przy 18-20 powinien pęknąć, jak ma 20,5 to jest juz przerośnięty i pusty w środku, raczej sie wchłonie niz pęknie. Nie wiem czemu Twoj gin mowi ze mało.

Gość kamilalala
no siedze teraz i licze i tak mi wychodzi, najbardziej prawdopodobny dzień to 20 lipec, przyrost 2 mm na dobe, teraz mamy 14 lipiec i ma 7 mm niemam pojęcia, strasznie mi się przykro zrobiło jak usłyszałam "w tym cyklu niema szans", a czytałam, że powinno być tak jak mówisz więc co jest grane?

gin ma rację ja mam pękające ktore mają ok 21-26mm ponizej 20 zdecydowanie za mało:(

Gość kamilalala
dziękuje enigmaa - szkoda, ciekawe ile sił mi jeszcze zostało ...

enigma a ja miałam 18 i mi pękł, powyzej 25 juz są przerośnięte, wg mojego gina

nie marte sie :) jesli cykle masz 32 dniowe to pewnie owu masz ok 18-19 dc więc jeszcze urosnie:) ewent zapytaj gina o zwiększenie dawki clo .... ja tez jadę:P na clo ale mam cykle 27dc i owu mam 12-13dc a pęcherzyki w 12dc miałam ostatnio 24mm tak więc głowa do gory:)

si:) co gin to inna teoria:( ale z tego co się oriętuję \"najlepsze\" to ponoć powinny miec ok 21-22 moj gin mowi ze im większy tym lepsze ciałko zólte i potem z tego pęcherzyk Tak czy siak to mi nawet moje powyzej 20mm nic nie pomagają:( 8 miesiac starań.... buuuuuuuuuu

Gość kamilalala
no już mi zapisała i zwiększyła, brałam 2 razy dziennie po jednej od 3 do 10 dnia cyklu, teraz mam brać 2 razy po dwie

Gość kamilalala
enigmaa mi gin powiedziała, że jak będzie tak rozmiar jak u ciebie to zrobi mi zastrzyk na pęknięcie, a ty miałaś? ja 10 miesięcy się staram, lecze się 2

enigma :) nie rozumiem, mi mowił ze jak wiekszy to przerasta i nic z tego, ja w 13 dc miałam 18 za 3 dni pękł, bo na monitoringu gin stwierdził owu. Chjolera to ja juz jestm głupia i nic nie rozumiem :(

Gość kamilalala
si25 ja mam też mętlik w głowie, ech "człowiek rodzi się głupi i głupi umiera" buuu :)

kamilala powaznie nie wiom jak to jest, nie wiem czemu >20 to za mało :woot:

Gość kamilalala
si25 eh, no trudno - i tak działamy ... a potem czekamy :)

bo aby pechwerzyk było gotowy do owu = musi w nim dojrzec komorka jajowa i stwierdzono ze pęcherzyki ok 20-22 mm maja dojrzałe kom jajowe. Nawet jak robią in vitro to pobierają własnei takie. kamilalala a robniłas badania hormonów???? hm...... bardzo duze masz dawki:( tego clo.... nic Ci gin nie mowil o przestymulowaniu?:(

nie enigmaa, nic nie mówila mi gin, miałam monitoring i tyle, no i nadal mam, nie rób staracha kurde - o co chodzi? :O

Enigma ja brałam clo przez 2 cykle - 5 kg do przodu :( i nic, teraz jestm po monitoringu, ale za cholere nie wiem ile mogł miec moj pęcherzyk :( ok 20 bo 2 dni przed 18 czyli moze byc ok?

ja brałam CLO, pęcherzyki miały 19mm a drugi 21mm, jeden się wchłonął a drugi pękł i właśnie czekam na moją córeczkę, jeszcze jakieś 10 tygodni :) Po pierwszej serii brania CLO się udało :)

Przestymulowanie to znaczy ze podczas podawania leków m in clo moze dojsc do takiego powiększenia jajnika ze moze pęknąć:( Wkoncu jak rosną pęcherzyki to i powiększa się jajnik. A jak pęknie to juz lipa:( Moj gin bardzo uwaza z dawką clo aby własnie nie doszło do przestymulowania:( Si:) to oki , napewno miał ok 20-22 mm wiec głowa do gory. Kasiu.... ciesz sie kochana ze nie musiałas przezywac tego co My.... My nie chodzimy na monitoring z przyjemnosci a z koniecznosci.....:( ja rozumiem ze stres nie pomaga ale niestety jak nie ma sie regularnie owu to monitoring i clo jest jedyną z kilku wspomagających sposobów aby zajsc w ciązę, oczywiscie musze byc przytulanki.... tak wiec więcej wyrozumiałasci..... pozdrawiam

witam, ja tez mam podobne problemy i zgadzam sie, ze na moitoring nie chodzi sie dla przyjemnosci, a clo raczej nikt po dwoch nieudanuch cyklach nie bierze... zapraszam na topik \'clostilbegyt i bromergon - moze sie uda\' pozdrawiam

Gość cetkac
innym wyznacznikiem do owulacji jest mierzenie poziomu estradiolu (E2), norma dla jednego dojrzałego pęcherzyka wynosi 200 pg/ml

Gość załamana 33
Jak ma 16 -17 mm to pęka a potem sie wchłania.Tak mówił mój gin.Ale ja monitorowałam co drugi dzien bo jak był juz ok to musiałam brac zastrzyk bo nie pekał tylko sie wchłaniał

Gość kjojik
byłam dziś na USG, wyszło że mój pęcherzyk ma 12 mm powiedział może urośnie, tyle ze ze 2 dni temu bolał mnie właśnie ten jajnik, czyli wynika że pękł, ja nie planuje kiedy ma być owulacja i inne pierdoły bo to błędne koło, po prostu codziennie kocham się z mężem i już :) Jaka jest szansa ze z tej komórki będzie Junior ?? Im bardziej się o tym myśli i planuje tym gorzej, znam wiele osób które strasznie się starały o dziecko, a jak odpuścili to bum i jest. Po bromergonie nie mam ochoty, a żeby coś wyszło musi się chcieć.

Gość didismama
ło matko a mój pęcherzyk nie chce pęknąć :( czy muszę robic testy na hormony (to strasznie drogie). juz prawie rok staraliśmy się z mężem i nie ma dzidzi :( co tu zrobić??

Gość Sirona
kurcze tyle sie o tym naczytalam ze juz mi glowa puchnie i nie mam pojecia co myslec............zaczne od poczatku, mam juz dzieci (nie planowane) teraz planuje i .......... zaczely sie schody :( kiedys mialam cykle 28dni, teraz mam 23-24 i wedlug kalendarza jajeczkowanie powinno byc 11-12dzien cyklu (i tak mi wychodzi na testach owulacyjnych) sluz plodny mam wlasnie w tych dniach, jednak gdy bylam u ginekologa w 10 dniu cyklu powiedzial ze pecherzyk ma 11milimetrow i jajeczkowanie bedzie w 14 dniu cyklu...ale w ten dzien nie bylo sluzu plodnego :( pomieszalo mi sie to wszystko :(((( tylko co dalej ? narazie czekam na efekty......... pozdrawiam :)))

Gość Kjojik
Z mojego 12 mm pęcherzyka w 12 dniu cyklu powstała Martynka.... W sobotę skończyła miesiąc, a lekarz powiedział że z tego pęcherzyka dzidziusia nie będzie. Zmierz temperaturę w pochwie, jeśli jest 37 st lub więcej masz owulacje, więc do dzieła, u mnie to podziałało (wiadomość trochę wyżej)

Gość Sirona
kurcze, nigdy przedtem nie sadzilam ze zajscie w ciaze to taka skomplikowana sprawa :( ja poprostu ''bzyk'' i bylam w ciazy a teraz im wiecej czytam tym bardziej jestem przerazona :( te wszystkie badania, pomiary, testy brrrr......... mam juz dzieci , wiec jesli nic z tego nie wyjdzie nie bedzie tragedii ale ........... chcialabym :)

Gość madalena0
Witam Mój pęcherzyk w 14 dc ma 10,8 mm także jest malutki cykle mam 28-29 dniowe. Teraz idę na badanie hormonów - prolaktyny, co wpływa na wymiary pęcherzyka, Czy powinnam zrobić tez inne wyniki ??? Kiedy najlepiej iść na badanie prolaktyny w 3 dc ????

Gość madalena0
Kjojik mój gin też podczas USG stwierdził że przy takim małym pęcherzyku to nie mam szans na dziecko, i troszkę się załamałam, twoja wypowiedz mnie podniosła na duchu:)