Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keira3010

postinor czy pomoże?- 3 razy wytrysk do środka

Polecane posty

Gość keira3010

pomóżcie mi czy któraś z was była w podobnej sytuacji zaufałam mojemu chłopakowi i kochaliśmy sie bez zabezpieczenia najpierw nie zdążył i skończył we nie a poźniej stwierdził że skoro i tak musze wziac postinor to przy 2 i 3 podejściu też zakończył we mnie wiem, że jestem głupia , ale nawet nie wyczułam momentu i nie zdążyłam go odepchnąć potem okazało sie ze az 3 razy miał wytrysk do środka czy postinor w tym wypadku równiz zadziała? czy któraś z was była w podobnej sytuacji? prosze o pomoc bo jestem załamana :(

Gość fotaryska
Koniecznie policz czy mialas dni plodne czy nie to jest najwazniejsze jezeli to byly dni nie plodne to nie musisz isc po postinor ale jezeli byly to najprawdopodobniej jestes juz po czesci mamusia.Wiec jak sumienie ci pozwala to idz do apteki po postinor

Gość okey
Postinor nie jest srodkiem poronnym. Ilość wytrysków zwiększa szansę, ale i tak powinien zadziałać.Jeśli nie minęly 72 godziny to biegiem do apteki.

Gość fotaryska
No to jakim jest srodkiem.Takim ktory niepozwala zarodkowi zagniezdzic sie w macicy!A co dla mnie rowna sie z aborcja bo to dzieciatko skoro nie umi sie tam zagniezdzic umiera!!!!!!Wiec nie piepsz mi tu ze to nie jest srtodek poronny...

Gość Arrvena
do keira3010 : co ty kobieto wygadujesz! ty pojecia zielonego widze nie masz ani o ciazy ani o tabletkach! Postinor nie jest tabletka wczesnoporonna wiec mozesz bez obaw ja wziac,nie dopusci po prostu do zagniezdzenia sie plemnika w macicy. A co do liczby wytryskow to nie ma najmniejszego znaczenia ile ich bylo. Wydaje mi sie jednak ze zeby kupic ten lek trzeba miec recepte.

Gość okey
Buehehe:) Nie kompromituj sie dziewczyno to po pierwsze po drugie się nie unoś bo nie ma po co:) Postinor zagęszcza śluz w macicy i utrudnia wędrówkę plemniką bo zawira gestagen.Jeśli jednak dojdzie do zapłodnienia i zrodek się zagnieździ podtrzyma ciąże.Także doczytaj za nim sie zdenerwujesz i jeszcze kogoś postraszysz:)

Gość ania2
na recepte

Gość fotaryska
Do okey:Ty pierdolona szmato wypierdalaj mi stad i to szybko bo mnie kurwica bierze jak widze takie bezsensowane komentarze jestem na IIroku medyscyny i cos nie cos o farmacutyce wiem wiec kto jak kto ale to ty sie kompromitujesz

jeżeli mialas owulacje to postinor moze nie pomoc mimo wysokiej skutecznosci, ale jesli bylas przed to raczej zadziala, kiedy byl ten stosunek? ktory masz dzien cylku? i co do gwinta robisz na necie?? lec po recepte kobieto...nie chce nikogo poczac, ale nie moge sie powstrzymac, skonczyl raz- no trudno, ale co to za beznadziejny fact, stwierdzil ze skoro raz skonczyl i musisz wziac postinor, to co tam ze przyjmiesz konska dawke hormonow i sie pewnie denerwujesz, pouzywal sobie jesscze 2 razy , n8e no co za PALANT! sorry ale tak uwazam PALANT!

Gość do ---- fotaryska
to ty sie dziewczyno kompromitujesz takim jezykiem, na II roku medycyny jestes ale pewnie ze wsi baba wyszla :O

Gość fotaryska
Przeczytaj a potem potwierdz to co powiedzialas czy ja sie kompromituje czy ty?

fotarystka, brak slow, co to za strona w ogole?! dziewczyno, te fragmenty plodu, to nei jest przeciez zarodek! noic takiego sie po postinorze nie dzieje, przeciez tam sa raczki i nozki, kobieto ty lepiej zajrzyj do ksiazek bo nie cfhcialabym zeby leczyl mnie taki \"lekarz \" jak ty, czt tam farmaceuta

Gość fotaryska
Przepraszam za to slownictwo ale zdenerwowalam sie bardzo

Choć uważa się, że Postinor Duo podany w czasie do 72 godzin po stosunku może mieć działanie wczesnoporonne to jednak zastosowany we wczesnej ciąży (w późnej tym bardziej) nie jest lekiem poronnym. Zawarty w nim levonorgestrel należy bowiem do grupy tzw. progestagenów (od greckiego gestos - ciąża) czyli hormonów wspierających ciążę.

Według oficjalnego stwierdzenia Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) antykoncepcja - przy użyciu hormonu jaki znajduje się w składzie POSTINORU-DUO - nie ma działania poronnego

Gość wszystko ok
ja piernicze z taka wiedza potem mamy felczerów zamiast lekarzy :O to pewnie banialuka ;) hahah

Gość fotaryska
Postinor-Duo Postinor-Duo to wysoka dawka progestagenu - 0,75 mg lewonogestrelu - powodująca spowolnienie transportu zarodka do jamy macicy (Kościelniak, Kaniewski, 2003). Równocześnie oddziałuje na śluzówkę macicy nie dopuszczając do jego zagnieżdżenia (implantacji) zarodka (Pharmindex, 2003). Wczesnoporonne działanie Postinoru pominięte jest w ulotce informacyjnej dołączanej do opakowania, podobnie jak informacja o wszystkich powikłaniach. Slogany reklamowe mówiące: "pigułka dzień po", "antykoncepcja doraźna" lub "antykoncepcja awaryjna" budują pozytywny wizerunek produktu jakim jest Postinor-Duo wśród potencjalnych klientów.

Gość jeśli jesteś studentką
medycyny, to zapewne wiesz co to jest, dajmy na to: - plicae tunicae mucosae vesicae felleae albo - plica glossoepiglottica mediana A jesli już nie pamiętasz, to na półce masz stosowną literaturę do sprawdzenia?

Gość wszystko ok
fotarystka a ty tak we wszystko wierzysz co napisza? Wyluzuj kobieto bo niedługo ludze zaczna sadzic ze brak seksu to tez jest srodek wczesno poronny ;) bo przeciez nie pozwalamy zagniezdzic sie zarodkowi w jajeczku tylko co miesiac wypływa z nas puste niezapłodnioine jajeczko ;)

i tak cien ie przekonam, ja podalam oficjalne oswiadczenie, tyb podajesz informacje ze stron o naturalnym planowaniu rodziny wg. ktorych prezerwatywy podowuje raka, pigulki anty to zlo itd. a jedyna skuteczna metoda to kalendarzyk, Ani ja ciebie nie przekonam ani Ty mnie

Gość fotaryska
Przepraszam bardzo ja tu nie przyszlam chwialic sie ze jestem studentka medycyny ja przyszlam tu pomoc dziewczynie ktora potrzebuje pomocy a o ktorjej w tym sporze zapomnielismy.Ale ja nie powiedzialam ze ja wierze we wszystko poprostu takie strony nie podaja falszywych informacji a moze to ty wierzysz we wszysto???Ja nawet jezeliby to wole wierzyc ze to jest ZLE nic kiedys dowiedziec sie ze przez w;asna glupote stracilam dziecko!Kochana ktora zakladala ten topik zastanow sie ewentualnie zrob test ciazawy aha a ile masz lat jeszcze jak moge wiedziec???

Gość wszystko ok
No i sie przez przypadek pochwaliłas ze jestes studentka medycyny. Widac jak jej pomagasz . Dziewczyna przerazobna a ty jeszcze dokładasz do pieca . Brawo moje gratulecje przyszła pani doktor medycyny ;)

dokladnie....zalosna pani doktor.....to ze wezmie postinor nie znaczy ze cokolwiek usunie, rownie dobrze moglo w ogole nie dojsc do zaplodnienia:O

Gość fotaryska
Ja jej wcale nie chce wystraszyc tylko mowie jej poprostu prawde a to ze sie nie zabezpieczala przed ciaza to jako jako bycmoze przyszly lekarz mam jej moze jeszcze ta ciaze usunac tak?lekarze maja pomagac co wcale nie oznacza ze musza oklkamywac soje pacjentki.A jezeli zdecydowala sie na wspolzycie to i chyba zdecydowala sie na zalozenie rodziny,a to ze sie nie zabezpieczala to oznacza ze zaraz ma sie faszerowac srodkami poronnymi mogla uwazac.Z reszta niech robi co uwaza ja jej tylko radze

Gość fotaryska
Ja z moim chlopakiem kochamy sie codziennie i zazywam tabletki antykoncepcyjne nie myslcie ze ja skoro nie jestem za Postinorem musze byc zaraz zakonnica.I to jest wlasnie myslenie glupich idiotek