Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiająca sięm

jakiego pieska wybrać??

Polecane posty

Gość zastanawiająca sięm

niedawno zdechła mi suczka- terier tybetanski :( zastanawiamy się nad kolejnym psem, ale nie chcemy już kolejnego 'psa zabawki' chcemy psa jakiegoś większego i konkretniejszego ;) ale tez bez przesady. mamy mieszkanie 60 metrów kwadratowych. mam czas na wychodzenie z psem nawet godzine dziennie, oraz działkę na której sędzam wakacje, kazdy wekend od kwietnia do października. pies napewno musi mieć sierść krótką ;) zastanawiałam się nad dobermanem, owczarkiem niemieckim ale te będą trochę przyduze :( więc moze coś z ras typu bull????? taki bull terier itp. taki pies w sumie najlepszy, ale tyle się słyszy ze pozagryzały właścicieli :o nie wiem jak to w sumie z nimi jest :o więc chyba pozostaje dalmatynczyk. ale pytam sie Was bo moze polecicie mi jakąś taką średnia rase, ale nie jakąś jamzgaczącą małą pipidówke :o

Gość a może beagle
?

Gość zastanawiająca sięm
oooooo nie! tylko nie beagle :o moja 'kolezanka' ma beagle-tak tego psa jak i jej nienawidze ze nie da się opisać beagle odpada, źle mi się kojarzy i źle będzie kojarzyć do konca zycia

Gość zastanawiająca sięm
jak przeglądam to i owo to są rasy które by mi odpowiadały. ale w zyciu takich na oczy nie widziałam, są cholernie zadkie i musiałabym wydać na niego chyba majątek!!! o ile bym gdzies znalazła.. :o

Gość a może beagle
o rany :D Rozumiem, że durna koleżanka, ale te psy są rewelka :D Co Ci się w nich nie podoba?

Gość zastanawiająca sięm
dlaczego nie ma takich średnich masywnych ras?????? około 45 cm w kłębie????? nie duze jak owczarki, ale nie małe jak jamniki :o taki: nieduzy pies obronny, którego moznaby się przestraszyć na ulicy. ale ten bullterier to mnie chyba zagryzie, więc chyba będzie ten dalmatynczyk. ostatnia szansa w Was.

Gość zastanawiająca sięm
ten jej pies był tak pierunsko głupi ze poezja :o :o :o no a pies będzie mi się z nią kojarzył!!!!!!!! i jeszcze powie ze od niej sciągnełam! pfffff

Gość To oczywiste
Wybierz retrivera.

Gość zastanawiająca sięm
no i zrobiłam test. nooo i jest pośród nich bullterier!

Gość mam 25 lat i jeszcze nigdy
wez lepiej jakiegos kundelka ze schroniska , po co ludzie wydaja tysiace zl na psy jak tyle fajnych pieskow siedzi samotnie w klatkach :(

Gość gołota a.
bokser - tylko bokser!

dla beagla , boksera , dobermana , dalmatyńczyka , owczarka niemieckiego godzina ruchu dziennie to za mało. poza tym krótka sierść , jak boksera , czy dalmatyńczyka , bardzo wbija się w dywan , tapicerke , jest trudna do usunięcia. A moze duzy terrier? Airedale?Nie gubi sierści , jest spory. http://pl.wikipedia.org/wiki/Airedale_Terrier

Gość doga
lubię dogi:)

Gość czy rasa jest ważna
nie znoszę takich pseudo miłośników zwierząt, którzy wybierają rasę po to.... własnie - po co? Żeby się inyny pokazać? Współczuję tym zwierzętom tylko

Gość pojebane no pojebne
wez psa ze schroniska ! a ten bullterier nieh ci dupe do kosci wygryzie! te psy sa brzydkie i agresyne, a ty szukasz psa ktorego by sie bano, stad podejrzeniea, ze wychowasz go wlasnie n takiego agresywnego zabojce

Gość 22mnkj
Bokserki sa super piesakami polecam

jeszcze terrier irlandzki psa rasowego wybiera sie dlatego , że można przewidzieć pewne cechy psychiczne , a wygląd będzie pewny.Sama mam kundla , ale biorąc mieszańca nigdy nie wiesz , co z niego wyrośnie.Można się nieźle przejechać.Z małej kulki wyrośnie półbernardyn , a ze szczeniaka po \"wilczurkach\" jamnikojoreczek;)

Gość czy rasa jest ważna
ja mam 2 psy ze schroniska. Są przekochane. Pieprzeni "miłośnicy".....

ja miałam w domu 3 amstafy =american staffordshire terrier- czytaj \"pitbull\" i chowały sie doskonale. To wszystko zalezy jak go wychowasz Teraz została mi jedna suczka ktora ma juz 12 lat. I do rany przyłóz:) Zachowuje sie w domu jak potulny yorkshire terrier:):):) to kwestia wychowania:)

aaa moj znajomy ma sasiadke ktora che oddac w dobre ręce 2 letnia spokojną amstaffkę, kobiecie zmarł maz i nie daje rady z psiną ktora potrzebuje ruchu:) a babka ma po 50 i nie ma na nią siły:P

wzięłam 10 misięczną suczke ze schroniska i nie żałuję. Ale jej agresja i liczne choroby , to duze wyzwanie i , co tu gadać , koszty.A w schronisku nie poinformowano mnie o chorobach , odkrywałam je powoli sama... wiec nie pisz "piprzeni miłosnicy" , to raczej osoby wiedzace , czego oczekuja po psie.A juz zdecydowanie odradzam na pierwszego psa taka bide po przejsciach

Gość tak...........
dziecko sobie też kup - wybierzesz cechy przecież, wygląd itd.

moja droga , jako lekarz weterynarii jestem zdecydowana przeciwniczka mnożenia kundli.Zachęcam do adopcji tych , które już są na świecie , sama mam taką suczke , ale doskonale rozumiem osoby decydujace się na psy rasowe.Pies to nie człowiek , nie zapominaj.

Gość daniela
a moja siostra musi oddac rocznego jamnika po szczepieniach z powodu alergii dziecka jak chcesz to chetnie oddam

Gość AOooomm
tylko nie amstaffa czy innego, to stuknięte psy, nie nadają się do zabaw z innymi zwierzętami. Weź labradora jeśli chcesz rasowego, jest duży, śliczny, ale potrzebuje dużo ruchu, uwielbia jeść :O tak, że czyści trawniki na osiedlu. Nie szczeka. Ale popieram, że lepiej wziąć psa ze schroniska. Tam też są rasowe. Zresztą kundelki są bardziej wytrzymałe. Rasowe częściej chorują. Boksery np. mają skłonność do nowotworów. Wszystkie jakie znam umarły na nowotwór :O więcej do poczytania na vet service.

Gdybyś miała domek z ogródkiem ale mieszkała w nim doradzałabym dobermana. Sama mam dwa i są to fantastyczne psy ale godzina ruchu to za mało, zwłaszcza na smyczy i w kagańcu. Moje psy potrafią biegać jak szalone pół dnia i m.in. dlatego nie są agresywne, bo agresywny doberman to nie jest fajny widok.