Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuzynka panny mlodej

pytanie do młodych małżeństw

Polecane posty

mam pytanie do młodych małżeństw- jeśli takowe tutaj zaglądają :) wybieramy się z facetem na 2 wesela za miesiąc i oczywiście pojawia się pytanie co im kupić? największy problem jest taki, ze młodzi będą mieszkać z rodzicami, wiadomo, jeśli by poszli na swoje przydałby im się nawet tłuczek do mięsa :D a tak? wiec mam do was pytanie, co Wy dostaliście id takich osób typu kuzyn, znajomy -wiadomo ,ze nie kupie prezentu za 500 zl bo mnie na to nie stać po prostu, w najgorszym wypadku damy kasę do koperty :) ale chcieliśmy im cos jednak kupić, możecie doradzić? albo chociaż napisać z czego NIE byliście zadowoleni, czego NIE kupować?

Gość mloda zonka
popieram ta koperte. ja dostalam min 5 kompletow poscieli. OK przydadza sie choc na dobra sprawe uzywam tylko dwoch, bo brudny zaraz piore. posciel to jest najmniejszy problem. ale co zrobic gdy sie ma 2 zelazka, miksery Brauna lub droga zastawe stolowa we wzorek ktory ci kompletnie nie opowiada? stanac z tym na bazarze? uwazam ze lepiej dac pieniadze - tyle na ile cie stac, niz uszczesliwiac kogos na sile prezentem. zas pod Kosciolem lepiej dac czekoladki niz kwiaty

No chyba, ze chcesz jak najmniejszym kosztem, bo mniej niz 100zl to glupio troszke do koperty dac, a prezent kupisz za mniej. JA kupilam kolezance szklo - 3 rodzaje kieliszkow (po 6 sztuk takie podpalane) za ok.80zl. Nie bylam na weselu ale mnie zaprosila to wypadalo cosik dac ;)

A ja dostałam filtr do wody, dzbanek - nie jest to artykuł pierwszej potrzeby, więc na liście zakupów młodego małżeństwa na szarym końcu - i używam osiem lat, uważam, ze był to bardzo trafiony prezent. Może byc stojak na wino (jeśli młodzi lubią wino) albo np. karafka... I nie są to drogie rzeczy.

kase to najlepsze wyjsc prynajmniej sie wesele zwroci w jakims stopniu a tak jakbym dostala karafke albo stojak na wino to bym sie zalamala takie prezenty typu porcelana czy zegarek na sciane sa tragiczne bo kazdyma swoj gust i potem w domu wala sie 50 niepotrzebnych rzeczy ktoe do niczego nie pasuja

Ja dostalam serwis na 18 osob ktory mi sie przydal,robot kuchenny i komplet garnkow,a reszte to kase.

a najgorsze sa prezenty oryginalne, artystyczne... (typu wlanie jakies obrazki, zegary i inne pierdoly) Tzn w dobrej wierze dawane... ale supelnie bez sensu ;)

ja teraz ide na ślub we wrzesniu będę malować kopię obrazu klimta\"pocałunek\" :)

fuckt---> Bez urazy... ale nie chcialabym takiego prezentu ;) Wolalabym bez prezentu w ogole ;) Ale moze byc tak, ze taka para sobie wlasnie zyczy (zlozy zamowienie). No wtedy to jak najbardziej :D

ja po prostu wiem ze panna młoda kocha klimta i baaardzo sie ucieszy ;) i baardzo pasuje do ich mieszkania ;)

Gość mloda zonka
co innego jesli to prezent od ciebie tzn przez ciebie wykonany. dostalam komplet do herbaty z bialej porcelany recznie malowany przez mojego kolege. uwazam ze jest super choc rzadko go uzywam bo farba sie zmywa. co innego postarac sie i zrobic cos samemu, bo nawet jesli nie pasuje do mieszkania to ma wartosc "niematerialna"

dokladnie tez tak mysle z drugiej strony taka dobra kopia jest warta od 1000 do 2000 zł a jesli ktos lubi obrazy to mysle ze to dobry prezent moja znajoma robi na zamowienie takie recznie malowane filizanki farbami które sie nie zdzieraja przy myciu z imionami pary mlodej i jak np pan mlody gra na gitarze to maluje gitarzyste dowiaduje sie roznych rzeczy o parze mlodych potem pakuje to w pudełeczko wypelnione sianem i uwazam ze to tez mily prezent

Gość wesele
A jeśli kase, to ile dać, by nie było za malo. Ile dają w większości? Myślałam o 300 zł, za mało? za dużo? Dla mnie ta kasa to dużo.

Gość Hiena
200-300 zl jest w sam raz. Zalezy na ile cie stac. Jesli zarabiasz wiecej i Mlodzi sa z twojej rodziny i wazni dla ciebie, to 500 zl. Ale mozesz juz 200 bez wyrzutow sumienia.

bylam na jednym weselu i para mlodych dostala taki "bukiet" z pieniedzy 10 zł pozaginane w wachlarzyki zawiązane na środku i przyczepione do patyczków... zawsze skoncentrują sie na efekcie a nie na ilości ;)

Gość ja wychodzę za mąż
we wrześniu, ogólnie delikatnie w rodzinie przebąkujemy, że przydadzą się nam pieniądze, ale ze znajomymi ustaliliśmy, że od dnich będą prezenty, które sami zasugerowaliśmy (na luźno rozmawialiśmy o tym na imprezie i to oni rozpoczęli ten temat). Prezety mają być w granicach totalny max 200 zł

chyba najlepsze rozwiązanie to pieniążki..bo ich nigdy nie za wiele. Nasi znajomi tez pytali co chcemy i dlatego dostalismy same fajne prezenty. Orginalnym prezentem był drewniany album na zdjecia i taka sama ramka..ale mnie sie akurat podobał:)

Gość wesele
dzięki za odpowiedź Uważam, że jeżeli idzie się we dwoje, a w knajpie płacą około 100 zł za osobę, to danie poniżej 200 zł to mało. Albo porównać z sylwestrem. Ale chciałm wiedzieć jak sądzą inni, by wiedzieć jak postąpić.

hmmmmm czyli chyba damy im kase... ej albo ten bukiet z kasy hihi tylko zastanawiam sie czy to ma byc prezent, czy dodatek do prezentu :P