Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sesja slubna

zdjecia - koniec ze slubnym kiczem!

Polecane posty

Go艣膰 sesja slubna

Witam wszystkich :) Zdjecia slubne to najczesciej para na tle palacu, parku, klombu roz, ewentualnie sesja studyjna - z papierowym tlem... Dla tych, ktorzy nie chca miec sztampowych zdjec, ktorzy maja dosc ujec w stylu \"on kleczy i poprawia jej podwiazke\" a ona \"czule sie usmiecha\" mam pewna propozycje. Mam dobry aparat i duuuzo pomyslow - jedyne czego mi brakuje, to doswiadczenia. Dlatego szukam pary, ktora pomoglaby mi je zdobyc. Ze swojej strony moge zagwarantowac zdjecia, ktore beda piekna pamiatka i nie beda mialy nic wspolnego z \"galeria sztucznych usmiechow\". Bo przeciez nie chodzi o to, aby pstryknac fotki sukni slubnej, najwazniejsi sa ludzie i ich uczucia. Teraz pewnie zastanawiacie sie, ile to kosztuje? Otoz nie ma mam ustalonego cennika, nie ma mowy o placeniu za ilosc poz czy ograniczenie sesji do kilkunastu ujec. Nie ma ustalonej ceny - wszystko jest do uzgodnienia i na pewno duuuzo taniej niz u fotografow \"specjalizujacych sie w slubach\". zainteresowanych prosze o kontakt - entrain@o2.pl

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jes jes jes
gdzie chcesz te zdjecia robi膰? Tzn w jakim miejscu Polski?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hhhhhhh
kofana ,ale one tego pragn膮--tego go艂膮bka kiedy艣 ju偶 tu haja by艂a,wklei艂am pi臋kne zdj臋cia to stwierdzi艂y ,ze wiocha,ze pseudoartystyczne,a pokaza艂y mi sztuczne u艣miechy i ma艣lane oczka O TO JEST TO!! to jest 艣lub hihi

Udost臋pnij ten post

Nie hajtam si臋 w najbli偶szym czasie (a szkoda :P), ale w razie jakby co, ch臋tnie bym z takich us艂ug skorzysta艂a. Na womity mi si臋 zbiera, gdy widz臋 ten 艣lubny kicz. :O Mo偶esz napisa膰 co oferujesz zamiast niego? Np opisa膰 jeden sw贸j pomys艂? Ciekawa jestem czym mo偶na zast膮pi膰 ten ch艂am, do kt贸rego wszyscy przywykli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jes jes jes
gdybym bra艂a fotografa, kt贸ry chce na mnie potrenowa膰, to zap艂aci艂abym mu jedynie za odbitki, a napewno nie za sesje!!!to tak jak idziesz do fryzjera, i godzisz sie,zeby obcina艂a cie praktykantka-p艂acisz za to?????ludzie, nie pier*olcie!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jes jes jes
a poza tym, jak znajdziecie fajnego fotografa, i macie pomys艂 na wyj膮tkow膮 sesj臋 艣lubn膮, to napewno zgodzi sie na sugestie. A skoro jeste艣cie takie m膮dre, to napewno macie setki pomys艂贸w:PBo nie tylko fotograf robi z艂e zdjecia, jak para jest do bani, to cho膰by sam Murray przyjecha艂, to zdj臋cia bed膮 o dupsko(WASZE)rozbi膰:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hhhhhhh
a to fakt,para musi by膰 z polotem my mieli艣my mi臋dzy innymi na 艂膮ce,i pasowa艂a do tego moja suknia,nawet bukiet,nie wyobra偶am sobie bufoniastej sukni ,bukiet ala kulka,to tak ale do pa艂acu i kr贸lewne struga膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmmmmmmmmmmm1
ja juz po zdjeciach slubnych jestem, ale strasznie mnie ciekawi co to za nowy pomys艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jes jes jes
zaden nowy pomys艂!pewnie kole艣 sobie w Media Markt kupi艂 cyfr贸wke za 499 z艂, i chce naci膮gn膮膰 ludzi przed 艣lubem, kt贸rzy wiadomo-staraj膮 sie oszcz臋dza膰, na czym mog膮..ehhh...gdyby ta sesja za darmo, to wtedy OK, ale p艂aci膰 amatorowi???????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sesja slubna
widze, ze dyskusja sie ozywila Przede wszystkim nie koles, tylko kolezanka :) z Warszawy, ale okolice tez wchodza w gre - mam na mysli np Sochaczew, Skierniewice, Rawa Maz. cyfrowki za 499zl nie skomentuje (chociaz taka tez mam :P), nie bede sie tu chwalic aparatem, bo chyba nie o to chodzi... Pisalam juz, ze cena jest do uzgodnienia - za cos w koncu musze te zdjecia wywolac. A porownanie z fryzjerem nie jest zbyt trafne - praktykantce tez sie placi, chociaz mniej ;) Nie jest tez tak, ze nigdy nie robilam slubnych zdjec - pierwsza sesja miala miejsce kilka lat temu na slubie mojej siostry :) sesja odbyla sie na lace - z polnymi kwiatami etc. efekt byl niezly, ale od tego czasu duzo sie nauczylam. Z pomyslem mlodej pary na zdjecia bywa roznie - czasem trzeba ich zachecic do eksperymentow. Ja nie mowie, ze wszystkie zdjecia maja byc oryginalne - w koncu konserwatywnej ciotce tez trzeba cos dac na pamiatke. ;) Ale myslalam np o sesji na ulicach miasta - tego, z ktorego ci mlodzi sa. Z neonami, latarniami, przystankami itd. Chodzi o to, zeby pokazac, ze to sa zwykle miejsca - tylko ludzie sa niezwykli. Widzialam kiedys takie zdjecia mody i wyszlo naprawde super. Myslalam tez o tym, zeby porobic zdjecia w miejscach kojarzacych sie mlodej parze z poczatkami ich znajomosci. Tak, zeby potem ogladajac te zdjecia nie mowic tylko "zobacz jak fajnie tu sukienka wyszla", tylko "zobacz, to nasza latarnia", "nasze schodki na ktorych siedzielismy do 3 w nocy", "przystanek na ktorym pierwszy raz sie calowalismy". Mam nadzieje, ze wiecie co mam na mysli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laboratorium foto
Fajne pomys艂y tylko czy aby wykonalne. Wiele os贸b ju偶 na tym sobie po艂ama艂o z臋by. Na miejscu m艂odych par nie ryzykowa艂abym wykonaniem zdj臋膰 przez osob臋, kt贸ra dopiero zaczyna si臋 uczy zawodu fotografa. 艢lubu i czasu z tym dniem zwi膮zanym nie da si臋 ju偶 powt贸rzy膰. Nawet gdyby zdj臋cia by艂y darmowe ma艂o jest prawdopodobne, aby kt贸ra艣 para chcia艂a zaryzykowa膰 tak膮 us艂ug臋. Najlepiej zaproponowa膰 znajomym, kt贸rzy innego dnia mieli robione zdj臋cia przez osob臋, kt贸rej zdj臋cia ju偶 widzieli i im si臋 one podoba艂y. Dobrym rozwi膮zaniem jest zatrudnienie si臋 jako ucze艅 w kt贸rej艣 agencji fotograficznej. Agencja pokryj koszty materia艂贸w i w zasadzie b臋dzie szkoli艂a dla siebie pracownika. Coraz wi臋cej dobrych firm przyjmuje uczni贸w do nauki robienia zdj臋膰 w technice analogowej, bo ta technologia coraz szybciej przechodzi do fotografii profesjonalnej a jest naprawd臋 bardzo ma艂o m艂odych os贸b umiej膮cych pos艂ugiwa膰 si臋 negatywem. We藕 Panoram臋 Firm i zacznij dzwoni膰 lub wysy艂a膰 emalie po agencjach fotograficznych. Zdj臋cia z latarniami, neonami, w膮skimi uliczkami czy o艣wietlonym przystankiem autobusowym to ju偶 s膮 bardzo znane i oklepane tematy, kt贸re si臋 nie sprawdzi艂y w fotografii cyfrowej. Zr贸b takie zdj臋cia najpierw bez pary m艂odej i zobaczysz jak si臋 przy tego typu zdj臋ciach namordujesz i ile na to stracisz czasu. Para m艂oda nie b臋dzie czeka膰 10 minut a偶 zrobisz jedno zdj臋cie. Pozdrawiam i 偶ycz臋 powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Bardzo fajny pomys艂 :) Sama bym spr贸bowa艂a , ale : po pierwsze - 艣lub za rok po drugie - moja przyjaci贸lka robi mi sesj臋 ... My艣le, 偶e powinna艣 swoj膮 cen臋 maxymalnie obni偶y膰 , tzn. symboliczna kwota ( ale nie symboliczna z艂ot贸wka :) ) i np. zaproponowa膰 tak膮 sesj臋 wst臋pn膮 , przed 艣lubem .. Bez sukni , tylko tak normalnie ... codziennie . Je偶eli pare spodobaj膮 si臋 zdj臋cia , i je偶eli uchwycisz w艂a艣nie ludzi , a nie sukni臋 czy welon , to na pewno skorzystaj膮 tez po 艣lubie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sesja slubna
Laboratorium foto - jasne, ze latwiej i szybciej ustawic mlodych na mostku i kazac im podziwiac zachod slonca ;) a zdjecia uliczek i przystankow autobusowych juz robilam i nie wydaje mi sie, zeby to byl niewykonalny pomysl. Oczywiscie nie mam zamiaru robic tego w ciagu dwoch godz miedzy slubem a przyjeciem. dziekuje za uwagi, ale ja juz mam swoja wizje i tego sie bede trzymac. Pomysl ze znajomymi to nic odkrywczego - jedni nawet mnie o to poprosili w ramach prezentu slubnego ;) monia - dzieki za mile slowa :) ad ceny - jestem skolonna zrobic taka sesje tylko za koszt wywolania odbitek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jes jes jes
no wszystko brzmi fajnie w艂a艣ciwie, ale do Zakopanego pewnie nie przyjedziesz:)

Udost臋pnij ten post

>> nie bede sie tu chwalic aparatem, bo chyba nie o to chodzi... mysle,z e jednak po czesci o to chodzi. Chcesz robic zdjecia niepowtarzalnej okazji i chyba potencjalni klienci maja prawo wiedziec jakim sprzetem sie zamierzasz poslugiwac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fa艂ka
cytat''Myslalam tez o tym, zeby porobic zdjecia w miejscach kojarzacych sie mlodej parze z poczatkami ich znajomosci. Tak, zeby potem ogladajac te zdjecia nie mowic tylko "zobacz jak fajnie tu sukienka wyszla", tylko "zobacz, to nasza latarnia", "nasze schodki na ktorych siedzielismy do 3 w nocy", "przystanek na ktorym pierwszy raz sie calowalismy". Mam nadzieje, ze wiecie co mam na mysli. '' m贸wisz,gdzie si臋 m艂odzi poznali? pod latarni膮? hihi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sesja slubna
edytka - napisalam juz, ze zainteresowanych prosze o kontakt mailowy. Jesli chodzi o aparat - tylko zupelnemu laikowi moze sie wydawac, ze wystarczy miec dobry sprzet, a zdjecia beda piekne. Niby co, same maja sie zrobic? :P Tak naprawde wszystko zalezy od fotografa - naprawde dobry moze zrobic swietne zdjecia nawet przecietnym aparatem. jes, jes - Zakopane to nie jest zly pomysl ;) tylko zalezy kiedy, no i czy przejazd by mi sie zwrocil. Jakby co pisz na maila: entrain@o2.pl fa艂ka - faktycznie moze troche niefortunnie to zabrzmialo :) ale nigdzie nie jest napisane, ze chodzi o miejsce, w ktorym sie poznali :P

Udost臋pnij ten post

sesja slubna to ja. Czarny nick lepiej wyglada :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jes jes jes
wuiesz sesja, ja w艂asnie wynalaz艂am fotografa przez internet, ale troche sie tego wystraszy艂am, i nie wiem, czy nawet dzwonic do Niego. Nie obra藕 sie, ale ostro偶no艣ci nigdy za wiele:)Napisz chociaz, ile za tak膮 sesje by艣 sobie policzy艂a, nie licz膮c wywo艂ania zdj臋膰 najpierw, a potem ze zdj臋ciami:)

Udost臋pnij ten post

jes, jes, mozemy sie jakos dogadac ;) napisz do mnie na maila, przeciez to do niczego nie zobowiazuje, a nie chce tego ustalac na forum. Mam ciotke w Zakopanem wiec za nocleg sobie nie dolicze ;) Jesli masz jakis pomysl na swoje zdjecia albo spodobaly ci sie jakies w necie to przeslij linka, zobacze mniej wiecej o co chodzi. :)

Udost臋pnij ten post

jes, jes - przede wszystkim daj znac, kiedy mialoby to byc, ile chcialabys zdjec, czy chodzi tylko o jakis plener, czy zdjecia z kosciola i wesela tez. Nie wiem ile w Twoich okolicach bierze sie za taka usluge, dlatego ciezko mi cos zaproponowac - nie wiem z czym sie porownac. Zupelnie gratis moge ci zaoferowac umieszczenie najladniejszych zdjec na mojej stronie www - tak zebys mogla np przeslac linka znajomym zeby mogli sobie je obejrzec w dowolnej chwili :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mystica
hej sesja..napisalam Ci maila. Daj znac co sadzisz o mojej propozycji....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojojo
zupe艂nie gratis zrobi sobir twoim kosztem reklame jakie to mi艂e馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zeb
sesja slubna, a masz czas i chec na 26.08 ??? w warszawie ?

Udost臋pnij ten post

zeb - checi to mam, ale wtedy jest wlasnie ten slub przyjaciol... Szkada ze terminy sie wykluczaja... Jedyne co moge zaproponowac to sesje w plenerze innego dnia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yasminka
Wyalalam ci maila, ale na wszelki wypadek tutaj tez zagladam - a co mi tam, warto podniesc temat :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vao
Szanowne napalone na darmoche. Nie ma cudow. Bez okreslonej kategorii obiektywow -15 2.8, 30 1.4, 50 1.4, 85 1.4, 135 1.8, 180 2.8, 200 2.8, 70-200 2.8. nie ma mowy o zdjeciach portretowych, te obiektywy kosztuja fortune. I miedzy innymi dla tego profesjonalisci sobie troche licza za zdjecia. Juz nie wspomne o radiowych wyzwalaczach, lampach studyjnych z przenosnym zasilaniem, bledach odblaskowych, swiatlomierzach. Amator moze liczyc na 1-3 udane zdjecie z 1000 pstryknietych. Profesjonalista w kazde zdjecie wklada wyobraznie, doswiadczenie i wiedze, ktora nie pojawiaja sie nagle z pierwszej sesji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja rada...
Vao moja rada to aby艣 uda艂 si臋 do dobrego psychiatry to mo偶ne ci pomo偶e w twoich problemach. Szkoda 偶e zakl臋cie ,,gi艅 trolu" zazwyczaj nie chce zadzia艂a膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hehehhehehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anieani
ja popieram autorke topicu - na ogol fotografowie robia tak oklepane zdjecia ze zal tylek sciska i jeszcze za to biora 1400 zl. Dlatego ja na weselu bede miala kolege ktory ma calkiem niezly aparat i dopiero zaczyna swoja kariere jako fotograf slubny, nie mniej na pewno walnie mi jakies oryginalne fotki. Tak wiec oryginalnosc gora! powodzenia!!

Udost臋pnij ten post