Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cera mieszana

Jakie kosmetyki, kremy uzywacie do cery mieszanej??

Polecane posty

Gość cera mieszana

nie potrafie zajac sie swoja cera...mam zaskórniaki, wągry na nosie no i rozszerzone pory.Nie wiem jakich kremów uzywac, maseczek, peelingów(tyle tego jest).Narazie uzywam kremu matujacego perfect(nie wiem czy dobrze napisałam nazwe firmy)i maseczke rozgrzewającą, zwęzającą pory.nAPISZCIE JAKICH KOSMETYKÓW UZYWACIE

Gość a mialo byc tak pieknie
peeling z avonu taki bialo niebieski

na noc kwasy - obecnie lotion 2% BHA Pauli Begoun, na to co ok. 2 dni krem nawilżający, na dzień wysokie filtry. ok. 2 razy w tyg. maseczka oczyszczająca, zwykle na bazie glinki, 2 razy maseczka nawilżająca.

Gość cera mieszana
A po co stosujesz te kwasy? Teraz latem...

ja stosuję serię z nivea youg, jest bardzo dobra, poza tym naprawde polecam peeling enzymatyczny 2 razy w tygodniu (ja miałam z Polenna Malwa w saszetkach) - cudowna sprawa. Na noc jakiś sztyft na wypryski, maśc cynkowa jest tez dobra i tania. Staram się też kilka razy przemywać twarz w ciągu dnia tonikiem :) Zapraszam też do programu dla kobiet :Odkryj swoje piękno www.kobieta.wellnesslife.pl

kwasy stosuję, aby zminimalizować pory. a latem? to są kwasy BHA, a nie AHA. to łagodny preparat. na pewno nie stosowałabym teraz Glyco-A czy dwustopniowego peelingu Avonu. poza tym, nie jest to moja pierwsza przygoda z kwasami, nie opalam się, wiem, jak się chronić filtrami, jakich filtrów używać i w jakiej ilości. promienie UVA, które powodują przebarwienia, docierają do nas również w pochmurne dni, jak i zimą, tak więc to, że teraz jest lato, niewiele zmienia w mojej pielęgnacji. nie martw się, nie ma ryzyka, że nałożę kwasy i polecę na plażę ;) ale na pewno nie zaleciłabym teraz kwasów osobie początkującej lub takiej, która nie ma zielonego pojęcia o filtrach.

Gość kosmeticzka
jest teraz tak wiele różnych kosmetyków, że trzeba je dobierać indywidualnie, niestety najczęściej metodą prób i błędów. ja osobiście używam nivea do cery mieszanej. jednak nie najważniejsza jest firma a to by stosować kosmetyki całej linii, bo wtedy dopiero działają tak jak producent pisze i uzupełniają się nawzajem.

Gość Ty to chyba jakaś podrabiana
kosmetyczka jesteś, bo każdy wie, że wcale nie trzeba używać kosmetyków jednej serii, aby działały - to tylko trik producentów, aby wyciągnąć więcej kasy od klientów.

Polecam mikrodermobrazję z Avonu,peeling z migdałami Oriflame oraz serię Nivea Young jest naprawdę bardzo dobra.Polecam również domową maseczkę z drożdży-Rewelacja!!!

Gość izuńka
Do Justy A czy po tych kwasach nie wylazło ci to cholerstwo na wierzch? Bo słuszałam, że cera się oczyszcza i jest tragicznie

nigdy nie miałam trądziku, więc moja cera chyba nie ma się z czego oczyszczać... mój problem to rozszerzone pory w strefie T i zaskórniki. u niektórych faktycznie następuje wysyp po kwasach, zwłaszcza tych mocniejszych.

Gość ja używam trzech kroków
Clinique i jest ok. wcześniej używałam Avene, ale kosmetyków do cery wrażliwej, nawilżającyh i też było bardzo dobrze, Generalnie lepiej nawilżać niż wysuszać, bo efekt może być nieciekawy

Gość bułki nie bułki
ja używam kremu Estee Lauder Day Wear Plus i jest ok. Ma filtr, jest lekki, dobrze nawilża. Skóra się nie świci i jest cacy;) Wcześniej używała Diora jakiegoś sorbrtu głęboko nawilżającego i też był ok:) Do mycia twarzy zwykły żel LRP Toleriane, albo pianka Biosource Biothermu-suuuuper:)

Gość Kacha_19
a gdzie kupujecie te kwasy?W jakich cenach?Jakie filtry stosujecie teraz latem?

Gość lopp
do mycia: np.lavera spa żel różany- pory lepiej wygladają Faberlic scrub Q6 traktować jak enzymatyczny krem-żel balans FM4 i jest cacy:)