Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAK PYTAM...................

jakich kosmetyków kolorowych używacie na codzień?

Polecane posty

Gość TAK PYTAM...................

czesć Ile i jakich kosmetyków kolorowych uzywacie na codzień? u mnie do nie dawna było tak: -fluid ( nie wiem po co, bo mam czystą cere, chyba z nawyku:O) - puder w kamieniu - róż do policzków - cienie do powiek - TUSZ DO RZĘS (ZAWSZE) - baardzo żadko czarna kredka, naprawde raz mozę na 2 miesiace - błyszczyk bezbarwny lub pomadka ochronna

Gość a mialo byc tak pieknie
nic nie uzywam chce byc naturalna a nei wymalowana a ty teraz jakich uzywasz?

Gość tylko tusz

czarny tusz. ciemnoszara kredka czasem. podkład i korektor czasem jak chcę baaaardzo ładnie wyglądać i nie ma 30 stopni ;) no i mam 18 lat. często im kobieta starsza, tym więcej kosmetyków :)

Gość TAKPYTAM......................
Ja zrezygnowałam z pudru :D

Gość tipsyangell
Zależy od pory dnia oczywiście, ale od popołudnia (wieczór,wyjscie): podkład,puder sypki,zamiast różu puder w kulkach (naturalniej wygląda), cienie, tusz (przede wszystkim! tuż po podkładzie w/g ważności!) i czasem błyszczyk albo pomadka ochronna.

Gość tipsyangell
O ładoga, ja znam takie osiemnastki, ze jak się drapią po twarzy to im na niej dziury albo całe bruzdy zostają od zdarcia tapety! Z resztą zwykle używają zbyt ciemnego i i tak widać dokładnie gdzie się pomalowały - koszmarek.To wtedy wygląda jak maska. Ach, pomijajac wiek, rozsądne laski używają kosmetyków - odpowiednio do pory dnia (nie da się nałożyć tony tapety w środku lata , przy 40st. upale, bo to wszystko płynie i są plamy na twarzy! może inaczej, niektóre tak właśnie robią - tragedia) - problemów z cerą (mnie wkurzają np. czerwone policzki - "kraśne lica" jakie się ma najczęściej po chodzeniu na słońcu czy opalaniu i dlatego mam kryjący podkład - ale nie używam go w przypadku opisanym wyżej)

Gość tu nie ma reguły
- tylko błyszczyk (niezbyt jaskrawy) albo pomadka - jak mi się chce, to tusz do rzęs -jak mi syfy wyskoczą, to korektor -na wyjątkowe okazje - fluid

Gość lojLOL
na codzien uzywam: - czara kredka do powiek/eyliner - czarny tusz do rzes - brazowa kredka lub cien do brwi - bezbarwna pomadka ochronna (ale to juz nie jest kolorowy kosmetyk:P) od swieta dodatkowo: - cien do powiek - kolorowy blyszczyk

Gość Rosasita
latem: cien do powiek cieniem tez maluje czarna kredke tusz do rzes błyszczyk skóra odpoczywa od podkładu, pudru oraz różu

Jak wychodzę gdzieś to używam 1. Puder rozświetlający w kamieniu 2. Błyszczyk A jak chcę łądnie wyglądać to jeszcze 3. Tusz do rzęs 4. jasne cienie A jak nie muszę przesadnie ładnie wyglądać to wystarczy mi pomadka ochronna i krem do twarzy :D

- podkład. Teraz latem nie używam, chyba, że wychodzę gdzieś wieczorem. Zawsze nakładam odrobinę podkladu, żeby ujednolicić cerę, bo niestety moja nie jest doskonała. -puder w kamieniu. Nie cierpię tego kosmetyku, zazwyczaj świecę się po nim upiornie, widać wszelkie niedoskonałości i na twarzy tworzy się maska. Mam jeden z MF, ale leży nieużywany. -tusz do rzęs ZAWSZE -Czarną kredkę też czasem używam, ale raczej sporadycznie. -błyszczyk ZAWSZE.

- podkład latem tylko jak wychodzę wieczorem ale też nie zawsze - róż do policzków - tusz do rzęs - cienie do powiek - pomadka (błyszczyk, ochronna) po domu to chodze bez makijażu :) a jak gdzieś idę to nie daję kilo tapety bo to fatalnie wygląda :o ... delikatny makijaż jest suuper szczególnie w lecie ;)

Gość teraz jak jest tak gorco to
tylko puder w kamieniu odzywka do rzęs i pomadka ochronna a jak jest normalna temperatura to zazwyczaj tusz i cień jakis czasami kredka i baaaardzo zadko fluid kupilam mój pierwszy jakies 4-5 miesiecy temu i uzylam chyba 4 razy .... kolor dobrany idealniie ale rodzaj to raczej nie ... strasznie mnie wysusza i zeby mogla go uzyc to nie moze mi sie nic z twarzy łuszczy bo inaczej to potem jest totalna masakra ... =/

Gość tajemnicza kobieta
-podkład -puder prasowany a czasami: -tusz -kredka do oczu To wszystko

\"no i mam 18 lat. często im kobieta starsza, tym więcej kosmetyków \" - nie powiedziałabym, zwłaszcza patrząc na gimnazjalistki tapeciary ;) ja w tym roku kończę 24

Gość Eveline 22
korektor puder w kamieniu cienie tusz do rzęs błyszczyk/szminka bardzo rzadko-na większe wyjścia-podkład (zrezygnowałam z niego ze względu na problemy z cerą) bardzo rzadko-kredka brązowa do oczu lub do brwi-jak mi henna sięzmyje a nie mam czasu zrobić :D Nie wyobrazam sobie życia bez tuszu do rzęs i korektora-tu kwestia nieciekawe cery :( A poza tym uwielbiam ceinie-paleta obowiązkowa :) Inglot'a :)

Gość przynudzasz juz
fluidy, tusz, róz, korektor + cienie, puder w kamieniu, puder w kulkcha, czarna kredka,