Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

Musimy brac 2 tyg URLOPU naraz?

Polecane posty

podobno w kodeksie pracy jets zapis ze trzeba waziac 2 tyg urlopu ciągiem tzn 10 sni roboczych nijak mi to nie pasuje, chcialabym brac po kilka dni kilka razy czy to zalezy od firmy? niektora pani kadrowa przymknie oko? czy nie wolno mi i juz i musze wziac te 2 tyg? jak wy robicie? nie jade na 2 tygodniowe wczasy w tym roku niestety... czy te 2 tyg do marca 2007 trzeba wziac?

Gość nie trzeba
wszystko zalezy od twojego pracodawcy

Gość jak weżmiesz
dostaniesz dodatkową kasę

Jak nie wezmiesz dwoch tygodni to nie dostaniesz kasy na wyjazd :P

\".....Pracownik ma PRAWO do nieprzewarnego urlopu w ilosci 10 dni roboczych...\" Masz prawo a czy z niego skorzystasz.....????

o jaka kase wam chodzi? tzw wcazsy pod grusza czy co? to moja 1 praca wiec spytac pania w kadrach czy mamy grusze? albo inne dofinansowanie? ,moge siedziec w domu i bez przedstawiania faktur dostac dofinansowanie?

Ja zawsze dostaje okolo 600zl dodatkowo jak biore 10 dni urlopu :D

u mnie w pracy dla osób które wezmą min. 10 dni urlopu jest dofinansowanie urlopowe (coś właśnie jak wczasy pod gruszą). jeśli nie chcesz kasy albo nie ma takiego dofinansowania to mozesz raczej brać urlop jak ci wygodniej (czasami są \"niepisane\" zasady że - pracodawca zamyka firme na np. 2-3 tygodnie i wszyscy idą niby dobrowolnie :O - jak jest martwy sezon to potrafią narzucić min. te 2 tyg by pracownicy nie chodzili na urlop w sezonie i nie chomikowali wolnego :o więc kodeks kodeksem a życie w firmie niestety pokazuje że trzeba sie dostosować :O

Gość RudaHera
Może po prostu postaraj się jakoś dogadać ze swoim szefem? Lepiej załatwić taką sprawę "ugodowo" niż od razu rzucać kolejnymi paragrafami z kodeksu - to nigdy nie działa jakoś dobrze na negocjacje z szefem. Powiedziałabym, że nawet wręcz odwrotnie.