Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perła i bursztyn

koronka porcelanowa na martwym zębie

Polecane posty

Gość perła i bursztyn

mam martwego zęba który jest ciemny i mam ciemne też dziąsło czy jak zrobie koronkę na tego zęba to tego sinego dziąsła nie będzie widać?

Gość perła i bursztyn
???

Gość tez mam na martwym zebie
leczonym kanalowo koronke porcelanowa i jest super.Nic sinego nie widac u mnie i dopiero po zalozeniu koronki zabek slicznie wyglada bo wczesniej byl brzydkiego koloru szarawego.

Gość mieszkam
za granica i tez mam martwego zeba ktoremu przydalaby sie koronka. ile takie porcelanowe cudo kosztuje w pl?

placilam 500 zl.

Gość mieszkam
to sobie babki wyobrazcie ze tu w NL zaplacilabym +/- € 700 !!! szok! a ile potrzeba czasu / wizyt u dentysty / zeby taka koronke zalozyc? tydzien? dwa?

to zalezy jak twoj dentysta ma terminy ,napewno trzeba dwie wizyty.Na pierwszej zrobi odcisk,przypiluje zabek i zalozy tymczasowa koronke ,ja mialam za 2 dni juz porcelanowa :) Za granica to kosztuje drogo ,ale tam sa inne dochody ,u nas tez tanio nie jest biorac pod uwage polskie zarobki. Kiedys musialam za granica isc do dentysty bo zab mi sie zlamal i nie patrzalam na ceny bo nie moglabym tak chodzic,ale w przypadku szarego odcienia zeba mozna zaczekac i na spokojnie isc w Polsce do dentysty.

Gość mieszkam
dziekuje za odpowiedzi na moje pytania. zgadzam sie co do zarobkow i wydatkow za granica... tylko ze ja jestem przerazliwie oczszedna! poza tym uwazam ze nasi polscy dentysci sa lepsi!

ja uwazam,ze lepsi i gorsi dentysci sa wszedzie :) To dobrze,ze w tej przerazliwej oszczednosci przynajmniej nie zalujesz sobie na zabki bo widzialam takie kobiety-Polki za granica,pracowaly ,mialy pieniadze ,ale szkoda im bylo kasy zeby zabki sobie wstawic :O wiec straszyly na ulicach :D Okropny widok.