Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cheers

Dziwne plamienia

Polecane posty

Gość Cheers

mam pytanko od 2 miesiecy zazywam tabletki antykoncepcyjne Rigevidon i od jakiegos czasu mam dziwne brazowawe plamienia czy to normalne?czy poprostu moj organizm zle reaguje na ten typ tabletek?prosze napiszcie cos

Gość alexiss
bardzo mozliwe, ze te tabletki sa za slabe dla Ciebie- stad plamienia... pij dwa razy dziennie wapno musujace, a powinny ustapic! antykoncepcja jest ciagle zachowana, nie martw sie, ale jak nie ustapia. to biegnij do lekarza, przepisze Ci inne ;) pozdrowionka

Gość Cheers
dziekuje za odpowiedz napewno zaczne pic wapno troche sie martwie tymi plamieniami ale mam nadzieje ze ustapia po tym co mi poradzilas jeszcze raz wielkie dzieki

Gość alexiss
nie ma sprawy, ja krwawilam przez pierwszy miesiac, myslalam, ze zwariuje, a wapno mi pomoglo... i w koncu moglam sie kochac :) przy drugim opakowaniu juz wszystko sie unormowalo... bedzie ok., nie martw sie... najwyzej dostaniesz inne tabletki.:)

Gość Cheers
no mam nadzieje ze bedzie wszystko ok:)jeszcze raz wielkie dzieki jutro biegne po wapno:)

Gość Cheers
a czy moze byc calcium c????

Dziewczyny ja też mam problem z brązowym plamieniem:/ Tylko mój jest bardziej skomplikowany,mianowicie ja tabletki biore już 8 miesięcy,harmonet,wszytsko było ok,raczej nie miałam problemów oprócz jednego spóznienia 25 godzinnego:/ ale to było dawno,teraz własnie jestem na 17 tabletyce 8 opakowania,jakies 2 dni temu zauważyłam na bieliżnie właśnie takie dziwne brązowe plamienia:/ Nie mam pojęcia co się dzieje, czy tabletki są już za słabe dla mnie, czy może coś je osłabiło,bo ostatnio jestem na diecie i biore bio cla i może to te tabletki osłabiaja działanie antykoncepcji, no nie wiem, kompletnie brak mi pomysłów, juz nawet zaczynam myślec ze to może być przez lekarstwo które mam w zębie obecnie leczonym:/ ech,najgorsze że wyjeżdzam jutro pod namioty i chciałam zeby to był niezpaomniany wyjazd,bez zbędnych gumowych ubranek:/ do lekarza spróbuje sie dziś dostać,ale boje sie ze mnie nie przyjmie bez rejestracji, a kasy nie mam na prywatnego,wsyztsko zainwestowałam w wyjazd:/ może wapno tez by mi pomogło:)

Gość Cheers
ja pije wapno od wczoraj wieczorem i musze przyznac ze plamienie sie troszke oslabilo:)nidlugo wyjazd z moim chlopakiem mam nadzieje ze do tego czasu plamienie calkiem ustapi a zostalo 9 dni.....

ja wyjeżdzam jutro:( pod namioty;( pociacham się chyba,nie bedę sie mogła kompać w jeziorku,ja pierdziu:( a myslisz że jak mi sie okres rozkreci to juz w 7 dniowej przerwie nie dostane? a może jak sie rozkreci to bedzie trwał aż do końca opakowania albo co gorsze do konca cyklu;( chyba sie pociacham:( a tyle planowałam zeby wyjechac przed okresen;(

Gość Cheers
mi opakowanie konczy sie za 6 dni i po skonczeniu biore od razu nastepne zeby nie dostac okresu jesli chcesz mile spedzic wypad z chlopakiem radzialbym zrobic to samo mi plamienie wystepuj po zazyciu ok 11 tabletki wiec mysle ze jesli nie przerwiesz brania tabletek i od razu zazyjesz nastepne opakowanie nie powinno byc przykrych niespodzianek:)

no właśnie już są przuykre niespodzianki,bo te plamienie sie rozkręca:/ ale myśle ze przerwy robić nie bede,ale jak sie okaze ze za miesiac znowu dostane szybciej okres tyo trzeba bedzie zmienic tabletki:/ ja juz jutro wyjeżdza nad jeziorko:( może wapno troche zmniejszy krwawienie i wakacje nie będą stracone:)

Gość Cheers
no mam nadzieje zycze Tobie i sobie tego samego:)oby te wakacje nie byly stracone:)

Gość alexiss
hej dziewczyny! ja mialam takie baaardzo obfite te krwawienia, przy pierwszym opakowaniu, podpaski normalnie musialam zakladac, bo wkladki nie wystarczaly... zaczelam pic to wapno musujace- 2 razy dziennie- tylko dziewczyny- bez witaminy C!! poproscie w aptece bez wit!! i po jakichs 2-3 dniach juz zrobilo sie plamienie i moze w jakims 4tym dniu byl zupelny spokoj....bylam taaka szczesliwa... i wam tez tego zycze :)

Gość alexiss
a ty sloneczna ksiezniczko, moze faktycznie nie rob tej przerwy...? wtedy spokoj z okresem... tylko czasami jak sie nie robi przerwy to moga pojawic sie wlasnie plamienia, ale mysle, ze jak zabierzesz ze soba to wapno- i 2 razy dziennie bedziesz pila, to bedzie ok. :) głowka do gory!!

:) ech,tyle kłopotów z tym,tylko wiesz teraz chce czekać miesiac zeby zobczyc czy w przyszłym miesiacu wczesniejsze plamienie tez wystapi,bo to bedzie znak ze mam za słabe tabletki,a jak nie zrobie przerwy i bede plamic cały czas to jak sie przekonam:/ ech,cięzko mi wybierać:/ ale wapno kupuje i to zaraz:) bo w sumie teraz tak myśle,że może lepiej pocierieć i mieć np dwa razy okres po kilka dni niz miec non stop przez miesiac:/ juz raz to przezywalam,najgorsze moje dni:/ ciekawi mnie skąd wziełas ten pomysł z wapnem:)

Gość alexiss
no pewnie, rob jak uwazasz, ze bedzie najlepiej.... o tym wapnie wyczytalam na takim fajnym forum (polecam, zajrzyj) www.lekka.pl... moja ginekolog nic mi o tym nie mowila, ale zaczelam pic to wapno i faktycznie pomoglo.... to bylo straszne- po to zdecydowalam sie na pigulki zeby sie moc kochac do woli, a tu co? okres i okres i okres... my dziewczyny to mamy przerabane w zyciu :) a Ty baw sie dobrze pod tymi namiotami :)

Gość alexiss
ksiezniczko! a czy to lekarstwo ktore masz w zebie to przypadkiem nie jakis antybiotyk? moze stad te plamienia? antybiotyki oslabiaja dzialanie anty... jesli tak, to musisz sie koniecznie dodatkowo zabezpieczac... hm :(

Gość alexiss
jesli to antybiotyk to bardzo mozliwe, ze przez to... zapytaj kurcze dentyste! bo jesli to prawda, to musisz sie dodatkowo zabezpieczac... hm...:(

właśnie to nie jest takie łatwe,dentystka to znajoma mojej mamy,a ja wole żeby moja mama się nie dowiedziała, że biore tabletki antykoncepcyjne:/ ale słyszałam,że plamienie nie jest wyniekiem osłabienia tabletek, także myśle że to nie to jednak:)

Gość szukająca Yasmin
no właśnie dziewczyny, a jak to jest z tym nierobieniem przerwy? bo moja gin mi odradziła, mówiąc ze to jest coś jakby "ciąża urojona" i mogę się czuć jeszcze gorzej niż jakbym miała okres. Czy Wy też miałyście jakies objawy?

Gość alexiss
ja zawsze robie przerwe, przerwa jest po to, aby organizm sobie odpoczal!! ale jesli nie zrobisz mozesz miec po prostu rozne skutki uboczne- np.krawienie, jakies nudnosci itp. za duzo hormonow bez odpoczynku dla organizmu po prostu.....

Gość alexiss
słoneczna księżniczko!! no rob jak uwazasz... ale plamienie to moze byc znak, ze hormonow jest za malo!! przeciez dlatego mamy "okres"- w przerwie odstawiasz tabletki, spada Ci poziom hormonow i krwawisz.... przy pierwszych opakowaniach zwlaszcza "lekkich" tabletek tez sa przeciez plamienia.... a ja kiedys bralam antybiotyk Dumox i w ulotce napisali, ze moze obnizac skutecznosc doustnej antykoncepcji i spowodowac krwawienia miedzymiesiaczkowe.... sloneczna! badz ostrozna! przyjemnych wakacji

Ja wiem, że antybiotyki obniżają skuteczność tabsów,ale nawet jeżeli ten lek w ząbku to antybiotyk to żeby obniżyc działanie tabletek musiałby sie dostać do krwioobiegu lub do wnętrza organizmu,przełyku itp żeby zaburzyć wchłanianie i działanie tabletki,a to miejscowe podanie leku,tak jak maści różnego rodzaju z zwartościa antybiotyków,taką słyszałam opinie od wielu osób:) i to jest logiczne:) nie boję się,ale mój chłopak tak:P dlatego zrobił zapas gumek:P jak to on mówi wole dmuchac na zimne niż potem dmuchać na kaszke coby dzidzia się nie poparzyła:P plamienie się rozkreciło,dziś już mam normalny okresik,troche męczacy jest,zwłaszcza ze dziś wyjazd:/ no ale nic,nie psuje sobie humorku:) jesli chodzi o brak przerwy to ja potwierdzam i nie polecam,to nie ejst dobry pomysł,jezeli koniecznie musisz bo jakis waznywyjazd,matura itp to tak,ale jak od tak sobie chcesz bo impreza jest to nie wartyo,ja po takim czyms niemogłam dojsc do siebie,3 miesiace opuchniecia całego ciała,plamienie przez 2 miechy,ból brzucha,ogólne złe samopoczucie i majatek na wkładki wydałam,potem cykl sie nie mógł unormować i skakał troche mi okreisk w czasie przerwy co spowodowało lekkiego stresika,ogólnie nigdy wiecej:)