Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elvar

jak widzi krotkowidz?

Polecane posty

Gość Na krotkowzrocznosc
swiec regolarnie lampa bioptron. To zachamuje postepowanie choroby a w dluzszej perspektywie poprawi wzrok. Ja mam wade zwana stozek rogowki. Wzrok sie stale pogarsza w koncu przestalam widziec na prawe oko. Jedynym wyjsciem byl przeszczep rogowki, ktoremu sie poddalam. Lewe oko grozilo to samo. # m-ce po tej operacji zaczelam sie naswietlac regularnie. Dwa razy dziennie po 5 min. Od tego czasu zlagodnialy bole oka prawego po operacji a lekarze mowia do dzis ze to ksiazkowy przypadek bez zadnych powiklan. Natomiast lewe oko dzis tj. po 2 latach poprawilo sie na tyle, ze dobrano mi szkla w ktorych po latach moge znow zaczac jezdzic samochodem. A bylam prawie zupelnie slepa. Wlasnie dzis odebralam nowe okularki i jestem szczesliwa ze tak dobrze widze. I mohge to napisac.:)

Gość załóż okulary krótkowidza..
.. i bedziesz wiedziec jak widzi

Gość ch jowo widze
mam -1,5 w jednym -1,75 w drugim,i astygmatyzm . Jka zdjeme okulary to slepa jestem

Gość em-ka
przesadzasz chyba

Gość medeaa
a ile rzadkow potraficie przeczytac u okulisty w okularach i bez nich?

Gość nie widzę dolnego
rzedu liter:(

Papierowe_Nozyczki, wspolczuję Ci tak dużej wady, ale podobno możesz zrobic operację. Moj kolega mial -8 na jedno i -6 na drugie. To też jest duża wada, ale zrobił sobie w Katowicach operację i jest git :) Aha, jako ciekawostka: ten chlopak nie nosił okularów!!!! Ani szkieł!!! Jestem w totalnym szoku do dziś, bo toż to ślepota, ale on żył tak :) i nawet do pracy chodził :P Za to jego siostra ma - 8, czy jakoś tak. W każdym badz razie ma równie dużą wadę i jak ona zdejmie okulary i leżą przed nią na biurku, to szuka ich ręką, bo nie widzi. Normalnie, jak ślepiec. Straszne to :( A ja myślalam, że to ja mam dużą. W przyszłości planuję operację. Mam -2.5, ale nikt o tym prawie nie wie, ponieważ noszę szkielka :)

Gość nie widzę dolnego
mam przepisane okulary, ile minimum muszę liczyć za szkła?

Gość up...............

Gość katranka
Ja mam -0,75 i -3,5 --> czasem ta różnica mi przeszkadza:) okularów nosić nie lubię bo jak zdejmę to mi wzrok szaleje... wkładam na tv, na wykładzie i przy jeeździe samochodem:) A jak widzi krótkowidz... tak samo jak normalni ludzie - to co dalej się rozmazuje... tylko to dalej jest znacznie bliżej niż u zdrowych;)

Gość Zielona Cytrynka92
Ja mam -5 , i nie wyobrażam sobie nie nosić okularów....Jeżeli je zdejmie to mam rozmazane litery na monitorze ,którego mam w odległości 40 cm..... tragedia...

Gość upppp