Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Warszawsie ZOO- opinie!!! Dziwi mnie kilka rzeczy!!!!

Polecane posty

kilka dni temu bylam w warszawskim zoo ;) niestety, warunki wcale się nie polepszyly... woda brudna, smierdząca...ja nie wiem dlaczego oni nic z tym nie zrobią :O ponadto nie wiem dlaczego, ale ciągle mam wrazenie ze jednak te zabezpieczenia są zbyt slabe i latwe do pokonania sama balam sie ze jak się wychylę to wpadnę prosto w fosę nidzwiedzia, albo tygrysa... lew tez z drugiej strony mial jakąs taką niską balustradkę :O jakies nieupilnowane dziecko mogloby wejsc na górę i tragedia gotowa :O ma ktoś podobne odczucia do moich...

Zaniedabania oczywiście spowodowane budżetem. I zlikwidować wszystkie ogrody zoologiczne ! 😠

Gość dpobrarada....
To nie zabezpieczenia są za słabe a ludzie za słabo rozgarnięci. Jakie by te zabezpieczenia nie były to znajdzie się jakiś mądry co wpadnie albo wlezie gdzie nie trzeba.

Gość doduska
od lat chodze do tego zoo i jakos nie wpadlam... trzeba troche myslec a dzieci pilnowac, to nie bedzie nieszczescia... A poza tym tez uwazam, ze ZLIKWIDOWAC OGRODY ZOOLOGICZNE!!!!!!!!!!

dlaczego uwazacie ze powinno sie je zlikwidowac? cyrki moze i tak , bo tam te zwierzeta ciągle męczą i tresują, ale w zoo ? a co do zabezpieczen, ja tez uwazam, bez przesady, nie chodze przeciez po rynnie wokól klatki tygrysa, ale jak tak stanelam blisko to troszkę zakręcilo mi się w glowie :O zwlaszcza jak się dowiedzialam ze kilka lat temu, do fosy niedzwiedzia wpadla jakaś mala dziewczynka i na oczach rodzicow zostala rozszarpana :( :O

a jakby to zwierzęta miały głos decydujacy na tej naszej kochanej ziemi i co niektórych ludzi umieszczali w ZOO ,żeby ich latorośl wiedziała jak wygląda każda z ras to byłoby miłe? Człowiek się za bardzo rozpanoszył na świecie.

Gość dpobrarada....
No wpadłA. Sam nieraz widziałem jak rodzice stawiają dzieci na poręczy ....

Gość do sweet dreams
czy aby na perwno bylas w zoo?? Warszawskim?? (i inne sa podobne) widzialas moze pantere w klatce?? wiesz ile to zwierze sobie mierzy, jakie ma [potrzeby wybiegania sie i jaka ma klatke. Widzialas jak chodzi z oblednym wzrokiem od sciany do sciany naprzestrzeni 2 metrow???? nadal pytasz dlaczego zlikwiidowac ZOO???? A po co teogrody są? Zeby wstretne bachory i glupie mamuski mialy sie gdzie wybrac na spacer w niedziele...

A widziałaś niedźwiedzia polarnego,który \"tańczył\" na kamieniu? Na jego widok stanęły mi łzy w oczach :( Dzieciarnia cieszyła się, jak biedne zwierze rzekomo tańczy, kiedy bez przerwy poruszał się 3kroki w przód i w tył ...jak obłąkany :-O Na wychudzonego tygrysa też patrzyłam z politowaniem:-O Poza tym smutno i szaro w tym zoo. Szkoda mi tych więzionych zwięrząt😡

-->Sweet Dreams Nie no w Zoo taki lew co noramlnie ma terytorium x hektarów, wprost wypoczywa. :o

Gość do sweet dreams
WEREDYCZKA!!! brawo!!! to samo mialysmy na mysli!!!!

Gość powinni ludzi
w takich klatkach pozamykać...

Gość dpobrarada....
Hmmm... krzyczą żeby zamykać a każdy chodzi. Dziwne.

Gość do sweet dreams
ja chodzer zeby wiedziec co tam sie dzieje, w jakich warunkach i by walczyc o te zwierzeta... a do tego musze miec oparcie w faktach, nie???????????????????????????

Gość dpobrarada....
Jasne. A ja chodzę na kebab i wspieram finansowo brudną restaurację żeby ją zamknęli. :D No rękę na pulsie muszę trzymac.

Gdyby nie nalegający siostrzeniec, w ogóle bym tam nie poszła:-O Jestem przeciwna odbieraniu wolności zwierzętom! 😡 Jesli chcesz zobaczyć dzikie zwierze, to zafunduj sobie wyjazd na Safarii i tam je podziwiaj, ewentualnie włącz animal planet :-O

Gość a gdzie sweet dreams
podszywa siepod pomaranczka? gdzie twoje argumenty bezmyslny potworze?

Gość dpobrarada....
gdyby nie siostrzeniec? Gdyby, gdyby A gdyby małpy miały skrzydła i większy mózg to by w klatkach nie siedziały.

no dobra przyznam szczerze, klatki w których zamknieta byla puma, lampart i jakies inne podobnej wielkosci koty byly stanowczo za male :O nie obsmarowujcie mnie odrazu i nie zarzucajcie znieczulicy, bo uwierzcie ja tez mam ochote pozabijac jak widze męczarnie takich zwierząt, tylko ze wiele z nich nie przezyloby na wolnosci, dlatego sa to przewaznie gatunki zagrozone ( jak np. nosorozec) indyjskich jest ok. 60 na swiecie :O innych cos ok. 2000 a większą walke wg mnie nalezy podjąc z cyrkami i tym podobnymi instytucjami, sa na swiecie debile ktorzy organizuja walki zwierząt, to jest chyba gorsze niz mieszkac w zoo a swoją droga wielu z nas nigdy nie zobaczyloby jak wygląda takie dzikie zwierze gdyby wlasnie nie zoo, to brzmi smutnie i szkoda mi zwierzat w tych klatkach, ale przynajmniej maja co jesc i ktoś o nie zadba

Gość dpobrarada....
To może mi pomożecie ? Moi sąsiedzi to istne zoo

-->Sweet Dreams Sam chodziłem do Zoo jak bylem malutki. Wszystkich zwierząt tam nie można i tak zobaczyć. Wiele krajobrazów (niagara choćby) znane sa mi tylko z tv i jakoś żyję. Jestem stanowczo za stopniowa likwidacją ogrodów. No bo zwierze wychowane w niewoli wiadomo że nie przeżyje na swobodzie. :o

ps. niedzwiedz \'\'tanczyl\'\' bo ludzie rzucaja wtedy ciasteczka i inne takie ;) a co do tej pantery to racja, chodzi od sciany do sciany i nie wie co ma ze sobą zrobic :( powinna miec duzo większy wybieg, zresztą jak i inne dziekie koty i zwierzęta i o to nalezy walczyc, bo jesli zamkna zoo to z powodu przynoszenia slabych dochodów i malych funduszy na rozwój, ale na pewno nie dlatego ze my tak chcemy...:O

Gość jezeli by wyginely
jakies gatunki to trudno, widac zle im na tym swiecie... nic na sile, natura wie co robi..... to chyba czlowiek chce na sile utrzymywac je "przy zyciu"... czy dinozaury bylyby szczesliwe, gdyby mialy w klatce siedziec? a tak to przynajmniej maja swiety spokoj ;-)

Gość dpobrarada....
Pantery mają trochę ruchu. I ogród o to dba, dlatego zabezpieczenia są takie słabe. Wpadnie jeden z drugim i zwierzęta mają rozrywkę....

boże ludzie....przeciez ja nie jestem za tym zeby tych ogrodow powstawalo jeszcze więcej,czy zeby zamykali te zwierzęta w klatkach :O mi tez ich szkoda...ale bez przesady... w cyrkach sytuacja jest o wiele tragiczniejsz, choć nie zbaczajmy z tematu rozmawiamy o zoo ktoś mnie tu nazwal bezmyslnym potworem :O zastanawiam się czemu :O i autorze tych slow (zaklnę bo juz sie zdenerwowalam) a czy ty nie wpierdal....kielbaski i szyneczki? tego ci nie szkoda?teraz pewnie zaczniesz pierdziec ze jestes wegetarianką, ale na forum kazdy tak moze... i co z tego ze swinia czy krowa chodowana jest wlasnie po to bysmy mogli ją zjesc? cierpi tak samo, to takze zwierzę... nie rozumiem was ludzie, od razu jakies wyzwiska od bezmyslnych potworów :O zalosne :O a co do moich argumentów, wybacz ale chyba moglam gdzies odejsc, zrobic sobie kanapkę czy coś...

Gość dpobrarada....
Heh zlikwidować zoo. Wszyscy do kenii ! Zadepczemy to co zostało.

Gość zwierzęta w ZOO
pochodzą z hodowli a nie z łapanki na afrykańskiej sawannie, to raz - dwa: ogrozy zoologiczne spełniają ważną rolę w utrzymanie wielu ginących na wolności gatunków (to nie pracownicy ZOO trzebią naturalne zasoby fauny, tylko nierozgarnięte prymitywne społeczności, które walczą o kazdy skrawek ziemi kosztem innych zywych stworzeń). Oczywiście mówiąc o ważnej roli ogrodów zoologicznych nie myślę o tych, gdzie zwierzaki siedzą ściśnięte w betonowych klatkach, ale np. o poznańskim Nowym ZOO, gdie mają naprawde ogromne zielone wybiegi.

Podajcie choć jeden argument za tym, że w ZOO jest zwierzętom lepiej niż na wolności